ADO Den Haag weet niet te winnen op bezoek bij AZ

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen AZ niet weten te winnen. Ondanks dat de ploeg van Henk Fraser na een 1-0 achterstand nog terugkwam tot 1-1 beleven de punten uiteindelijk toch in het AFAS Stadion in Alkmaar.

P1140804-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van vorige week Mike van Duinen is gepasseerd hij wordt vervangen door Wilson Eduardo. En bij AZ geen wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week ondanks dat verdediger Wesley Hoedt weer terug is van een blessure hij begint op de bank.

P1140867-BorderMaker

ADO Den Haag heeft al meer dan 10 jaar niet weten te winnen in Alkmaar en gaat er natuurlijk alles aan doen om deze keer weer is de volle buit mee te nemen alleen desondanks is de eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg. na een voorzet van Aron Jóhannsson krijgt ADO Den Haag de bal niet goed weg waardoor Mattias Johansson op goal schiet die zijn mogelijkheid wordt geblokt door Vito Wormgoor vervolgens is het Markus Henriksen die het probeert maar hij schiet op Martin Hansen. 28ste minuut is het AZ linksback Simon Poulsen die mee opkomt en de bal tikt naar Dabney dos Santos. Dos Santos legt hem op zijn beurt terug op Nemanja Gudelj en die besluit maar is uit te halen van 30 meter. En op het schot van Gudelj heeft Hansen schijnbaar geen andwoordt en dus leid AZ met 1-0. Martin Hansen zat er nog wel aan maar kon de uithaal van Gudelj dus niet onschadelijk maken waarna Gudelj zijn 10de treffer van dit seizoen maakt. 7 minuten voor rust doet ADO wat terug. Na een steekbal van Thomas kristensen is het Aleksandr Iakovenko die sneller is dan Derrick Luckassen en het vanaf links maar is op goal probeert maar zijn poging gaat maar net voorlangs.

P1140903-BorderMaker

In de eerste minuut na rust is ADO Den Haag meteen weer gevaarlijk. Na een voorzet van de mee opgekomen Dion Malone valt de bal precies op het hoofd van Danny Bakker. Alleen de kopbal van Bakker gaat maar net naast. EN HET 2DE MOMENT VAN ADO IN DE 2DE HELFT IS HET WEL RAAK! NA EEN PAAS VAN ROLAND ALBERG IS HET WILSON EDUARDO DIE ALLES EN IEDEREEN IN HET 16 METER GEBIED UITKAPT UITKAPT EN DE BAL ZO IN DE RECHTER HOEK TIKT WAARDOOR ADO WEER OP GELIJKE HOOGTE STAAT!

P1140939-BorderMaker

Maar 5 minuten later is het alweer 2-1. Na een overtreding van Michiel Kramer is het Derrick Luckassen die de vrije trap neemt op ongeveer 25 meter van het doel van Martin Hansen. En Luckassen krult de bal zo over de Haagse muur heen in de linker hoek waardoor de thuisploeg weer leid. En de AZ probeert de voorsprong uit te breiden want 1 minuut later zijn ze alweer dicht bij de 3-1. Na een steekbal van Jeffrey Gouweleeuw is het Mattias Johansson vanaf de rechter kant op goal probeert maar zijn poging gaat maar net voorlangs. En in de 65ste minuut is het dan wel 3-1. Nadat Aron Jóhannsson uit de rug wegliep bij Gianni Zuiverloon legde hij de bal terug op Nemanja Gudelj en die schiet vanaf 16 meter zijn 2de van de avond binnen waarmee AZ op een 3-1 voorsprong komt. En het blijkt meteen de laatste goal van de avond te zijn. Bijde ploegen krijgen nog wel mogelijkheidjes bijvoorbeeld ADO met Gervane Kastaneer of AZ met Guus Hupperts en Aron Jóhannsson maar gescoord wordt en niet meer en dus verliest ADO Den Haag op bezoek bij het AZ van oud ADO trainer John van den Brom.

Karakteristiek:

 

Scoreverloop AZ 1-3 ADO Den Haag: 1-0 Nemanja Gudelj (29′), 1-1 Wilson Eduardo (55′), Derrick Luckassen (60′), 3-1 Nemanja Gudelj (65′). Gele kaarten: Derrick Luckassen (AZ), Gianni Zuiverloon en Michiel Kramer (beiden ADO Den Haag). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Danny Makkelie. Toeschouwers: 15.914.

Opstellingen:

 

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone (Gervane Kastaneer’76), Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Kevin Jansen’84), Roland Alberg (Mike van Duinen’68), Danny Bakker; Wilson Eduardo, Michiel Kramer, Aleksandr Iakovenko.

Opstelling AZ: Esteban; Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Derrick Luckassen, Simon Poulsen; Markus Henriksen, Celso Ortiz, Nemanja Gudelj, Steven Berghuis (Thom Haye’85), Dabney dos Santos (Guus Hupperts’46); Aron Johannsson.

 

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *