ADO Den Haag wint thuis van FC Utrecht en zet een reuzenstap naar handhaving.

P1140272-BorderMaker

ADO Den Haag heeft zondag middag heel goed zaken gedaan op weg naar handhaving. Onder toeziend oog van eigenaar Hui Wang werd in eigen huis werd FC Utrecht met 2-0 verslagen waardoor de ploeg van Henk Fraser weer 2 punten uitliep op concurrent NAC Breda.

P1140262-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het gewonnen uitduel van vorige week tegen Excelsior. Timothy Derijck is gepasseerd voor hem speelt de van een blessure teruggekeerde Danny Bakker. En bij tegenstander FC Utrecht 2 wijzigingen ten opzichte van vorige week. Oud ADO speler Ramon Leeuwin is geschorst voor hem speelt de 1,87 lange verdediger Gévero Markiet en de Franse rechtsbuiten Édouard Duplan is geblesseerd voor hem speelt de 19 jarige Amerikaan Rubio Rubin.

P1140515-BorderMaker

De wedstrijd begon wat rustig en de eerste echte kans is pas na 19 minuten en die is voor de bezoekers. Uit een vrije trap vanaf rechts van Yassin Ayoub komt de bal op het hoofd van Roda huurling Timo Letschert maar Martin Hansen kan de kopbal van Letschert bij de 2de paal onschadelijk maken. Dan is het de beurt aan ADO. Na balverlies van Mark Diemers is het Thomas Kristensen die de bal kan overnemen. Vervolgens besluit Kristensen nog een meter of 5 te lopen met de bal en van een meter of 17/18 het maar is te proberen maar zijn poging vliegt maar net naast overigens leek hij aangeraakt te worden maar scheidsrechter Kamphuis kiest voor een doeltrap voor de bezoekers. 4 minuten voor rust laat Martin Hansen weer zien zeker bij de les te zijn. Uit een hoekschop van Yassin Ayoub beland de bal op het hoofd van Gévero Markiet waarna Martin Hansen de bal bij de eerste paal kan wegtikken. Vervolgens wordt de bal niet goed weggewerkt door de Haagse verdediging waardoor er weer een voorzet komt dit maal op het hoofd van Timo Letschert waarna weer Hansen de bal uit de lange hoek weet te tikken.

P1140549-BorderMaker

De 2de helft begint een heel stuk enerverender dan de 1ste want de eerste kans is al na 5 minuten van de voet van Danny Bakker. Nadat Aaron Meijers Rubio Rubin te snel af is weet hij de bal terug te leggen op randje 16 aan Danny Bakker alleen de poging van Bakker wordt geblokt door Timo Letschert waardoor nog altijd die beruchte brilstand op het scorebord te bewonderen is. Eenmaal weer 5 minuten later is het weer ADO dat de klok staat ditmaal met Aleksandr Iakovenko. Na een 1-2 met Michiel Kramer is hij met een sprint van 60 meter alle Utrecht verdedigers te snel af en besluit hij te schieten van randje 16 alleen Utrecht doelman Robbin Ruiter kan nog net reding brengen.In de 63ste minuut begint FC Utrecht weer een beetje van zich af te bijten. Na een steekbal van Yassin Ayoub is het Sébastien Haller die oog in oog komt met doelman Martin Hansen waarna Hansen de poging van Haller weet te stoppen alleen Hansen kan de bal niet klemmen waardoor die opnieuw voor de voeten komt van Sébastien Haller die deze keer voor de voorzet kiest maar nu staat Aaron Meijers in de weg die de bal kan wegwerken. In de 71ste minuut besluit Henk Fraser Mike van Duinen eraf te halen voor Wilson Eduardo en dat lijkt meteen effect te hebben. want meteen na de wissel is het Vito Wormgoor die kiest voor de lange bal op Roland Alberg. Alberg kiest vervolgens voor de voorzet op Eduardo die met een halve omhaal de bal niet goed raakt maar wel bij Danny Bakker krijgt op randje 16 waarna Bakker besluit uit te halen en deze keer komt zijn poging op de handen van Utrecht aanvoerder Willen Janssen waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis fluit voor een penalty! De penalty die volgt wordt genomen door aanvoerder Roland Alberg. Alberg schiet hij ADO dan 17 minuten voor het einde op voorsprong Alberg doet hij het! JA! Hij stuurt doelman Ruiter de verkeerde hoek in en dus leid ADO op eigen veld 17 minuten voor tijd door zijn 3de verzilverde strafschop van dit seizoen van aanvoerder Roland Alberg!

P1140582-BorderMaker

Maar ADO moet natuurlijk wel nog altijd scherp blijven want ze moeten nog meer dan een kwartier en Utrecht zou zich echt niet zomaar bij een nederlaag neer leggen en dat blijkt 9 minuten voor tijd. Na balverlies van Vito Wormgoor is het Danny Verbeek die Sébastien Haller een steekbal geeft aan de linkerkant van het strafschop gebied. vervolgens kiest Haller voor een harde lage voorzet op Rubio Rubin maar omdat Aaron Meijers nog altijd scherp is kan hij er tussen komen en de bal wegwerken. 5 minuten voor tijd is het Danny Bakker die de bal kan overnemen van Mark van der Maarel en vervolgens na een 1-2 met Wilson Eduardo de bal in de voeten speelt bij Roland Alberg. Alberg ziet aan de rechter kant de ingevallen Gervane Kastaneer in de ruimte en dus geeft Roland Alberg met de buiten kant van de voet de steekbal op Gervane Kastaneer waarna Kastaneer kan doorlopen op Utrecht doelman Ruiter Kastaneer besluit hij heeetttt! JAAAAAA GERVANE KASTANEER IN ZIJN 9DE INVALBEURT IN HET BETAALDE VOETBAL WAARVAN 5 VOOR ADO DEN HAAG MAAKT HIJ ZIJN 1STE GOAL DOOR DE BENEN VAN DOELMAN RUITER EN HIERMEE BESLIST HIJ ADO DEN HAAG – FC UTRECHT EN ZET ADO DEN HAAG IN EIGEN HUIS EEN REUZENSTAP RICHTING HANDHAVING DOOR IN EIGEN HUIS MET 2-0 TE WINNEN VAN FC UTRECHT!

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag – FC Utrecht 2-0: 1-0 Roland Alberg (73’, strafschop), 2-0 Gervane Kastaneer (85’). Gele kaart(en): Willem Janssen (FC Utrecht). Rode kaart(en): n.v.t. Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Toeschouwers: 10.102.

Opstellingen:

 

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Gianni Zuiverloon, Aaron Meijers; Thomas Kristensen, Roland Alberg, Danny Bakker (Hector Hevel’89); Aleksandr Iakovenko (Gervane Kastaneer’85), Michiel Kramer, Mike van Duinen (Wilson Eduardo’71).

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Gévero Markiet (Kai Heerings’62), Timo Letschert, Jeff Hardeveld; Willem Janssen, Yassin Ayoub (Issa Kallon’83), Mark Diemers; Rubio Rubin, Sébastien Haller, Kristoffer Peterson (Danny Verbeek’62).

Tekst: Thomas Eblé  tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *