ADO Den Haag verpulvert FC Twente en wint sinds 29 oktober 1967 weer in Enschede.

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek in Enschede bij FC Twente werd de thuisploeg met 1-4 verslagen.

P1200423-BorderMaker

Bij de thuisploeg 1 wijziging ten opzichte van het 1-1 gelijkspel van afgelopen woensdag in Groningen, de van Olympiakos Piraeus gehuurde Michael Olaitan is speelgerechtigd en hij vervangt de gepasseerde Shadrach Eghan in de spits. En dat zelfde geld voor ADO Den Haag ook 1 wijziging ten koste van het laatste duel tegen PSV, de van HJK Helsinki overgekomen Mike Havenaar is speelgerechtigd en hij speelt voor Giovanni Korte.

P1200590-BorderMaker

ADO Den Haag wil het goeie gevoel na het gelijkspel tegen PSV dinsdag ongetwijfeld een vervolg geven alleen de begin fase is voor de thuisploeg want zowel de tos als de eerste kans is voor FC Twente, het is Hidde ter Avest de jonge rechtsback van de tukkers komt mee op en krijgt een lange bal van de zuid Afrikaan Kamohelo Mokotjo en gaat vervolgens Gianni Zuiverloon voorbij, als die die voorbij is wil die de bal terugleggen maar daar ligt Martin Hansen voor vervolgens valt de bal voor de voeten van Jelle van der Heyden en ook die wil de bal terugleggen alleen zijn paas wordt onderschept door Aaron Meijers en vervolgens weggewerkt. In de 12de minuut is 2de kans van de wedstrijd voor ADO EN DAT IS METEEN EEN GOAL! na een lobje van Roland Alberg is het Edouard Duplan die de bal laag voorgeeft daar is meteen Mike Havenaar die bij ze debuut voor ze tegenstander komt en de bal meteen achter Nick Marsman schiet. en 12 minuten later is het alweer bijna 0-2! Weer Edouard Duplan die de bal weer laag voorgeeft dit keer op Roland Alberg. Alleen Alberg weet zijn inzet niet onder de lat te krijgen waardoor de bal dus overvliegt. MAAR 2 MINUTEN LATER IS HET WEL 0-2! Na een voorzet van Aaron Meijers kan Twente doelman Nick Marsman de bal niet klemmen waarna die op de knie valt bij Ruben Schaken en hij kniet met zijn eerste goal voor ADO de 0-2 op het scorebord! En FC Twente doet d’r nog alles aan om nog voor rust de 1-2 binnen te schieten en in de laatste kans voor rust lukt dat nog bijna ook. Na een hoekschop van aanvoeder Hakim Ziyech kan Martin Hansen de bal niet goed wegwerken en valt die voor de voeten van de jonge Peruaan Renato Tapia alleen het schot wat Tapia vervolgens lost wordt van de lijn gehaald door Danny Bakker waardoor ADO dus met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in gaat.

P1200594-BorderMaker

Na rust gaat Twente natuurlijk verder waar ze in de 1ste helft bij gebleven zijn en dat is zo snel mogelijk de 1-2 maken en de eerste minuut na rust zijn ze meteen gevaarlijk. Na een lange bal van Kamohelo Mokotjo is het de ingevallen Mexicaan Jesus Manuel Corona die de bal goed aanneemt en eigenlijk vrij kan schieten in het Haagse 16 meter gebied alleen zijn poging gaat maar net voorlangs. In de 59ste minuut is het dan wel raak. Na een overtreding op Renato Tapia is het Hakim Ziyech die met een vrije trap vanaf 20 meter Martin Hansen kansloos laat en dus de 1-2 op het scorebord schiet. Maar ADO laat FC Twente niet zomaar komen en een kleine 4 minuten later is ADO alweer dicht bij de 1-3. Na een voorzet van Aaron Meijers is het Mike Havenaar die de bal terug kopt op Ruben Schaken alleen de inzet van Schaken die volgt gaat via de lat over het Twentse doel. En in de 65ste minuut is het weer ADO dat het  aluminium raakt. Na een hoekschot van Edouard Duplan beland de bal op de hak van de voor de geblesseerde Gianni Zuiverloon ingevallen Timothy Derijck alleen zijn hakballentje beland op de paal. EN 128 MINUTEN VOOR TIJD IS HET WEL 1-3! Na de hoekschop van Edouard Duplan is het Vito Wormgoor die zijn 2de doelpunt in dienst van ADO binnen kopt en dus de wedstrijd definitief lijkt te beslissen! EN 10 MINUTEN VOOR TIJD IS HET ZELFS 1-4! Na de voorzet van Ruben Schaken beland de bal bij de 2de paal op het hoofd van Edouard Duplan en zo beslist hij deze wedstrijd definitief en heeft ADO Den Haag FC Twente voor eigen publiek gewoon verpulvert 1-4!

Karakteristiek:

Scoreverloop FC Twente-ADO Den Haag 1-4 (0-2): 0-1 Mike Havenaar (’13), 0-2 Ruben Schaken (’27), 1-2 Hakim Ziyech (’59), 1-3 Vito Wormgoor (’72), 1-4 Edouard Duplan (’79).
Gele kaart(en): Alessio Da Cruz (FC Twente), Dion Malone (ADO Den Haag).
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Toeschouwers: 24.900.

Opstellingen:
Opstelling FC Twente: Nick Marsman; Hidde ter Avest (Jeroen van der Lely’66), Bruno Uvini (Alessio Da Cruz’46), Georgios Katsikas, Robbert Schilder; Jelle van der Heyden (Jesús Corona’38), Kamohelo Mokotjo Hakim Ziyech; Felipe Gutiérrez, Renato Tapia, Michael Olaitan.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Gianni Zuiverloon (Timothy Derijck’45), Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Thomas Kristensen, Roland Alberg (Kevin Jansen’46), Danny Bakker; Ruben Schaken, Mike Havenaar (Giovanni Korte’85), Edouard Duplan.

tomas eblé klein

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *