ADO Den Haag verliest met minimale cijfers thuis van Heracles Almelo en arbitrage

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd met Heracles Almelo met minimale cijfers verloren, In het eigen Kyocera Stadion werd het 0-1 voor de Almeloërs.

P1210714-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van het verloren duel van 2 weken geleden op bezoek bij 020, Roland Alberg en aanvoerder Thomas kristensen zijn gepasseerd zij worden vervangen door Giovanni Korte en Tyronne Ebuehi daardoor staan Edouard Duplan en Dion Malone op het middenveld. Verder is Tom Beugelsdijk geblesseerd en daardoor keert Gianni Zuiverloon weer terug in de basis.

P1210757-BorderMaker

En bij de bezoekers geen wijzigingen ten opzichte van het 2-0 gewonnen thuisduel tegen FC Twente dus met clubtopscorer Oussama Tannane, de linkspoot wist in de eerste 4 wedstrijden al 5 keer het net te vinden en is daarmee 2de topscorer van de Nederlandse eredivisie.

Na de interland week is de Eredivisie weer begonnen en meteen een mooie uitdaging voor de Hagenezen want van de ploeg van Henk Fraser heeft zowel uit als thuis de laatste 4 ontmoetingen met Heracles niet weten te winnen en voor de laatste overwinning moeten we terug naar 3 maart 2013 toen werd in eigen huis Heracles Almelo met 3-1 terug naar Almelo gestuurd door goals van Mike van Duinen, Santi Kolk en Tjaronn Chery maar goed resultaten uit het verleden heb je niet zoveel aan toen was toen en nu is nu en nu is de eerste echte kans van de wedstrijd voor ADO, in de 32ste minuut is het Ruben Schaken met een voorzet bij de 2de paal voor Mike Havenaar, Havenaar kopt hem op zijn beurt terug an daar is Gianni Zuiverloon die de bal wel richting het doel van doelman Castro kan trappen alleen hem niet tussen de palen weet te krijgen.

P1210784-BorderMaker

Maar in de 34ste minuut is Heracles weer dicht bij de voorsprong, aanvoerder Mark Jan Fledderus kiest voor een lange bal richting Wout Weghorst die de Haagse verdediging te slim af is een 1 op 1 komt met doelman Hansen. Alleen Martin Hansen blijft scherp en hij weet de uiteindelijke poging van Weghorst onschadelijk te maken. In de 38ste minuut is het ADO dat denkt op voorsprong te komen maar scheidsrechter Jeroen Manschot steekt daar een stokje voor. Na een voorzet van Schaken valt de bal precies op het hoofd van Mike Havenaar en hij kopt ADO op 1-0 alleen scheidsrechter Manschot zou een overtreding hebben gezien van Havenaar maar ook na het zien van de beelden lijkt het dus gewoon weer een schandalige beslissing te zijn van scheidsrechter Manschot die hiermee gewoon de wedstrijd bepaalt want niet eens 1 minuut later is het Wout Weghorst die de bezoekers op 0-1 kopt en deze goal wordt wel goed gekeurd door de 32-jarige scheidsrechter uit Houten waardoor ADO dus in plaats van 1-0 voor dus 0-1 achter staat door de schandalige beslissing van de arbitrage om het doelpunt van Mike Havenaar af te keuren.

P1210773-BorderMaker

In de 2de helft vecht ADO nog voor wat het waard is en de ingevallen Roland Alberg, Edouard Duplan en Danny Bakker zijn nog dichtbij 1-1 maar het mocht niet baten van 12 man valt niet te winnen helemaal niet als dan ook nog in de 87ste minuut een penalty ontnomen wordt. Roland Alberg draait weg bij zijn tegenstander en wordt vervolgens gehaakt in het 16 meter gebied maar scheidsrechter Manschot wil van geen strafschop weten en zo werd er dus weer zoals zo vaak een wedstrijd beslist door de arbitrage.

karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 0-1 Heracles Almelo: 0-1 Wout Weghorst (’38).

Gele kaarten: Dion Malone, Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag), Iliass Bel Hassani, Wout Droste, Wout Weghorst, Ramon Zomer (Heracles Almelo).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
Toeschouwers: 10.071.

Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Tyronne Ebuehi, Vito Wormgoor (Kenji Gorre’74), Gianni Zuiverloon, Aaron Meijers; Dion Malone, Danny Bakker; Ruben Schaken, Edouard Duplan, Giovanni Korte (Roland Alberg’59); Mike Havenaar

Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus; Joey Pelupessy, Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani (Robin Gosens’79); Oussama Tannane, Wout Weghorst (Peter van Ooijen’90), Brahim Darri (Jaroslav Navratil’61)

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *