ADO Den Haag zuur onderuit in laatste wedstrijd van het seizoen

 

ADO Den Haag heeft op de laatste speeldag van seizoen 2014-2015 een zure nederlaag geleden. Nadat het 2 keer op voorsprong kwam ging het in de 94ste minuut zuur onderuit thuis tegen PSV.

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van het verloren uitduel tegen Willem II. Martin Hansen keert terug in de basis hij speelt weer in plaats van Robert Zwinkels, Aaron Meijers is geschorst hij wordt vervangen door Tyronne Ebuehi en Kevin Jansen is gepasseerd voor hem in de plaats speelt Aleksandr Iakovenko. En bij tegenstander PSV 2 wijzingen. zowel Santiago Arias en Joshua Brenet zijn geblesseerd daardoor speelt Nicolas Isimat-Mirin rechtsback en Luciano Narsingh is weer terug daardoor moet Jurgen Locadia weer genoegen nemen met een plek op de bank.

ADO Den Haag – PSV is maar net 24 minuten oud het het 1ste echte schot op doel ligt er meteen in. Na een 1-2 met Dion Malone besluit Aleksandr Iakovenko het maar eens te proberen van een meter of 23 en hij krult de bal met ze linkerbeen in de lange hoek waardoor ADO Den Haag al vroeg met 1-0 leid.

P1170326-BorderMaker

Maar 5 minuten later is daar alweer een antwoordt van PSV. Na een steekbal van Andres Guardado is het Luuk de Jong die 1 op 1 kan met doelman Hansen alleen de poging die de Jong vervolgens doet wordt gestopt door Martin Hansen. Vervolgens is ADO weer aan de beurt. In de 32ste minuut is er een hoekschop van Alberg is het Kramer die bij de 2de paal de bal teruglegt op Gianni Zuiverloon. Zuiverloon kiest vervolgens voor de omhaal die gered kan worden door Jeroen Zoet waarna de rebound voor de voeten valt van Alberg alleen Alberg wordt teveel gehinderd door Andres Guardado waardoor zijn poging naast het doel gaat. 5 minuten voor rust lijkt PSV op 1-1 te gaan komen.

P1170401-BorderMaker

Na een steekbal van Andres Guardado lijkt Memphis Depay buitenspel te lopen alleen de assistent scheidsrechter denkt daar anders over en dus mag Depay 1 op 1 met Hansen alleen zijn poging gaat over het Haagse doel waardoor de Hagenezen de voorsprong behouden. 1 minuut voor rust komt PSV toch op gelijke hoogte. Na een actie van Memphis Depay is het Luuk de Jong die de bal breed legt op Luciano Narsingh en hij kan de bal in het lege doel tikken waardoor beide ploegen met 1-1 de rust in gaan.

P1170489-BorderMaker

Na de rust komt ADO Den Haag meteen goed de kleedkamer uit. In de 49ste minuut is het Michiel Kramer die 1 op 1 gaat met doelman Zoet. Vervolgens stift hij de bal over Zoet heen alleen zijn poging is te zacht waardoor Karim Rekik de bal voor de doellijn nog weg kan werken.

P1170494-BorderMaker

In de 52ste minuut is het weer PSV die het dichtst bij de 1-2 is. Na een lage voorzet van Luciano Narsingh gaat de bal onder alles en iedereen door en valt die voor de voeten van Luuk de Jong alleen Hansen heeft al vaak zat laten zien dit seizoen dat het een prima goalie is en hij stopt de poging van Luuk de Jong. In de 57ste minuut kom ADO Den Haag weer op voorsprong. Na een steekbal van Roland Alberg is het Danny Bakker die de bal vanaf rechts met ze links over doelman Zoet heen schiet en hij schiet ADO Den haag weer terug op voorsprong.

P1170537-BorderMaker

Lang kan ADO echter niet van de voorsprong genieten want 3 minuten later is het alweer 2-2. Memphis Depay speelt de bal door de benen bij Gianni Zuiverloon waarna Luuk de Jong de bal simpel in het lege doel kan tikken en zo staat het dus weer 2-2. Lang lijkt het duel af te streven op een 2-2 gelijk spel aleen in de 94ste minuut is het Jetro Willems met de voorzet bij de 1ste paal en daar komt Georginio Wijnaldum uit de rug van Michiel Kramer en hij kopt PSV naar de 2-3 overwinning.

Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag – PSV 2-3: 1-0 Aleksandr Iakovenko (’25), 1-1 Luciano Narsingh (’45), 2-1 Danny Bakker (’56), 2-2 Luuk de Jong (’61), 2-3 Georginio Wijnaldum (’90+4).
Gele kaart(en): n.v.t.
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 14.937.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Gianni Zuiverloon, Tyronne Ebuehi (Timothy Derijck’62); Thomas Kristensen, Roland Alberg (Wilson Eduardo’70), Danny Bakker; Aleksandr Iakovenko (Kevin Jansen’81), Michiel Kramer, Mike van Duinen.
Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Nicolas Isimit-Mirin, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems; Georginio Wijnaldum, Andres Guardado (Stijn Schaars’46), Adam Maher (Rai Vloet’65); Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Memphis Depay (Jurgen Locadia’83).
Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *