ADO Den Haag pakt 3 hele belangrijke punten thuis tegen NAC Breda

ADO Den Haag heeft thuis 3 hele belangrijke punten gepakt. Nadat het 2 keer op achterstand kwam wist het uiteindelijk toch te volle buit te pakken thuis tegen concurrent NAC Breda.

P1110126-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het uitduel tegen FC Dordrecht topscoorder Michiel Kramer keert terug in de basis hij werd vorige week gepasseerd en hij speelt omdat Mike van Duinen niet helemaal fit is. En bij NAC Breda 2 wijzigingen ten aanzien van het verloren thuis duel tegen Vitesse van vorige week. Hakim Borahsasar en Mats Seuntjens zijn gepasseerd voor hun spelen Felitciano Zschusschen en de deze week aangetrokken Demy de Zeeuw.

P1110097-BorderMaker

Voor de wedstrijd werd ADO verdediger Wilfried Kanon gehuldigd hij won met Ivoorkust dit jaar de Afrika cup zoals een andere oud ADO speler, Kenneth Omeruo dat 2 jaar eerder deed met Nigeria. ADO Den Haag is in Afrika goed vertegenwoordigt dus maar laten we nu het over dat o zo belangrijke duel hebben ADO Den Haag – NAC Breda. ADO Den Haag heeft de laatste 6 ontmoetingen met NAC Breda zowel uit en thuis niet verloren en zou daar natuurlijk alles aan doen om die reeks te verlengen helemaal in zo’n belangrijk alleen het begin is niet geweldig want na 10 minuten komen de bezoekers al op een 0-1 voorsprong. Na een inworp die in eerste instantie toch voor ADO leek gaf scheidsrechter Liesveld de inworp aan NAC daar stonden de ADO spelers nog even van te kijken, daar had NAC linksback Kenny van der Weg natuurlijk maling aan en die gooit de bal gewoon naar Adnane Tighadouini, Tighadouini tikt de bal naar Demy de Zeeuw en de Zeeuw puntert hem binnen kant paal binnen en dus staan de bezoekers op een 0-1 voorsprong. 13 minuten later is de volgende echte kans van de wedstrijd en deze is voor ADO Den Haag. Na een voorzet van Dion Malone is het Wilson Eduardo die NAC rechtsback Ruben Ligeon opzij zet en de bal op ze borst aanneemt, vervolgens haalt hij met links in 1 keer uit en zijn poging gaat maar net over de goal van Jelle ten Rouwelaar. Maar ADO Den Haag blijft aanzetten en 10 minuten later zijn ze weer dicht bij de gelijkmaker. Roland Alberg gaat een 1-2 aan met Thomas Kristensen en vervolgens haalt die uit vanaf 16 meter en de inzet van Alberg wordt maar net gestopt door ten Rouwelaar en in de rebound is Danny Bakker nog in de buurt maar wordt de bal net weggewerkt door Kenny van der Weg. En 4 minuten later is het weer aan de bezoekers. Nadat Gianni Zuiverloon op de middenlijn de bal verliest aan Joeri de Kamps is het de Kamps die de bal naar Demy de Zeeuw tikt en de Zeeuw Guyon Fernandez nadat Aaron Meijers de buitenspelval ophief 1 op 1 met doelman Hansen zet. Fernandez 1 op 1 met Hansen zet hij de bezoekers op een 0-2 voorsprong? Nee want zijn inzet is recht op doelman Martin Hansen en vervolgens kan Dion Malone de bal wegwerken waardoor het gevaar geweken is. En 1 minuut voor rust is ADO nog heel dicht bij de gelijkmaker. na een 1-2 met Dion Malone is het Aleksandr Iakovenko die het 16 meter gebied inkomt en besluit te schieten en zijn inzet gaat maar net voorlangs waardoor ADO met een achterstand de rust in gaat.

P1110121-BorderMaker

En 10 minuten na rust is het meteen ADO dat de klok slaat want na een goeie steekbal van Bakker is het topscoorder Michiel Kramer die 1 op 1 gaat met NAC doelman Jelle ten Rouwelaar en hij faalt niet want hij stift hem over de doelman heen en zet zo ADO Den Haag op gelijke hoogte 1-1! Maar heel lang kan ADO niet van de voorsprong genieten want 3 minuten later staat het alweer 1-2. Nadat Kenny van der Weg opkwam over de linkerkant kiest hij voor een lage voorzet randje 16 meter gebied daar staat Demy de Zeeuw. de Zeeuw legt vervolgens de bal even goed en schiet vervolgens in de lange hoek en met zijn 2de van de avond zet hij NAC weer op voorsprong. Maar ADO Den Haag laat het er niet zomaar bij zitten want 10 minuten later is het alweer dicht bij de gelijkmaker. Na een goeie bal van Dion Malone is het Roland Alberg die vanaf de linkerkant het strafschopgebied ingaat en besluit de de bal in de korte hoek te schieten maar daar staat ook Jelle ten Rouwelaar en dus wordt de inzet van Alberg gestopt. Een kwartier voor tijd staat ADO nog steeds op een 1-2 achterstand en dan besluit Dion Malone van 20 meter te schieten. Het schot van Malone wordt wel tegengehouden door Jelle ten Rouwelaar maar omdat het schot van Malone heel snel daalde kon ten Rouwelaar zijn schot niet klemmen en in de rebound is invaller Xander Houtkoop heel attent en hij tikt de bal langs Jelle ten Rouwelaar en brengt ADO Den Haag dus een kwartier voor tijd op gelijke hoogte 2-2! En ADO Den Haag wil weer en 5 minuten voor tijd krijgt dat het uiteindelijk ook! Aaron Meijers krijgt na een inworp de bal terug van Mike van Duinen en besluit de bal hoog bij de 1ste paal te geven en daar loopt Michiel Kramer die de bal in de lange hoek achter doelman Jelle ten Rouwelaar kopt en dus pakt ADO Den Haag ondanks dat het 2 keer op achterstand kwam de volle buit en dus 3 hele belangrijke punten tegen concurrent NAC Breda!

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 3-2 NAC Breda: 0-1 Demy de Zeeuw (10′), 1-1 Michiel Kramer (56′), 1-2 Demy de Zeeuw (59′), 2-2 Xander Houtkoop (76′), 3-2 Michiel Kramer (86′). Gele kaarten: Vito Wormgoor (ADO Den Haag) en Menno Koch (NAC Breda). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Richard Liesveld. Toeschouwers: 11.112.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor (Gianni Zuiverloon’33), Timothy Derijck, Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Mike van Duinen’64), Roland Alberg, Danny Bakker; Wilson Eduardo, Michiel Kramer, Aleksandr Iakovenko (Xander Houtkoop’75).

Opstelling NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar; Ruben Ligeon, Dirk Marcellis, Menno Koch, Kenny van der Weg; Felitciano Zschusschen (Erik Falkenburg’63), Gill Swerts, Demy de Zeeuw (Uros Matic’77); Joeri de Kamps, Adnane Tighadouini, Guyon Fernandez.

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *