ADO Den Haag verliest op verjaardag op bezoek in Rotterdam.

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord dit seizoen niet weten te winnen. Op de dag dat ADO Den Haag het 110 jarig jubileum vierde en onder toeziend oog van de nieuwe Chinese eigenaar Hui Wang waren de Rotterdammers met 2-1 te sterk.

P1090972-BorderMaker

Bij ADO Den Haag de zelfde 11 als tegen Go Ahead Eagles dus ook met Vito Wormgoor. Wormgoor kreeg in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een rode kaart van scheidsrechter Ed Janssen maar de KNVB vond de overtreding van Wormgoor eerder deze week onvoldoende bewezen om hem een schorsing op te leggen en dus werd de zaak geseponeerd. Verder zit het nieuwe aanwinst Wilson Eduardo op de bank. Hij werd vrijdag op huurbasis voor de rest van het seizoen overgenomen van Sporting Lissabon. En bij Feyenoord de zelfde 11 als de week ervoor in de uitwedstrijd tegen 020 dus met oud ADO spelers Lex Immers en Jens Toornstra in de basis.

P1100226-BorderMaker

De uitwedstrijd tegen Feyenoord is altijd een wedstrijd die leeft onder de supporters en dat merk je want d’r zijn maar liefts 850 mensen meegekomen vanuit Den Haag en die 850 Hagenezen zien dat de eerste echte kans van de wedstrijd in het voordeel is van de thuisploeg. In de 3de minuut verliest Dion Malone de bal halverwege de eigen helft aan Karim El Ahmadi, El Ahmadi geeft op zijn beurt een steekbal op de spits Colin Kazim-Richards waardoor hij 1 op 1 met doelman Martin Hansen komt. Maar Martin Hansen is niet onder de indruk van de uithaal van Colin Kazim-Richards en dus kan hij de bal tot corner verwerken. Een kleine 5 minuten later zijn het weer de Rotterdammers die bijna op 1-0 komen. rechtsback Luke Wilkshire kiest voor een lage voorzet op weer Colin Kazim-Richards, Kazim is vervolgens sneller dan Vito Wormgoor waardoor hij schuin voor de goal 1 op 1 met doelman Hansen komt. Maar ook deze uithaal van Kazim weet geen doel te treffen en gaat voorlangs. Maar nadat Feyenoord al vanaf het begin van de wedstrijd aan de poort rammelde is het in de 10de minuut dan een keer raak. Miquel Nelom kiest voor een lage voorzet 1ste paal waarna nota bene oud ADO speler Lex Immers de bal achter doelman Hansen kan tikken en dus de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet. 10 minuten later nadat de storm is gaan liggen is de volgende bal eerstvolgende kans dat Feyenoord voor het goal komt meteen 2-0. De andere oud ADO speler in Rotterdamse dienst Jens Toornsta probeert maar is op goal te schieten maar op de doellijn staat Timothy Derijck die wil de bal van Toornstra wegschieten maar raakt het verkeerd waardoor hij de bal achter ze eigen doelman schiet en de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zet. 2 minuutjes voor rust laat ADO ook nog van zich horen. Na een doorgekopte bal van Michiel Kramer kan Feyenoord de bal niet goed wegwerken waardoor die voor de voeten komt van Mike van Duinen maar van Duinen weet zijn schot niet in een goal om te zetten.

P1100317-BorderMaker

Na de rust zien we een veel beter ADO en het begin is meteen goed. In de 47ste minuut uit een vrije trap van Roland Alberg is het Mike van Duinen die zijn hoofd tegen de bal weet te zetten en de bal achter Feyenoord doelman Vermeer te koppen waardoor ADO dus terug in de wedstrijd is. In de 55ste minuut is het Dion Malone die de bal over rechts meekrijgt van Gianni Zuiverloon. Malone kiest vervolgens voor de lage voorzet bij de 2de paal op Mike van Duinen maar de voorzet wordt maar net weggewerkt door Khalid Boulahrouz. Volgens uit de hoekschop die volg is Danny Bakker met een kopbal ook in de buurt van de gelijkmaker maar Kenneth Vermeer kan zijn kopbal net overtikken. Maar natuurlijk moet je ook opletten op het verdedigen in de 58ste minuut is en Jean-Paul Boëtius die is te snel voor Gianni Zuiverloon waardoor die de voorzet kan geven op Lex Immers die bij de 2de paal staat. De voorzet van Boëtius komt vervolgens ook aan maar de uithaal van Lex Immers gaat maar net voorlangs. een kleine 25 minuten voor het einde kan Feyenoord het op slot gooien. Jens Toornstra kiest voor de lange bal op Lex Immers waardoor Immers 1 op 1 komt met doelman Hansen. Hansen kan het schot van Immers alleen maar naar de zijkant tikken maar daar loop ook Jean-Paul Boëtius maar ook hij weet de bal niet te maken na een sliding van Vito Wormgoor belande de inzet van Boëtius op de paal. Ook laat het nieuwe aanwinst Wilson Eduardo van zich merken inmiddels ingevallen voor Kevin Jansen. Uit een hoekschop van Mitchell Schet wordt de bal weggekopt door Sven van Beek maar hij beland voor de voeten van Wilson Eduardo, vervolgens besluit Eduardo gelijk uit te halen maar kan Vermeer ook de poging van Eduardo overtikken. De laatste minuten heeft ADO er nog alles aan gedaan die gelijkmaker te maken zelfs doelman Martin Hansen kwam op een gegeven moment naar voor maar het mocht helaas niet baten en dus verliest ADO Den Haag op bezoek in de kuip met een minimaal verschil 2-1.

Karakteristiek:

Scoreverloop Feyenoord-ADO Den Haag 2-1: 1-0 Lex Immers 2-0 Timothy Derijck (e.d.) 2-1 Mike van Duinen. Toeschouwers: 45,000. Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer. Gele kaarten: Malone, Meijers, Wormgoor (ADO Den Haag), Immers (Feyenoord). Rode kaarten: geen.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Jansen (Wilson Eduardo’46), Bakker, Alberg; Van Duinen, Kramer (Schet’58).

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire (Boulahrouz’18), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, El Ahmadi, Immers; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *