Nieuws deze week ( week 21 )

Iedereen is zich weer aan het opladen voor het volgend seizoen.
Ook het adojournaal is een beetje aan het uitrusten.

Als er wat te melden is doen we dat natuurlijk, deze keer een weekoverzichtje in willekeurige volgorde .

Na het mooie nieuws dat Danny Bakker langer bij ons blijft, ook Kevin Jansen heeft een contract getekend,

813a0fa90d9eb83ef148251b5c735aec_w835-BorderMaker

Kevin Jansen is ook de komende jaren in het Kyocera Stadion te bewonderen. De club en de 23-jarige middenvelder hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract, waardoor Jansen tot medio 2017 aan ADO Den Haag verbonden is. Het huidige contract van Jansen liep aan het einde van dit seizoen af.

Kevin Jansen heeft nu al zin in volgend seizoen: ‘Ik ben er heel blij mee. Uit dit contract spreekt veel vertrouwen. Ik ben elke dag bezig om beter te worden en in mijzelf te investeren en dat zal ik ook altijd blijven doen. Ik ga er volgend seizoen weer tegenaan om zo veel mogelijk te spelen.’

Ook Technisch Manager/Hoofd Jeugdopleiding Rob Meppelink is zeer blij: ‘Ik ben trots dat we dit soort spelers voor de club kunnen behouden.’

Zijn debuut bij ADO Den Haag maakte Jansen in het seizoen 2012/2013 onder toenmalig trainer Maurice Steijn, nadat hij van Excelsior overkwam. In zijn eerste seizoen stond hij 31 wedstrijden in de basis en scoorde hij tweemaal. Vorig seizoen hield een gescheurde kruisband Jansen bijna een jaar aan de kant. Het afgelopen seizoen begon Jansen 18 wedstrijden in de basis en viel hij 7 keer in.

883e64cea42d7cf6d104cce298fe37e4_w835-BorderMaker

 

Ruim 27.000 euro voor Bewegen tegen kanker

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen voor de spelers en stafleden van ADO Den Haag, de Benefietsmarathon in het Westeinde Ziekenhuis voor Bewegen tegen kanker. Donderdagavond 21 mei stapten Xander Houtkoop, Hector Hevel, Edwin Coret, Dino Nunes, Thomas Kristensen, Martin Hansen, Mike van Duinen en Aaron Meijers dapper op de spinningfiets om een uur lang afgebeuld te worden door de professionele trainers die weer voor de grote massa fietsen stond in de hal van het ziekenhuis. De spelers hadden al zomervakantie, maar lieten deze avond niet aan zich voorbij gaan!

Bobbi Eden, inmiddels vaste ambassadrice, was er weer bij. Presentator Robbie Andeweg uiteraard weer ook. En met hen vele Hagenezen en Hagenaars die dit mooie goede doel een warm hart toe dragen. De een kwam om te fietsen en via zijn of haar sponsors geld op te halen, de ander kwam om te kijken, aan te moedigen en te doneren.

Alles bij elkaar resulteerde de Benefietsmarathon in ruim 27.000 euro voor Bewegen tegen kanker. Met dit geld zullen bewegingstrajecten voor patiënten worden bekostigd die niet worden vergoed door de verzekering. Een mooie avond voor een pracht van een goed doel!

P1160271-BorderMaker

10% meer bezoekers bij thuiswedstrijden ADO Den Haag!

Afgelopen seizoen zijn de bezoekersaantallen bij de thuiswedstrijden van ADO Den Haag flink gestegen. In totaal vonden 203.638 fans hun weg naar het Kyocera Stadion. Dit is 10% meer dan de 185.380 fans die in het seizoen 2013-2014 de thuiswedstrijden van ADO Den Haag bezochten. Gemiddeld zaten er afgelopen seizoen 11.981 fans in het Kyocera Stadion om te genieten van de wedstrijden en de geweldige sfeer in het stadion.

De best bezochte wedstrijd van het afgelopen seizoen was de laatste thuiswedstrijd tegen PSV. 14.937 fans zagen ADO Den Haag nipt verliezen van de landskampioen. De thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden was de slechtst bezochte wedstrijd van het seizoen met 10.021 fans op de tribune.

b0d589328c452c6d6cc333a9f2364dde_w835-BorderMaker
Update van Jan Willem Wigt

Een mooi slotakkoord; het laatste duel van seizoen 2014-2015 met de kersverse kampioen PSV werd dan wel niet in winst omgezet, maar allemaal hebben we samen toch een prachtige dag gehad. Het plezier van de kinderen, de immense spandoeken, de saamhorigheid bij de minuut applaus voor iedereen die ons ontvallen is, het was allemaal bijzonder om te aanschouwen.

Dit seizoen is alweer ten einde, een seizoen met helaas de nodige onrust rondom onze club. Vooral natuurlijk vanwege de overname en daarmee de wisseling van de grootaandeelhouder. Maar ook in dit jaar merk je aan alles, ADO Den Haag blijft ADO Den Haag. Alle mensen binnen en rondom de club zijn kritisch, vooral op hun eigen mensen. Maar kom niet aan onze club, want we gaan ervoor door het vuur. Dat hebben de fans dit jaar op een geweldige wijze getoond. Zo’n beetje wekelijks hoorde ik wel weer van de technische staf hoe zij de steun voor de spelers vanaf de tribunes hadden ervaren. En vanaf de tribune heb ik er net zo hard van genoten.

We gaan door richting het volgende seizoen. De plannen voor de toekomst worden samen met Mr Wang en zijn management verder ontwikkeld en uitgewerkt. We doen geen gekke dingen, geven niks uit wat we niet hebben. Die manier van werken heeft ons gebracht tot wat we nu zijn, een financieel gezonde club! Ook de staf en technische leiding zijn natuurlijk druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen, zodra er nieuws is informeren we jullie uiteraard.

De laatste weken hebben we weer mooie deals afgerond voor de club. De verlenging van het contract van hoofdsponsor Basic-Fit bijvoorbeeld en ook het behoud van de naam Kyocera op de gevel van ons stadion, immense belangrijke partners voor onze club. Zij zorgen met hun keuze om bij ons te blijven voor veel belangrijke stabiliteit. En dat bedrijven als deze aan de club verbonden willen blijven, geeft aan dat wij hen ook daadwerkelijk wat te bieden hebben en zij veel waarde zien in hun sponsorschap bij ons. We hopen dat het vele andere sponsors of nieuwe supporters inspireert.

De spelers hebben een aantal weken vrij, op kantoor draait alles door. Want we willen goed voorbereid zijn op volgend seizoen.

Graag tot eind juni, dan start de voorbereidingsperiode van trainingen en oefenduels weer. Namens de gehele club wens ik jullie een hele mooie zomer toe.

Jan Willem Wigt

Bron en foto’s : adodenhaag.nl

 

Directe link:

1 reactie op Nieuws deze week ( week 21 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *