ADO Den Haag verbreekt negatief statistiek en pakt 3 hele belangrijke punten op bezoek bij Excelsior

ADO Den Haag heeft dit seizoen voor het eerst een uitwedstrijd weten te winnen. Op bezoek bij Excelsior was het spannend tot het laatste moment maar ADO Den Haag won wel met 2-3.

P1130482-BorderMaker

ADO Den Haag 1 wijziging Vito Wormgoor keer weer terug in de basis van een schorsing dat gaat ten koste van Wilson Eduardo.

En Bij thuisploeg Excelsior 4 wijzigingen ten opzichte van het gelijke spel tegen PEC Zwolle van 2 weken geleden. Doelman Alessandro Damen is geblesseerd hij wordt vervangen door oud ADO doelman Gino Coutinho, verder was Luigi Bruins geblesseerd hij werd vervangen door Adil Auassar en Rick Kruys en Daryl van Mieghem zijn gepasseerd zij worden vervangen door Toni Varela en ADO huurling Ninos Gouriye.

P1130547-BorderMaker

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen en met name ADO Den Haag lijkt dat te beseffen want het begint goed aan de wedstrijd. En de eerste echte kans van de wedstrijd is eigenlijk gelijk raak. Uit een hoekschop van Roland Alberg is het Timothy Derijck die bij de 2de paal binnen kopt maar omdat hij zijn tegenstander Daan Bovenberg geduwd zou hebben keurt scheidsrechter Kevin Blom de goal af. En ook de 2de echte poging is voor de ploeg van Henk Fraser. na een goeie actie van Aleksandr Iakovenko kiest hij voor de lage voorzet en die is net te ver voor Dion Malone waardoor hij dus net niet de 0-1 op het scorebord kan zetten. En 3 maal scheepsrecht zeggen ze dan want de 3de echte kans van ADO Den Haag in de wedstrijd is wel raak! Aleksandr Iakovenko met de vrije trap vanaf rechts legt de bal precies op het hoofd van Michiel Kramer en die knikt met zijn 15de goal van het seizoen ADO Den Haag op een belangrijke 0-1 voorsprong!

P1130590-BorderMaker

In de 2de helft bijt Excelsior wat meer van zich af en komt het ook met de eerste echte kans op 1-1. Nadat Mike van Duinen het kopduel verloor van aanvoerder Sander Fischer was het een razend snelle counter van de thuisploeg die uiteindelijk na een paas van Jeff Stans eindigt bij Adil Auassar die 1 op 1 komt met doelman Martin Hansen een daarbij faalt hij niet en zet hij de thuisploeg op gelijke hoogte. en 4 minuten later komt Excelsior zelfs op een 2-1 voorsprong. Na een steekbal van Tom van Weert is het dit maal uitgerekend ADO huurling Ninos Gouriye  die 1 op 1 komt met Martin Hansen en ook hij faalt niet en zet Excelsior met zijn 2de doelpunt van het seizoen op een 2-1 voorsprong.

P1130644-BorderMaker

Maar ADO legt zich niet zomaar bij deze stand neer en een kwartier later komt ADO alweer op gelijke hoogte! Na een kort genomen hoekschop gaat Roland Alberg de 1-2 aan met Aaron Meijers en besluit hij maar is uit te halen van randje 16 en schiet hij ADO werkelijk op schitterende wijze op gelijke hoogte 2-2! Maar ADO Den Haag wil meer maar dan moet het natuurlijk wel oppassen dat het niet tegen een counter aanloop van Excelsior want 1 minuut voor tijd is het Tom van Weert die na een steekbal van Toni Varela sneller is dan Thomas Kristensen en het maar is probeert vanaf een meter of 15 maar Martin Hansen is scherp en hij maakt de poging van Tom van Weert onschadelijk. maar zoals eerder vermeld gaat ADO nog altijd voor meer 2 minuten in de blessure tijd is het Danny Bakker die de bal breed speelt op de ingevallen Wilson Eduardo. Eduardo ziet Michiel Kramer in het 16 meter gebied en krijgt de bal precies op het hoofd van kramer!

P1130955-BorderMaker

EN MET ZIJN 16DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN KOPT MICHIEL KRAMER ADO DEN HAAG IN DE 93STE MINUUT NAAR DE 2-3 OVERWINNING OP BEZOEK BIJ EXCELSIOR EN ZO PAKT ADO DEN HAAG VOOR HET EERST DIT SEIZOEN DE VOLLE BUIT IN EEN UITWEDSTRIJD EN PAKT HET 3 HELE BELANGRIJKE PUNTEN OP WEG NAAR HANDHAVING!

Karakteristiek:

Scoreverloop: 0-1 Michiel Kramer (34), 1-1 Adil Auassar (59), 2-1 Ninos Gouriye (63), 2-2 Roland Alberg (79), 2-3 Michiel Kramer (90+3). Gele kaarten: Sander Fischer, Tom van Weert (Excelsior), Aaron  Meijers (ADO Den Haag). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Kevin Blom. Toeschouwers: 3.600.

Opstellingen:

Opstellling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon (Danny Bakker’74), Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Thomas Kristensen, Dion Malone, Roland Alberg; Aleksandr Iakovenko (Wilson Eduardo’72), Michiel Kramer, Mike van Duinen (Gervane Kastaneer’87).

Opstelling Excelsior: Gino Coutinho; Daan Bovenberg, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Bas Kuipers; Toni Varela, Adil Auassar, Jeff Stans (Kevin Vermeulen’87); Jordan Botaka, Tom van Weert, Ninos Gouriye (Daryl van Mieghem’72).

Tekst: Thomas Eblétomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *