Wilfried Kanon winnaar geworden van de Afrika Cup 2015

ADO Den Haag verdediger Wilfried Kanon is gisteravond met zijn land Ivoorkust winnaar geworden van de Afrika Cup 2015.

imagesKATP90JA Foto: Neal McClimon

Daarmee treedt hij in de voetsporen van voormalig ADO verdediger Kenneth Omeruo, die in 2013 met Nigeria kampioen van Afrika werd.

Na 120 minuten stond het scorebord nog altijd op 0-0 waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Die penaltyserie bleek zenuwslopend…

In de beslissende penaltyserie kwam Ghana al snel op een 2-0 voorsprong, mede omdat Wilfred Bony (ex Vitesse en Swansea) een penalty miste. Ghana miste daarna echter ook twee penalty’s, waardoor na de eerste 10 penalty’s de strijd nog steeds niet beslist was.

In de daaropvolgende 10 penalty’s werd geen enkele penalty gemist, want ook ook Wilfried Kanon schoot zijn penalty raak.

De uiteindelijke beslissing lag bij beide keepers. De keeper van Ivoorkust stopte de penalty van de keeper van Ghana, waarna hij zelf zijn penalty wist te benutten.

Wilfried Kanon en Ivoorkust mogen zich nu 2 jaar lang de trotse kampioen van Afrika noemen. Voor Ivoorkust is het de eerste titel in 23 jaar.

Bijdrage Kanon  Kanon kan sowieso op een goed toernooi terugkijken. In alle wedstrijden speelde hij mee en bovendien maakte hij ook nog een doelpunt in dit toernooi. In de halve finale scoorde hij de 1-3 waardoor Ivoorkust de finale bereikte. Hopelijk neemt hij deze goede vorm mee terug naar Den Haag.

bron : denhaagdirect

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *