ADO Den Haag pakt in extremis punt thuis tegen PSV

ADO Den Haag is het seizoen 2015-2016 uitstekend begonnen. In eigen huis werd het na een bloedstollende slotfase 2-2 tegen de kampioen van het seizoen 2014-2015 PSV.

P1190846-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 3 nieuwe namen in de basis ten opzichte van vorig seizoen Mike van Duinen, Michiel Kramer, Aleksandr Iakovenko en Wilson Eduardo zijn allen vertrokken en omdat de nieuwe spits, de van HJK Helsinki overgekomen Mike Havenaar nog niet speelgerechtigd was viel de keus van trainer Henk Fraser op de 1,69 lange Giovanni Korte, die weer terugkeerden na zijn verhuur periode aan FC Dordrecht. Op de flanken speelde de van Inter Baku overgekomen Ruben Schaken en de van FC Utrecht overgekomen Edouard Duplan, de van FC Volendam overgekomen Ludcinio Marengo en de van Swansea City gehuurde Kenji Gorré begonnen op de bank. en ook bij tegenstander PSV de nodige mutaties deze zomer Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Oscar Hiljemark verkaste naar Manchester United, Newcastle United en Palermo en voor hun kwamen de van Al-Arabi gehuurde Belg Maxime Lestienne, de van Vitesse overgekomen Davy Pröpper en de van Club Nacional overgekomen Uruguayaan Gastón Pereiro. Lestienne en Pröpper begonnen in de basis vanavond bij PSV en de Uruguayaan Pereiro moest genoegen nemen met een plek op de bank.

P1190873-BorderMaker

ADO Den Haag had vandaag wat goed te maken na de zure nederlaag van vorig seizoen. In de laatste wedstrijd ging de Haagse trots in de laatste seconde onderuit door een kopbal van de toenmalige aanvoerder van de Eindhovenaren Georginio Wijnaldum alleen de begin fase was voor de bezoekers. en de eerste echt grote kans is voor Luciano Narsingh eigenlijk na 2 minuten al. Na een vrije trap van Roland Alberg wordt de bal weggekopt door Jeffrey Bruma en omdat ADO Den haag met veel mensen voorin is kan PSV gaan counteren met Maxime Lestienne, Lestienne die de bal breed legt ter hoogte van de middenlijn op Luciano Narsingh, Narsingh maakt vervolgens tempo gaat door tot het 16 meter gebied van Martin Hansen en gaat daarna de 1-2 aan met Lestienne alleen Narsingh kan ze voet niet goed tegen de bal zetten waardoor deze naast gaat. een kleine 3 minuten later is het Lestienne zelf die dicht bij de 0-1 is. Na een hard schot van Adam Maher wordt de bal gestopt door Martin Hansen en beland die vervolgens voor de voeten van Maxime Lestienne alleen zijn poging wordt van de lijn gehaald door Aaron Meijers. Na 13 minuten kunnen we kans nummer 3 noteren voor de bezoekers. Na een steekbal van Santiago Arias is Luciano Narsingh sneller dan Aaron Meijers en besluit Narsingh de bal terug te leggen op het  meter gebied bij spits Luuk de Jong alleen de uithaal van Luuk de Jong vliegt over het doel van Martin Hansen. Na 23 minuten kunnen we arbitragefout nummer 1 van het seizoen opschrijven. terwijl Davy Pröpper de steekbal geeft door de Haagse verdediging aan Adam Maher staat Maher buitenspel alleen dat wordt niet gezien door de assistent scheidsrechter waardoor Maher 1 op 1 kan gaan met Martin Hansen en daarbij faalt die niet en dus is de stand na 23 minuten spelen 0-1. Alleen zoals wel vaker legt ADO Den haag zich niet zomaar neer bij een achterstand en zoekt het gelijk weer de aanval en met succes. na een steekbal van Gianni Zuiverloon is het de opgekomen linksback Aaron Meijers die naar binnen komt en het Eindhovense strafschop gebied in gaat waarna hij wordt neergehaald door Santiago Arias en scheidsrechter Richard Liesveld kent geen enkele twijfel en wijst naar de stip. De strafschop wordt vervolgens verzilverd door wie anders dan Roland Alberg en dus staat de stand op de nieuwe schermen in het Kyocera Stadion weer op 1-1. En na de 1-1 krijgt ADO vleugels want 3 minuten later krijgt ADO alweer een kans op 2-1. Na een actie van nieuweling Ruben Schaken kan PSV keeper Jeroen Zoet de bal alleen weg boksen waarna die voor de voeten valt van Roland Alberg alleen de poging van Alberg die volgt vliegt over het Eindhovense doel.

P1200056-BorderMaker

De 2de helft begin ADO een stuk beter dan de eerste en krijgt het ook de eerste kans van de 2de helft. Na een actie van spits Giovanni Korte valt de voorzet op het hoofd bij Edouard Duplan alleen Duplan kan zijn kopbal niet tussen de palen plaatsen en dus hoeft PSV doelman Jeroen Zoet niet in te grijpen. En een kleine 5 minuten later is de ploeg van Henk Fraser weer dicht bij 2-1. Na een steekbal van Roland Alberg is het Giovanni Korte die de bal ontvangt in het 16 meter gebied en maar is met links het probeert alleen met zijn chocolade been kan hij de bal niet goed raken waarna de bal naast vliegt. In de 62ste minuut is het dan ongelofelijk maar waar in de negatieve zin. Na een actie van Luciano Narsingh die Aaron Meijers te slim af is is het Luuk de Jong die de voorzet in de lange hoek kopt en dus komt PSV tegen de verhouding in op een 1-2 voorsprong. na de 1-2 is het zoeken naar de 2-2 en ADO vecht voor wat het waard is en in de 94ste minuut is het Joshua Brenet die een overtreding begaat op Dion Malone waardoor we waarschijnlijk misschien wel de laatste kans van de wedstrijd krijgen het is Kenji Gorré die de vrije trap op d rechter zijlijn gaat nemen en het is zelfs doelman Martin Hansen de mee naar voren gaat de vrije trap van Kenji Gorré vliegt precies op maat voor Martin Hansen die de bal achter het standbeen richting het PSV doel tikt is het genoeeggg voor de 2-2 Hansen??? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA  HET IS GENOEG EN DOELMAN MARTIN HANSEN HAKT ADO DEN HAAG IN DE LAATSTE MINUUT OP 2-2 EN DUS HERSTELD ADO DEN HAAG ZICH GEWELDIG VAN DIE ZURE NEDERLAAG VAN VORIG SEIZOEN EN BEGINT HET SEIZOEN 2015-2016 FANTASTISCH!

]P1200147-BorderMakerkarakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag – PSV 2-2 (1-1): 0-1 Adam Maher (’23), 1-1 Roland Alberg (’25, strafschop), 1-2 Luuk de Jong (’62), 2-2 Martin Hansen (’90+5).

Gele kaarten: Aaron Meijers, Vito Wormgoor (ADO Den Haag), Santiago Arias, Maxime Lestienne (PSV).
Rode kaarten: geen.
Scheidsrechter: Richard Liesveld.
Toeschouwers: 13.125.

Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Roland Alberg (Ludcinio Marengo’85), Thomas Kristensen, Danny Bakker; Ruben Schaken, Giovanni Korte (Gervane Kastaneer’61), Edouard Duplan (Kenji Gorré’76).

Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Nicolas Isimat-Mirin, Joshua Brenet; Davy Pröpper, Andres Guardado, Adam Maher (Jorrit Hendrix’79); Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Maxime Lestienne (Gaston Pereiro’80/Jurgen Locadia’90).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *