ADO Den Haag wint van FC Twente en boekt eerste overwinning sinds 8 november 2014

ADO Den Haag heeft in de midweekse speelronde goed zaken gedaan. Waar concurrenten NAC Breda en FC Dordrecht verloren pakte ADO 3 belangrijke punten thuis tegen FC Twente.

P1100540-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen Feyenoord. Aleksandr Iakovenko maakt zijn debuut voor ADO hij speelt voor de geblesseerde Michiel Kramer, Wilson Eduardo maakt zijn debuut in de basis hij speelt omdat Kevin Jansen gepasseerd is en Thomas Kristensen verschijnt ook aan de aftrap hij speelt voor de geschorste Dion Malone. En bij tegenstander FC Twente geen wijzigingen in de opstelling.

P1100550-BorderMaker

Als je zegt ADO Den Haag – FC Twente denkt iedereen natuurlijk altijd meteen aan de goal van Mike van Duinen vorig jaar waarbij hij 2 man voorbij gaat en in de 88ste minuut ADO Den Haag toch de 3 punten bezorgt wellicht zit dat er vandaag weer in maar het wordt zeker geen a,b,c’tje vandaag sterker nog in de eerste minuut is FC Twente al dicht bij de 0-1. Na een overtreding op Renato Tapia van Danny Bakker geeft scheidsrechter Pieter Vink de tukkers een vrije trap van 16 meter en die wordt genomen door Hakim Ziyech en die beland vervolgens op de lat waarna hij wordt weggewerkt door Vito Wormgoor ADO is dus gewaarschuwd. 12 minuten later is het Twente doelman Sonny Stevens die kiest voor de lange bal maar die komt niet verder dan de middencirkel want daar loopt Thomas Kristensen die de bal weer richting het Twentse doel kopt, vervolgens gaat Aleksandr Iakovenko d’r achteraan en omdat hij sneller bij de bal is dan Darryl Lachman kan hij zo doorlopen 1 op 1 tegen Sonny Stevens, Iakovenko! En ja hoor de 27 jarige Oekraïense huurling van Fiorentina faalt niet en brengt met zijn eerste kans in het shirt van ADO Den Haag meteen de ploeg op een 1-0 voorsprong! Iets maar dan een kwartier later laat FC Twente zien zich niet zomaar bij een achterstand neer te leggen want linksback Robbert Schilder gaat de 1-2 aan met Youness Mokhtar en geeft vervolgens een voorzet op het hoofd van Luc Castaignos maar de kopbal van Castignos gaat over. In de 40ste minuut is de volgende kans van de wedstrijd deze is weer voor Aleksandr Iakovenko. Een lange bal van Danny Bakker wordt doorgekopt door Wilson Eduardo waardoor die achter de Twente verdediging valt maar omdat Darryl Lachman scherpt is moet Iakovenko heel erg uitwijken naar rechts maar ondanks alles weet hij toch een schop op goal te lossen maar deze keer weet Sonny Stevens zijn poging wel tegen te houden. En een minuut later is ADO weer dicht bij het verdubbelen van de score. Een lange bal van Vito Wormgoor beland ook achter de Twente verdediging deze keer beland de bal bij Mike van Duinen. Ook van Duinen moet heel erg naar rechts uitwijken maar weet alsnog te schieten maar het schot van Mike van Duinen gaat voorlangs.

P1100702a-BorderMaker

De eerste echte kans laat even op zich wachten in de 2de helft. in de 65ste minuut is het Hakim Ziyech die kiest voor de voorzet op Luc Castaignos, Castaignos krijgt vervolgens de bal niet goed op ze hoofd waardoor die niet op doel kan koppen maar voor de voeten komt van Jesus Manuel Corona, Corona kiest vervolgens weer voor de voorzet maar deze keer kan Martin Hansen redding brengen en de bal tot corner verwerken. De corner de volgt is ook niet ongevaarlijk maar die gaat na het tikje van Castaignos langs alles en iedereen en dus hebben we een achterbal. In de 72ste minuut is het weer ADO dat de klok slaat. Wilson Eduardo ontvangt de bal op rechts van Thomas Kristensen, Eduardo geeft vervolgens een voorzet op Mike van Duinen die van Duinen ook op goal weet te krijgen maar de inzet van van Duinen wordt naast getikt door Sonny Stevens. De laatste minuut spant het er natuurlijk om het verschil is minimaal en Twente doet er alles aan de gelijkmaker te forceren maar de lange bal van Cuco Martina wordt weggekopt door Timothy Derijck en valt vervolgens voor de voeten van ADO aanvoerder Roland Alberg, die kiest voor een tikje naar de rechterkant naar de ingevallen Xander Houtkoop, Houtkoop ziet vervolgens dat Alberg doorloopt het strafschop gebied van de Tukkers in en dus besluit hij de bal weer terug te tikken naar Alberg maar omdat Roland Alberg wordt neergehaald in het strafschopgebied door Darryl Lachman legt Pieter Vink de bal op de stip! De strafschop die volgt wordt door Alberg die zijn 100ste wedstrijd in het betaalde voetbal speelt zelf verzilvert en dus maakt hij zijn 3de doelpunt van het seizoen en pakt ADO Den Haag 3 hele belangrijke punten en weet het sinds 8 november 2014 weer te winnen!

Karakteristiek:

Scoreverloop: 1-0 Aleksandr Iakovenko (13′), 2-0 Roland Alberg (90′)(strafschop).Gele kaarten: Aleksandr Iakovenko (ADO Den Haag), Renato Tapia, Luc Castaignos (beiden FC Twente). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Pieter Vink. Toeschouwers: 12.998 (Kyocera Stadion, Den Haag).

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Wilson Eduardo (Gervane Kastaneer, 86′), Danny Bakker, Thomas Kristensen (Kevin Jansen, 79′), Roland Alberg; Mike van Duinen, Aleksandr Iakovenko (Xander Houtkoop, 71′).

Opstelling FC Twente: Sonny Stevens; Cuco Martina, Andreas Bjelland, Darryl Lachman, Robbert Schilder; Jesús Corona (Torgeir Børven, 79′), Kamohelo Mokotjo, Renato Tapia (Bilal Ould-Chikh, 66′); Younes Mokhtar (Kyle Ebecilio, 66′), Luc Castaignos, Hakim Ziyech.

Tekst: Thomas Eblé  tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *