adojournaal met Ado vrouwen- Heerenveen een babbel en wat sfeer

ADO Den Haag Vrouwen heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen in de pocket. Onder barre weersomstandigheden en na enige vertraging werd tegen sc Heerenveen een zege veiliggesteld: 2-0

P1210559-BorderMaker
Met nederlagen tegen FC Twente (0-2) en PSV (4-1) beleefde ADO Den Haag een valse start in de eerste twee speelrondes van de Eredivisie Vrouwen. Om de verdere opbouw van een negatieve reeks te voorkomen was het dan ook zaak om vanavond te winnen van sc Heerenveen. Daar had het op voorhand, gezien de eerdere resultaten, goede papieren voor.

P1210570-BorderMaker

Vorig seizoen lukte het de club van trainer Marcel Valk tot twee keer toe om de Friezinnen in competitieverband te slechten (0-3 en 4-1).
Het duel in het Kyocera Stadion, waar een harde wind waaide en de regen met bakken uit de hemel viel, begon minuten later dan gepland. Een file verhinderde de bus van sc Heerenveen. Twintig minuten na het aanvankelijke starttijdstip kon alsnog worden afgetrapt. ADO Den Haag toonde zich het meest van slag door de filevertraging, want nog geen minuut na de aftrap schoot Simone Kets de bal snoeihard richting de linkerhoek. Jennifer Vreugdenhil redde echter met een fraaie duik.

P1210642-BorderMaker

Vervolgens kantelde het tij. Nadat Dominique Vugts oog-in-oog met keepster Lotte Wiekamp een schotkans kreeg, opende Kirsten Koopmans vanaf links de score met een laag, diagonaal schot in de benedenhoek: 1-0. De kansen die in het restant van de eerste helft volgden werden keurig verdeeld. Omdat Kets haar vizier echter niet op scherp had staan, kon ADO Den Haag de marge verdubbelen. In de 37ste minuut kopte Lisanne Grimberg al duikend een voorzet van Lineth Beerensteyn binnen: 2-0.

Jill was erbij, en maakte een babbel, en we schoten wat sfeerbeelden.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *