ADO Den Haag wint van Vitesse en handhaaft zich definitief op het hoogste niveau in Nederland.

ADO Den Haag heeft zich definitief weten te handhaven in de Eredivisie. In een wedstrijd waarin de ploeg lang rammelde aan de poort wist het 5 minuten voor tijd in eigen huis toch Vitesse te verslaan. En omdat concurrent NAC Breda niet wist te winnen is ADO Den Haag definitief gehandhaafd in de Nederlandse Eredivisie.

P1140970-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen in de opstelling. Gianni Zuiverloon is geschorst hij wordt vervangen door Timothy Derijck. En Aleksandr Iakovenko en Wilson Eduardo zijn geblesseerd zij worden vervangen door Mike van Duinen en Kevin Jansen.

En bij Vitesse ook 3 wijzigingen. Renato Ibarra is ziek hij wordt vervangen door Denys Oliynyk, topscoorder Bertrand Traoré is geschorst hij wordt vervangen door Uros Djurdjevic en Davy Pröpper keert terug van een schorsing dat gaat ten koste van Josh McEachran.

ADO Den Haag is natuurlijk uit op eerwraak want die 6-1 nederlaag van eerder dit seizoen in Arnhem zijn ze waarschijnlijk nog niet vergeten en de geel groenen beginnen goed met Mike van Duinen die sneller is dan Vitesse aanvoerder Guram Kashia en kiest voor de lage voorzet maar Vitesse doelman Room kan de bal nog aanraken waardoor er niks of niemand bij kan maar de toon is meteen gezet in ieder geval. En na 20 minuten lijkt de ploeg zelfs op voorsprong te komen. Na een handsbal van Davy Pröpper beland de vrije trap van Roland Alberg op het hoofd van Michiel Kramer die de bal vervolgens in de lange hoek tegen het net kopt maar omdat Michiel Kramer op het moment dat die bal voorgegeven wordt buitenspel staat gaat het hele feest niet door. Maar goed 5 minuten later zijn het de Arnhemers die lijken op 0-1 voorsprong te komen. Na een voorzet van Kevin Diks gaat de bal richting Uros Djurdjevic maar is het Dion Malone die de bal over Hansen zo in het eigen doel kopt maar omdat Uros Djurdjevic hinderlijk buitenspel staat gaat ook het hele feest voor de bezoekers niet door. En de wedstrijd gaat natuurlijk gewoon verder want weer 5 minuten later is het ADO dat weer dicht bij een voorsprong is. Na een steekbal van Dion Malone is het Michiel Kramer die op goal schiet maar Vitesse doelman Eloy Room die aan het begin dit seizoen nog van de interesse van ADO Den Haag genoot weet het schot van Kramer onschadelijk te maken.

P1150075-BorderMaker

In de 2de helft gaat ADO gewoon weer verder waar het gebleven was in de 1ste helft en dat is blijven rammelen aan die Arnhemse muur en het krijgt zeker wel kleine kansjes met Alberg met Wormgoor maar de eerste echte kans is toch voor de bezoekers halverwege de 2de helft. Na een steekbal van Zakaria Labyad is het de spits Uros Djurdjevic die niet twijfelt en gewoon uithaalt maar Martin Hansen laat zien wat die kan en hij weet het schot van Djurdjevic te pakken. Een kwartier voor tijd maakt Thomas Kristensen een overtreding op Djurdjevic en wordt de vrije trap vervolgens genomen door Zakaria Labyad. vervolgens wordt de bal niet goed weggewerkt door de Haagse verdediging waarna Kevin Diks de bal weer voorgeeft. Wordt de bal weer niet goed weggewerkt en valt die voor de voeten van Davy Pröpper maar wordt het schot van Pröpper geblokt door Michiel Kramer waarna die weer voor de voeten komt van Denys Oliynyk die raakt de bal niet goed waardoor die voor de voeten komt van Jan-Arie van der Heijden en die tikt de bal naast het doel en dus is het gevaar geweken. 9 minuten voor tijd weet de inmiddels ingevallen Gervane Kastaneer de bal te onderscheppen waarna hij weg kan draaien. waneer hij is weggedraait bij zijn tegenstander probeert hij het maar is van randje 16 alleen zijn schot is niet hard genoeg en dus kan Room de poging van Kastaneer pakken. 5 minuten voor tijd kiest Martin Hansen voor de lange bal op Michiel Kramer EN DIE BAL WORDT TOTAAL VERKEERD INGESCHAT DOOR GURAM KASHIA WAARNA KRAMER WEG IS EN LANGS DOELMAN ROOM GAAT KRAMER DOET HIJ HET?! KRAMEEERRRRR????? JAAAAAAAAAAAA! HIJ DOET ET! EN ZO BRENGT HIJ ADO DEN HAAG 5 MINUTEN VOOR TIJD OP EEN O ZO BELANGRIJKE 1-0 VOORSPRONG EN BLIJKT DAT NA 90 MINUTEN GENOEG TE ZIJN EN PAKT ADO DEN HAAG WEER 3 HELE BELANGRIJKE PUNTEN EN IS HET EINDELIJK 1000% ZEKER ADO DEN HAAG HEEFT ZICH DEFINITIEF GEHANDHAAFD OP HET HOOGSTE NIVEAU IN NEDERLAND!

P1150225-BorderMaker

Karakteristiek:

 

Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 Vitesse: 1-0 Michiel Kramer (85′). Rode kaarten: n.v.t. Gele kaarten: Roland Alberg, Gervane Kastaneer, Thomas Kristensen (allen ADO Den Haag), Marko Vejinovic, Marvelous Nakamba (beiden Vitesse). Scheidsrechter: Ed Janssen. Toeschouwers: 14.837.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Timothy Derijck, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Thomas Kristensen, Kevin Jansen, Danny Bakker; Roland Alberg (Mitchell de Vlugt’90), Michiel Kramer, Mike van Duinen (Gervane Kastaneer’73).

 

Opstelling Vitesse: Eloy Room; Kevin Diks (Wallace’79), Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden, Rochdi Achenteh; Marko Vejinovic (Josh McEachran’63), Davy Pröpper, Valeri Qazaishvili (Marvelous Nakamba’63); Denys Oliynyk , Uros Djurdjevic, Zakaria Labyad.

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *