ADO Den Haag verliest thuis tegen concurrent Heracles Almelo

Het is ADO Den Haag niet gelukt om in het eigen Kyocera Stadion te winnen van concurrent Heracles Almelo. Ndat Mike van Duinen er nog voor zorgden dat er met een gelijke stand de rust in gegaan werd waren het in de 2de helft toch de bezoekers die de 3 punten meenamen naar Almelo.

P1120609-BorderMaker

BIJ ADO Den Haag geen wijzigingen ten opzichte van het verloren thuisduel tegen SC Heerenveen. En 1 wijziging ten opzichte van het gelijkspel tegen Vitesse van de Almeloërs, Brian Linssen is geschorst hij wordt vervangen door Denni Avdic.

Een heel belangrijk duel in de strijd tegen degradatie voor beide ploegen en zo beginnen beide ploegen ook en de eerste kans na 1 minuut is gelijk voor ADO Den Haag. Dion Malone bereikt met een steekbal Wilson Eduardo die omspeelt vervolgens de doelman van Heracles Castro en schiet hem binnen maar omdat Wilson Eduardo in buitenspelpositie gestaan zou hebben toen Dion Malone de steekbal gaf keurt scheidsrechter Danny Makkelie de goal af.

P1120627-BorderMaker

En 1 minuut later ligt de bal er wel in maar dan aan de andere kant. Uit een hoekschop van aanvoerder Fledderus wordt de bal binnen gekopt door de 1,97 lange Wout Weghorst en dus kijkt ADO Den Haag ondanks dat het goed begon toch tegen een 0-1 achterstand aan. En 3 minuten later is het weer Heracles dat gevaarlijk is. De Zweed Denni Avdic probeert het maar is van zo’n 25 meter maar zijn poging kan nog net worden overgetikt door Martin Hansen. 6 minuten later bijt ADO van zich af. Michiel Kramer ontvangt een steekbal van Aaron Meijers. Vervolgens omspeelt hij doelman Castro maar de hoek is te lastig om het zelf te proberen dus legt hij de bal terug op randje 16 naar Roland Alberg. Alberg gaat vervolgens een 1-2 aan met Dion Malone en probeert het maar is maar in de tussentijd staat de Belgische doelman Bram Castro alweer in ze goal en kan hij de poging van Alberg maar net overtikken. Maar in de 24ste minuut is het alweer Heracles dat in de buurt is om de score te verdubbelen. Na een steekbal van Vitesse huurling Brahim Darri is het Wout Weghorst die op doelman Martin Hansen af gaat maar omdat en Vito Wormgoor nog goed mee verdedigt en Martin Hansen uit ze goal komt kan Weghorst de bal niet goed raken waardoor die over het doel vliegt. 4 minuten voor rust weet ADO dan toch de stand nog op gelijke hoogte te brengen. Na een steekbal van Thomas Kristensen is het Aaron Meijers die zijn tegenstander voorbij gaat en kiest voor een afdraaiende voorzet. Die is precies op maat voor Mike van Duinen en opslag van rust is het dan toch nog 1-1!

P1120664-BorderMaker

De eerste helft begint de Haagse ploeg opzich goed en de 1ste kans is ook van de thuisploeg. Na een voorzet van Mike van Duinen valt de bal precies op het hoofd van Wilson Eduardo alleen Eduardo weet zijn kopbal niet tussen de palen te krijgen. Alleen 4 minuten later komen de bezoekers alweer op een 1-2 voorsprong. Nadat Brahim Darri het maar is probeerde vanaf 20 meter kan Martin Hansen dat schot nog met de vingertoppen op de paal tikken waarna Denni Avdic de bal binnen tikten en dus de bezoekers waar op voorsprong zetten.

P1120690-BorderMaker

In de 67ste minuut probeert Darri het op gelijke wijze. Deze keer beland zijn inzet op de lat waarna Ilias Bel Hassani kan binnenkoppen en hiermee is het eigenlijk wel gedaan. Na de 1-3 ontstonden er nog wel kansen voor beide ploegen maar gescoord werd er niet meer en dus verliest ADO Den Haag op eigen veld met 1-3 van Heracles Almelo.

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag – Heracles Almelo 1-3 (1-1): 1-0 Wout Weghorst (4’), 1-1 Mike van Duinen (42’), 1-2 Denni Avdic (55’), 1-3 Iliass Bel Hassani (67’) Gele kaarten: Roland Alberg, Michiel Kramer, Vito Wormgoor (ADO Den Haag), Jeroen Veldmate (Heracles Almelo) Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Danny Makkelie Toeschouwers: 10.964

Opstellingen:

 

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon (Aleksandr Jakovenko, 64’), Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Dion Malone, Thomas Kristensen, Roland Alberg; Wilson Eduardo (Mathias Gehrt, 77’), Michiel Kramer, Mike van Duinen.

Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro; Tim Breukers, Ramon Zomer, Jeroen Veldmate, Mark-Jan Fledderus (Fahd Aktaou, 83’); Dario Vujicevic, Thomas Bruns, Simon Cziommer; Brahim Darri (Jaroslav Navratil, 87′), Wout Weghorst, Denni Avdic (Iliass Bel Hassani (66’).

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *