Goed georganiseerd ADO Den Haag nipt onderuit op bezoek bij 020

ADO Den Haag is er dit jaar niet in geslaagd minimaal een punt te pakken op bezoek bij 020. In een wedstrijd waarin de Haagse ploeg goed georganiseerd speelde en weinig kansen weggaf leek het lang minimaal een punt mee terug te nemen naar Den Haag, maar 10 minuten voor tijd ging het toch mis door een kopbal van Davy Klaassen.

20150322_165516-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 spelers wijziging in de opstelling ten opzichte van het verloren thuis duel tegen Heracles Almelo. Vito Wormgoor is geschorst voor hem in de plaats speelt de van het Italiaanse Fiorentina gehuurde Oekraïner Aleksandr Iakovenko. Daardoor neemt Gianni Zuiverloon plaats in het centrum van de verdediging, is Dion Malone rechtsback, de plaats op het middenveld wordt dan weer opgevuld door Mike van Duinen en als linksbuiten speelt Aleksandr Iakovenko.

20150322_165606-BorderMaker

En bij 020 5 wijzigingen ten opzichte van het Europa League duel van afgelopen Donderdag tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk. Nicolai Boilesen, Daley Sinkgraven, Riechedly Bazoer, Arkadiusz Milik en Anwar El Ghazi zitten allemaal op de bank of op de tribune zij worden vervangen door achtereenvolgens: Niklas Moisander, Lucas Andersen, Thulani Serero, Kolbeinn Sigthórsson en Lasse Schöne.

20150322_165256-BorderMaker

Zoals al eerder vermeld speelde ADO goed georganiseerd verdedigend en vandaar dat er vooral de eerste helt heel weinig echte kansen te benoemen waren maar ondanks dat kregen toch beide ploegen vlak voor rust 1 goeie mogelijkheid en de eerste is voor ADO Den Haag. Aleksandr Iakovenko wint het duel van Ricardo van Rhijn aan de rechterkant waarna hij Wilson Eduardo kan aanspelen. Eduardo besluit vervolgens maar uit te halen en zijn poging gaat maar net naast het doel van de thuisploeg. En ook nog 1 echte mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een hoekschop die korst genomen wordt speelt Thulani Serero de bal naar Ricardo van Rhijn die op zo’n 20 meter van het doel staat en die besluit uit te halen maar Martin Hansen let goed op en kan deze poging naast tikken.

Ook in de 2de helft zijn de kansen spaarzaam echter is de eerste echte kans net als in de 1ste helft voor ADO. Aleksandr Iakovenko komt vanaf de linkerkant naar binnen en besluit maar is op goal te schieten en het schot van Iakovenko wordt gevaarlijk aangeraakt door Joël Veltman waardoor de bal maar net naast het doel verdwijnt. De hoekschop die volgt wordt ook maar net naast gekopt bij de 1ste paal door Michiel Kramer. En ook de thuisploeg gaat van zich afbijten. 25 minuten voor tijd een mislukte voorzet van invaller Anwar El Ghazi wordt de bal niet goed weggewerkt door Thomas Kristensen en beland die buiten het 16 meter gebied voor de voeten van een andere 020 invaller Jaïro Riedewald die het meteen probeert en Riedewald ziet zijn poging maar net voorlangs gaan. En 10 minuten voor tijd is het dan toch 1-0. Na een overtreding van Mike van Duinen op Anwar El Ghazi wordt de vrije trap vanaf de linkerkant genomen door Lasse Schöne en verlengt door Davy Klaassen waarna de bal via de binnenkant van de paal het doel in gaat. Maar ADO Den Haag legt zich er niet zomaar bij neer en doet er nog alles aan om minimaal een punt mee terug te nemen uit 020 en krijgt daar zeker nog kansen voor de 1ste is voor aanvoerder Roland Alberg. Na een hoge voorzet van Xander Houtkoop wordt de bal terug gekopt op randje 16 meter gebied daar staat Roland Alberg en die probeert het maar is maar zijn poging wordt van richting verandert en dus een hoekschop nog laatste hoekschop van de wedstrijd kan het dan nog? Martin Hansen is mee gekomen de hoekschop van Xander Houtkoop wordt weggekopt door Kolbeinn Sigthórsson vervolgens is het Roland Alberg die de bal weer overneemt en het weer teruglecht op links naar Xander Houtkoop die geeft weer een voorzet maar ditmaal weg gekopt door Thulani Serero volgens valt de bal voor de voeten van Kevin Jansen op ongeveer 20 meter van het doel Jansen ken hij het dan Jansen! Nee want zijn poging wordt nog gepakt door Jasper Cillessen waarna scheidsrechter Richard Liesveld affluit en staat ADO ondanks dat het zeker minimaal een punt verdiende en streed voor wat het waard was dan toch met lege handen.

Karakteristiek

Scoreverloop 020 – ADO Den Haag 1-0: 1-0 Davy Klaassen (’80). Gele kaarten: Thulani Serero, Arkadiusz Milik (020), Timothy Derijck, Aleksandr Iakovenko, Mike van Duinen (ADO Den Haag). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Richard Liesveld. Toeschouwers: 49.743.

Opstellingen:

Opstellling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone (Gervane Kastaneer’86), Gianni Zuiverloon, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Thomas Kristensen, Mike van Duinen, Roland Alberg; Wilson Eduardo (Xander Houtkoop’46), Michiel Kramer, Aleksandr Iakovenko (Kevin Jansen’79).

Opstelling 020: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever Jairo Riedewald’46); Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen (Arkadiusz Milik’76); Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthorsson, Ricardo Kishna (Anwar El Ghazi’55).

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Michael te Pas

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *