ADO Den Haag pakt in de slotfase een punt thuis tegen FC Utrecht

ADO Den Haag is weer een punt rijker. In een lastig duel waarin de geel groene trots zelfs op 0-1 achterstand kwam. Pakte ze op de valreep toch nog een punt thuis tegen FC Utrecht.

P1200920-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het met 1-4 gewonnen uit duel tegen FC Twente, Gianni Zuiverloon is geblesseerd hij wordt vervangen door Timothy Derijck. De van FSV Frankfurt teruggekeerde Tommie Beugelsdijk begint op de bank. En bij FC Utrecht geen wijzigingen in vergelijking met het 1-1 gelijke spel tegen SC Heerenveen dus met de Franse club topscoorder Sébastien Haller. Hij staat ondanks alle transfergeruchten dus “gewoon” in de spits.

P1210008-BorderMaker

Bij ADO Den Haag willen ze natuurlijk na het gelijk spel tegen PSV en de overwinning op FC Twente de goeie lijn doorzetten alleen na 16 minuten is de eerste echte kans onder toeziend oog van de Chinese eigenaar van ADO Hui Wang in de wedstrijd echter voor de bezoekers. Na een voorzet van de van Olympique Lyon gehuurde Franse linksback Louis Nganioni beland de bal bij de andere Fransman in Utrechtse dienst Sébastien Haller alleen hij kan de bal niet goed raken waardoor de bal eigenlijk over het doel vliegt van Martin Hansen. Een kleine 10 minuten later begint ADO van zich af te bijten met de Fransman met een Utrecht verleden in Haagse dienst Édouard Duplan die met een schijnbeweging Mark van der Maarel van zich afschud, alleen de voorzet die vervolgens volgt van Duplan is net te hoog voor de Japanse spits Mike Havenaar waardoor het echte gevaar echter uitblijft. In de 29ste minuut is de vrije trap voor Yassin Ayoub. Waneer Ayoub die bal eenmaal hoog het Haagse 16 meter gebied in heb getrapt is er veel duw en trekwerk waarbij Nacer Barazite neergaat en scheidsrechter Pol van Boekel relatief discutabel een strafschop toekent aan de bezoekers. Timothy Derijck houd het shirt van Barazite lichtjes vast en als de beelden goed worden bekeken kan je ook nog gaan twijfelen of de overtreding wel echt binnen het strafschop gebied was, maar goed scheidsrechter van Boekel kent een strafschop toe en de strafschop die volgt wordt benut door Sébastien Haller die met deze goal niet alleen de 0-1 op het scorebord schiet maar ook gelijk met zijn 3de strafschop van dit seizoen tekent voor ze 4de doelpunt van dit seizoen. 8 minuten later is Utrecht ook dicht bij 0-2. Na een lange bal van Timo Letschert is het Timothy Derijck die aan de verkeerde kant staat te dekken waardoor Bart Ramselaar zo 1 op 1 kan gaan met doelman Hansen en zijn 2de doelpunt in ze profcarrière kan maken alleen zijn poging gaat net voor langs waardoor we de rust in gaan met die 0-1 stand.

P1210347-BorderMaker

In de rust probeert Henk Fraser grip op de wedstrijd te krijgen door Timothy Derijck en Thomas Kristensen eraf te halen en voor hun brengt hij Tommie Beugelsdijk en Kevin Jansen En de eerste echte kans is ook voor ADO. Na de hoekschop van Édouard Duplan beland de bal op het hoofd van Mike Havenaar en gaat ook wel langs Utrecht doelman Ruiter alleen daarachter staat nog Sébastien Haller op de doellijn en die kan de bal vervolgens wegwerken. Een kwartier voor tijd is ADO heel dicht bij de gelijkmaker. Na een steekbal van Vito Wormgoor op de ingevallen Giovanni Korte tikt Korte de bal over doelman Ruiter heen alleen hij raakt de bal net iets te hard waardoor die over het doel vliegt. In het Haags kwartiertje zet ADO natuurlijk alles op alles om alsnog een punt uit het vuur te slepen en 5 minuten voor tijd zijn ze weer heel dicht bij de 1-1. na een hoekschop van Édouard Duplan beland de bal dit keer op het hoofd van Tommie Beugelsdijk en weer gaat die langs doelman Ruiter alleen dit keer wordt die van de doellijn gehaald door de vorig jaar aan FC Dordrecht verhuurde Sean Klaiber. Maar ADO blijft natuurlijk vechten voor wat het waard is EN 1 MINUUT VOOR TIJD WORDT DAT ZELFS BELOONT! NA EEN VOORZET VAN AARON MEIJERS BELAND DE BAL OP HET HOOFD BIJ MIKE HAVENAAR EN HIJ KOPT MET ZIJN 2DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN ADO DEN HAAG NAAR 1-1 EN ZO HOUD ADO DEN HAAG NA TE HEBBEN GESTREDEN VOOR WAT HET WAARD IS TOCH NOG EEN PUNT OVER AAN HET THUISDUEL TEGEN FC UTRECHT!

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 1–1 FC Utrecht: Sébastien Haller (30’0-1) (strafschop), Mike Havenaar (89’1-1).

Gele kaarten: Ruben Schaken, Edouard Duplan (ADO Den Haag), Timo Letschert en Louis Nganioni (FC Utrecht).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Pol van Boekel.
Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen, Dion Malone, Vito Wormgoor, Timothy Derijck (Tommie Beugelsdijk’46), Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Kevin Jansen’46), Danny Bakker, Roland Alberg (Giovanni Korte’73); Ruben Schaken, Mike Havenaar, Edouard Duplan.

Opstelling FC Utrecht: Robin Ruiter; Sean Kaiber, Mak van der Maarel; Christian Kum, Timo Letschert, Louis Nganioni (Yannick Cortie’66); Yassin Ayoub, Willem Janssen, Nacer Barazite (Rubio Rubin’76), Bart Ramselaar; Sebastien Haller.

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *