ADO Den Haag niet opgewassen tegen arbitrale dwalingen in Dordrecht

ADO Den Haag heeft bij het bezoek aan het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht geen 3 punten mee terug naar Den Haag kunnen nemen. Het was weliswaar te sterk voor het plaatselijke FC Dordrecht maar omdat scheidsrechter Serdar Gözübüyük daar een stokje voor stak kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

 

Bij de thuisclub 1 wijziging ten opzichte van het 4-0 verloren uitduel bij PEC Zwolle de 20 jarige Anthony Biekman maakt zijn debuut voor FC Dordrecht hij vervangt de geblesseerde Andwelé Slory die zijn enkelbanden heeft gescheurt. En ook bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het laatste duel Dion Malone keert terug van een schorsing hij speelt in plaats van de gepasseerde Gianni Zuiverloon en verder opvallend de afwezigheid van topscoorder die weer is teruggekeerd van een blessure hij is net als Gianni Zuiverloon gepasseerd.

P1100821-BorderMaker

ADO Den Haag dat dit seizoen nog geen uitwedstrijd won gaat daar natuurlijk vandaag naar op jacht en het begin is moeizaam want de eerste echt kans na een half uur is voor de thuisclub. AZ huurling Joris van Overheem gaat de 1-2 aan met ADO huurling Ricky van Haaren en komt volgens oog in oog met doelman Martin Hansen maar van Overheem kan de bal niet goed raken waardoor Martin Hansen de bal uiteindelijk kan oppakken. Een kleine minuut later begint het circus van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. uit een hoekschop van Roland Alberg wordt de bal weggekopt en valt die voor de voeten van Wilson Eduardo die scheids vervolgens op goal. Op de doellijn staat Joris van Overheem die de bal met ze arm gewoon uit het doel tikt maar scheidsrechter Serdar gözübüyük wil het schijnbaar niet zien en besluit geen strafschopt toe te kennen en dus mag FC Dordrecht ook verder met 11 man want als die een penalty geeft is het gewoon het ontnemen van een goal dus rood. 5 minuten later is het weer raak. Danny Bakker tikt de bal naar Mike van Duinen, van Duinen tikt de bal omdat er iemand in ze rug loopt terug naar de op de achterlijn staande Danny Bakker, Bakker geeft de bal vervolgens voor maar wordt die niet goed weggewerkt door de verdediging van FC Dordrecht en valt die voor de voeten van Aleksandr Iakovenko die de bal achter doelman Robbert te Loeke schiet. 1-0 zou je zeggen. De bal licht al op de middenstip de spelers staan alweer op hun plek maar ineens uit het niet zoder dat iemand het verwachten 1 minuut na de goal zegt scheidsrechter Gözübüyük dat de bal terug moet naar het goal van Dordrecht en dat de goal is afgekeurt, niemand begrijpt waarom in 1ste instantie zegt scheidrechter Gözübüyük dat de bal is achter geweest door Danny Bakker, nou dat is het niet want die bal was gewoon binnen en uiteindelijk zegt die nou ja laat ik hem maar afkeuren voor buitenspel (wat het wel was omdat hij achter de keeper staat en dus achter de voorlaatste tegenstander) en onsportief gedrag van Bakker. Nou ja een heel vreemde situatie die volgens mij nog nooit is vertoont op de Nederlandse voetbalvelden dat 1 minuut na het maken van een goal de goal alsnog afkeurt wordt om een reden waar zowel de 4de official als de grensrechter en de scheidsrechter zelf nog over moesten discussiëren.

P1100828-BorderMaker

De 2de helft komt ADO wel goed uit de kleedkamer en is het meteen gevaarlijk. na een steekbal van Danny Bakker is het aanvoerder Roland Alberg die oog in oog komt te staan met Robbert te Loeke maar Alberg schiet de bal op de borst van de keeper en vervolgens gaat die achter dus een hoekschop. De hoekschop die volgt wordt niet gevaarlijk. 10 minuten is het FC Dordrecht dat heel dicht bij de 1-0 is. Ricky van Haaren stift de bal langs Vito Wormgoor en Timothy Derijck naar Joris van Overheem die de 16 in loopt. van Overheem is vervolgens te snel voor Vito Wormgoor en dus is het eerder bij de bal. Eenmaal bij de bal aangekomen besluit van Overheem en in 1x te doen en zijn inzet gaat via de paal naast. 3 minuten later is het weer ADO dat heel dicht bij de voorsprong is. Thomas Kristensen tikt de bal naar Roland Alberg, Alberg gaat vervolgens op avontuur en loopt zo 2 Dordrecht verdedigers voorbij het strafschopgebied in Alberg besluit te schieten maar zijn schot wordt net geblokt door Marvin Peersman waarna de bal nog voor de voeten komt van Mike van Duinen en de inzet van van Duinen wordt naast getikt door doelman te Loeke. in de 87ste minuut is weer ADO Dicht bij een doelpunt. Na een voorzet van Xander Houtkoop komt de bal bij de ingevallen Gianni Zuiverloon die het in 1x wil proberen maar hij krijgt de bal niet goed op ze voet en dus gaat ze poging naast. In de 91ste minuut is ADO nog heel dicht bij alsnog de winnende Marvin Peersman wil de bal terugspelen op de keeper maar speelt hem in de voeten van Michiel Kramer die daardoor zo door kan lopen. Eenmaal 1 op 1 met te Loeke besluit Kramer langs de keeper te gaan maar als die dat doet speelt die de bal te ver voor zich uit waardoor Dordrecht op gelucht adem kan halen en de bal achter ziet gaan en dus eindigt het in het Riwal Hoogwerkers Stadion in de beruchte brilstand 0-0 en blijkt de fout van scheidsrechter Serdar Gözübüyük om ADO Den Haag geen strafschop toe te kennen en ADO Den Haag achteraf een hele dure geweest want In deze wedstrijd kon en wilde ADO Den Haag afstand doen van die gevreesde degradatiestreep.

P1100856-BorderMaker

Karakteristiek:

Scoreverloop FC Dordrecht-ADO Den Haag 0-0. Gele kaarten: Anthony Biekman, Funso Ojo (beiden FC Dordrecht), Thomas Kristensen, Mike van Duinen en Martin Hansen (allen ADO Den Haag). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Toeschouwers: 3974.

Opstellingen:

Opstelling FC Dordrecht: Robbert te Loeke; Jeffry Fortes, Marvin Peersman, Josimar Lima, Robin Gosens; Matthew Steenvoorden, Funso Ojo (Jordy van Deelen, 85′), Ricky van Haaren; Joris van Overeem, Anthony Biekman (Rick ten Voorde, 68′), Fernando Lewis.

 

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Thomas Kristensen, Roland Alberg, Danny Bakker (Gianni Zuiverloon, 62′); Wilson Eduardo (Xander Houtkoop, 81′), Mike van Duinen, Aleksandr Iakovenko (Michiel Kramer, 71′).

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *