ADO Den Haag pakt ondanks opnieuw arbitraal falen een punt op bezoek in de Euroborg

ADO Den Haag heeft aan het bezoek in de Euroborg dit seizoen een punt overgheouden. Nadat de arbitrage voor de zoveelste keer dit seizoen de mist in ging door FC Groningen 2 discutabele strafschoppen te geven waarvan er eentje werd gemaakt was het invaller Xander Houtkoop die in de allerlaatste seconde zorgde dat ADO alsnog een punt mee terug naar Den Haag nam.

P1120068-BorderMaker

Bij thuisclub FC Groningen 1 wijziging in de opstelling ten opzichte van de 3-1 nederlaag vorige week op bezoek bij rivaal SC Heereveen. Clubtopscorer Michael de Leeuw is geblesseerd hij wordt vervangen door Nick van der Velden. En bij ADO de zelfde 11 als vorige week tegen PEC Zwolle dus weer zonder Aleksandr Iakovenko de van Fiorentina gehuurde buitenspeler had nog teveel last van zijn enkel.

P1120062-BorderMaker

De 1ste helft was goed georganiseerd van beide ploegen en vandaar dat er heel weinig kansen gecreëerd werden 2 om precies te zijn en de 1ste was van de thuisploeg na 18 minuten is het Albert Rusnak die kiest voor een lage voorzet vanaf rechts bij de 1ste paal. Daar staat Nick van der Velden die probeert het met een hakje. Maar Martin Hansen kan de inzet van van der Velden simpel onschadelijk maken. En de 2de kans van de 1ste helft was wel voor ADO. Mike van Duinen komt vanaf rechts naar binnen en probeert het is met ze links. Maar Groningen doelman Sergio Padt heeft weinig moeite met de poging van Mike van Duinen.

P1120087-BorderMaker

De 2de helft begint een heel stuk vermakelijker want in de 48ste minuut is er al meteen een moment van opwinding. oud ADO speler Tjaronn Chery wordt met een lange bal weggestuurd door Groningen aanvoerder Michael Kieftenbelt. Chery is sneller dan Vito Wormgoor en is daarom ook eerder bij de bal waarna die het strafschopgebied in dribbelt en in het strafschopgebied wordt hij door diezelfde Vito Wormgoor ten val gebracht en dus gaat de bal op de stip. De strafschop die volgt van Nick van der Velden wordt gestopt door Martin Hansen. En een kleine 3 minuten later lijkt het wel of scheidsrechter Jeroen Manschot Groningen bewust wil laten winnen want hij neemt werkelijk waar een schandalige en dramatische beslissing. na een voorzet van de Hagenees in Groningse dienst Mimoun Mahi komt de bal overduidelijk vanuit elke positie van het stadion te zien zelfs vanaf het uitvak op de 2de ring was te zien dat Timothy Derijck die bal gewoon op ze borst kreeg maar scheidsrechter Manschot ziet dat schijnbaar anders of wil het anders zien en besluit FC Groningen de 2de penalty in 5 minuten tijd te geven. De penalty die volgt wordt deze keer wel benut dit keer door Tjaronn Chery en heeft scheidsrechter Jeroen Manschot ze zin want FC Groningen staat na 52 minuten op een 1-0 voorsprong door een werkelijk waar schandalige beslissing van de 32 jarige scheidsrechter uit Houten. Maar ADO legt zich natuurlijk niet zomaar bij een nederlaag neer en 4 minuten later zijn ze alweer dicht bij de gelijkmaker. Mitchell Schet zet zijn directe tegenstander Desevio Payne opzij en schiet vervolgens op goal maar zijn inzet wordt gered door Sergio Padt en de rebound komt via een scrimmage voor de voeten van Mike van Duinen maar zijn inzet gaat maar net over. In de 70ste minuut is de volgende schandalige beslissing van Manschot in het nadeel van ADO. Na een voorzet van Mitchell Schet kan doelman Sergio Padt de bal nog maar net weg boxen en vervolgens valt die voor de voeten van Wilson Eduardo. Eduardo besluit vervolgens uit te halen en het schot van Eduardo gaat via de uitgestoken arm van Hans Hateboer naast het Groningse doel. Maar weer lijkt het of scheidsrechter Manschot ADO gewoon bewust wil benadelen want hij zegt dat Hateboer zijn armen naast ze lichaam had (terwijl op de beelden te zien is dat die gewoon een meter uitstak) en geeft daarom gewoon een cornerbal. Een kwartier voor tijd gaat ADO alles of niets spelen en lijkt Chery het duel te beslissen. na een voorzet van Mahi kan Hansen de bal maar net wegtikken maar komt die voor de voeten van Chery het doel is leeg maar Chery glijd uit en dus is het geen 2-0 en blijft het nog spannend. En ook 5 minuten voortijd lijkt Groningen het dan alsnog te gaan beslissen. Mahi komt het Haagse strafschop gebied in en omspeelt vervolgens Vito Wormgoor maar omdat Martin Hansen altijd scherp is weet hij ook deze actie onschadelijk te maken. In de blessuretijd dan doet ADO er nog alles aan een punt mee te nemen uit Groningen. Dion Malone van op links de ingevallen Xander Houtkoop die heb zoveel ruimte dat die maar is probeert te schieten maar zijn uithaal wordt door doelman Sergio Padt met meer geluk als wijsheid overgetikt en dan rest er nog 1 hoekschop de laatste van de wedstrijd zelfs doelman Martin Hansen is mee naar voren. Hoekschop genomen door Alberg die wordt laag gegeven op randje 16 naar Aaron Meijers die probeert het gewoon in 1x EN DAN STAAT IN DE BAAN VAN HET SCHOT XANDER HOUTKOOP DIE DE BAL VAN RICHTING VERANDERT EN ADO DAARMEE IN DE ALLERLAATSTE SECONDE TOCH NOG EEN PUNT BEZORGT WAT DE BAL EINDIGT ACHTER GRONINGEN DOELMAN SERGIO PADT EN TUSSEN DE PALEN EN DUS EINDIGT HET IN DE GRONINGSE EUROBORG TOCH NOG IN 1-1!

P1120101-BorderMaker

Karakteristiek:

 

Scoreverloop FC Groningen – ADO Den Haag: 1-0 Tjarron Chery  (50’ pen.), 1-1 Xander Houtkoop (90+5). Gele kaarten: Nick van der Velden, Desevio Payne (FC Groningen) Vito Wormgoor, Thimoty Derijck (ADO Den Haag). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechters: Jeroen Manschot. Toeschouwers: 19,718.

Opstellingen:

 

Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Eric Botteghin, Maikel Kieftenbeld, Tjarron Chery, Albert Rusnak (Yoëll van Nieff’82), Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren, Simon Tibbling, Nick van der Velden (Dino Islamovic’73), Hans Hateboer, Desevio Payne.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Dion Malone, Roland Alberg, Thomas Kristensen (Gervane Kasteneer’73) ; Wilson Eduardo (Xander Houtkoop’78), Michiel Kramer (Mitchell Schet’46), Mike van Duinen.

 

Tekst: Thomas Eblé  P1120055-BorderMaker

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *