Clubicoon Harry Heijnen overleden

ADO Den Haag is in diepe rouw door het overlijden van clubicoon Harry Heijnen. De Limburgse oud-speler en enkelvoudig international is 74 jaar oud geworden. Hij verloor een lange, zware strijd tegen kanker.

19083

Harry Heijnen droeg in de jaren 60 zeven seizoenen het shirt van ADO en groeide uit tot publiekslieveling. Met de Haagse club won hij in 1968 de beker. Zijn naam werd geregeld gescandeerd door de Haagse supporters: ‘Harry Heijnen aia-jai Jai’. Vorig jaar werd Heijnen tijdens zijn laatste bezoek aan ADO nog een keer luidkeels toegezongen in het Kyocera Stadion, wat menigeen een kippenvelmoment bezorgde.

19093

Heijnen kwam door zijn ziekte al geruime tijd zelden meer de deur uit. De reacties op het overlijden van Heijnen stromen binnen op social media. Ruud Mansveld, zoon van ADO-legende Aad Mansveld , noemt Heijnen een ‘held’.

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *