ADO Den Haag boekt vijfde gelijkspel van het seizoen op bezoek in Leeuwarden.

ADO Den Haag heeft voor de vijfde keer dit seizoen een gelijkspel behaalt. Na gelijke spelen tegen PSV, FC Utrecht, Excelsior en De Graafschap was het SC Cambuur Leeuwarden die we aan het rijtje kunnen toevoegen want op bezoek in het Cambuur stadion in Leeuwarden stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler 1-1 op het scorebord.

P1240849-BorderMaker
Bij SC Cambuur Leeuwarden 3 wijzigingen ten opzichte van het 1-1 gelijk spel tegen AZ, Vytautas Andriuškevičius en Marlon Pereira zijn geblesseerd zij worden vervangen door Martijn van der Laan en Djavan Anderson en Wessel Dammers is geschorst na zijn rode kaart van vorige week voor hem in de plaats speelt Calvin Mac-Intosch.

P1240939-BorderMaker

En bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van het 1-1 gelijke spel in eigen huis tegen De Graafschap Roland Alberg is gepasseerd hij wordt vervangen door Kevin Jansen en ook het shirt van ADO is anders. Niet het zoals gewend geel-groene thuisshirt of het rood-groene uitshirt maar een blauwshirt voor d Hagenezen vandaag dat is omdat scheidsrechter Higler vond dat anders de teams teveel op elkaar leken.

P1240992-BorderMaker
Bijde ploegen snakken naar een overwinning SC Cambuur Leeuwarden heeft dit Eredivisie seizoen nog geen overwinning weten te behalen en de laatste Eredivisie overwinning van ADO Den Haag dateert alweer van zaterdag 15 augustus 2015 toen was de Haagse trots met 1-4 te sterk voor FC Twente maar de eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Na 25 minuten is er een voorzet van Furdjel Narsingh (de broer van PSV rechtsbuiten Luciano Narsingh) is het spits Martijn Barto die in het Haagse 16 meter gebied tegen de bal kan aanlopen maar Vito Wormgoor weet ook waarvoor hij staat en dat is natuurlijk omdat te voorkomen en dus springt hij daar goed voor waarna Gianni Zuiverloon de bal kan wegwerken. maar die bal wordt weer opgepikt door de Friesen en komt uiteindelijk aan de voeten van Narsingh, Narsingh besluit uiteindelijk een actie te maken, naar binnen te komen en vervolgens ook om uit te halen maar ook Martin Hansen is scherp en hij weet de poging van Narsingh onschadelijk te maken. Maar ADO is natuurlijk niet gekomen om figurant te spelen en begint ook van zich af te bijten in de 33ste minuut is het Edouard Duplan die een lange bal van Thomas Kristensen kan doorkoppen waarna deze bij Kevin Jansen terecht komt, Kevin Jansen besluit vervolgens die bal voor te geven op Mike Havenaar die bij de 2de paal staat en Havenaar kan deze ook met zijn buitenkant van ze linkervoet op goal krijgen maar ook Cambuur keeper Leonard Nienhuis is niet de slechtste en hij weet de poging van Mike Havenaar te stoppen.

a1-BorderMaker
In de 2de minuut van de 2de helft is het Gianni Zuiverloon die een steekbal geeft op Edouard Duplan, Duplan weet die bal met links voor te krijgen precies op het hoofd van Mike Havenaar EN DAN IS HET OOK METEEN 0-1 VOOR ADO! MIKE HAVENAAR DIE DE VOORZET VAN EDOUARD DUPLAN BIJ DE 2DE PAAL ACHTER DOELMAN NIENHUIS WEET TE KOPPEN EN ZO HEEFT NIET ALLEEN MIKE HAVENAAR ZIJN 7DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN MAAKT MAAR OOK EDOUARD DUPLAN DIE ZIJN 6DE ASSIST VAN HET SEIZOEN LEVERT EN DAARMEE IS HIJ DE SPELER MET DE MEESTE ASSIST IN DE EREDIVISIE! Maar heel lang kan ADO niet van de voorsprong genieten want 4 minuten later is het alweer 1-1. na een lange bal van Cambuur is het Aaron Meijers die twijfelt of hij de bal voor of na de stuit zou wegwerken maar hij twijfelt zolang dat die valt en dat Furdjel Narsingh er met de bal vandoor kan waardoor die oog in oog komt met doelman Martin Hansen, en 1 op 1 met Martin Hansen faalt hij niet en met zijn 1ste Eredivisie doelpunt in ze carrière zet de 27 jarige buitenspeler van Cambuur zijn ploeg op 1-1 gelijke hoogte. Maar de Friese storm gaat nog niet liggen want in de 64ste minuut is het de deze zomer van Go Ahead overgekomen Sjoerd Overgoor die zo langs alles en iedereen heen loopt en ook oog in oog met Martin Hansen komt maar deze keer kan de Deense doelman wel redding brengen waardoor de 1-1 stand op het scorebord blijft staan. vervolgens komt de bal terug in het 16 meter gebied door oud ADO speler Xander Houtkoop en valt die weer voor de voeten van Sjoerd Overgoor maar deze keer schiet hij de bal over het Haagse doel. 19 minuten voor tijd is Cambuur opnieuw dicht bij de voorsprong. na een steekbal van Furdjel Narsingh is het Xander Houtkoop die zo kan doorlopen richting het Haagse doel en vervolgens ook besluit te schieten en zijn uithaal kan maar net worden gered door Martin Hansen. en precies bij het aftellen van het Haags kwartiertje is het weer ADO die de klok slaat. Na een vrije trap van Edouard Duplan beland de bal voor de voeten van Vito Wormgoor en hij besluit ook uit te halen maar Nienhuis weet de poging van Vito Wormgoor onschadelijk te maken. En ADO blijft doordrukken en 3 minuten voor tijd wordt ADO zelfs een penalty ontnomen. Na een actie van Edouard Duplan is het Marvin Peersman die de poging van Duplan met ze hand naast tikt in het 16 meter gebied maar scheidsrechter Dennis Higler wil van geen strafschop weten want hij geeft een hoekschop. Uit die hoekschop wordt ADO overigens wel nog gevaarlijk, via alles en iedereen beland de bal bij de 2de paal en daar staat de ingevallen Timothy Derijck die het maar met een soort halve omhaal probeert maar zijn poging wordt onschadelijk gemaakt door Nienhuis. In de blessuretijd wordt ADO nog een strafschop ontnomen. Weer Edouard Duplan die alles en iedereen voorbij gaat en vervolgens in het 16 meter gebied van de Friesen wordt hij gewoon omver geduwt door Martijn van der Laan maar opnieuw wil scheidsrechter Higler van geen strafschop weten en zo eindigt een enerverende wedstrijd in Leeuwarden in een 1-1 gelijkspel.
karakteristiek:
Scoreverloop SC Cambuur 1-1 ADO Den Haag: 0-1 Mike Havenaar (’47), 1-1 Furdjel Narsingh (’51).
Gele kaarten: Marvin Peersman (SC Cambuur), Kevin Jansen (ADO Den Haag).
Rode kaarten: geen.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Toeschouwers: 9.519.
Opstellingen:
Opstelling SC Cambuur leeuwarden: Leonard Nienhuis; Djavan Anderson, Calvin Mac-Intosh, Marvin Peersman, Martijn van der Laan; Jack Byrne (Mikhail Rosheuvel’77), Sjoerd Overgoor, Sander van de Streek; Furdjel Narsingh, Martijn Barto, Bartholomew Ogbeche (Xander Houtkoop’36).

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Thomas Kristensen (Timothy Derijck’77), Danny Bakker; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo’69), Mike Havenaar, Edouard Duplan.

 

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *