ADO Den Haag in Haags kwartiertje voorbij PEC Zwolle en verbreekt een record

Zoals iedereen wel weet zou je als fan van ADO weinig wedstrijden meemaken waarbij je je niet druk hoeft te maken en dat was zeker ook vanavond niet het geval. Nadat de Haagse trots een 2-0 voorsprong weggaf wist het uiteindelijk in het Haags kwartiertje alsnog de volle buit te pakken. Daarnaast werd er een positief record gevestigd, met deze overwinning meegerekend werden de laatste 8 thuiswedstrijden niet verloren en dat is de beste reeks sinds oktober 1979 toen werden er 16 thuiswedstrijden op rij niet verloren.

P1110442-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van het gewonnen thuisduel tegen NAC Breda. Aleksandr Iakovenko en Danny Bakker vanwege blessures er niet bij zij worden vervangen door Mike van Duinen en Gianni Zuiverloon. en bij PEC Zwolle ook 3 wijzingen in de opstelling Ryan Thomas en aanvoerder Bram van Polen zijn er vanwege blessures niet bij zij worden vervangen door de van 020 gehuurde Sheraldo Becker en de in Nederland geboren Fin Thomas Lam en verder is Stef Nijland geschorst hij wordt vervangen door de jarige van AZ overgekomen spits Eli Babalj omdat de Tsjechische clubtopscorer Tomáš Necid pas woensdag weer met de groep heeft mee getraind en dus is hij nog niet helemaal wedstrijdfit.

P1110463-BorderMaker

De laatste keer dat ADO Den Haag een wedstrijd in het eigen Kyocera Stadion verloor was alweer op 27 september 2014 toen was het AZ van toen de tijd interim trainer Dennis Haar met 2-3 te sterk sinds dien volgden er 3 gelijke spelen en 4 overwinningen en natuurlijk gaat ADO er alles aan doen dat dat nog lang zo zou blijven maar onder toeziend oog van 13,895 toeschouwers is  de eerste echte kans van de wedstrijd echter voor de bezoekers. In de 8ste minuut is het Sheraldo Becker die over de linkerkant op snelheid langs Gianni Zuiverloon gaat en het gewoon is probeert maar zijn poging gaat maar net voorlangs. 3 minuten later is het echter ADO dat de klok luid. Na een overtreding van Jody Lukoki op Aaron Meijers wordt de vrije trap randje 16 genomen door Roland Alberg en die vrije trap kan maar net worden overgetikt door de van Feyenoord gehuurde PEC Zwolle keeper Warner Hahn. Ondanks verder een zakelijke en rustige 1ste helft komt ADO Den Haag 2 minuten voor rust toch op voorsprong. Nadat aanvoerder Roland Alberg uit een kort genomen hoekschop de 1-2 aangaat met Thomas Kristensen weet hij de bal via de voet van PEC Zwolle speler Wout Brama de bal laag in de lange hoek te krijgen en dus komt ADO Den Haag op een mooi moment op een 1-0 voorsprong! En ADO Den Haag krijgt in de blessuretijd van de 1ste helft nog kans op meer! Vito Wormgoor schiet een vrije trap hard op doelman Warner Hahn die de bal alleen maar kan stoppen en in de rebound is Michiel Kramer nog dichtbij maar Ben Rienstra is net iets eerder bij de bal en kan hem dus wegwerken.

doelpuntenmakers-BorderMaker

In de 2de helft begint ADO Den Haag goed want in de 53ste minuut is het al in de buurt om de ruststand te verdubbelen. Nadat Thomas Kristensen de bal heb weten te onderscheppen tikt hij hem naar Dion Malone waardoor Kristensen zelf kan doorlopen. Eenmaal doorgelopen krijgt hij de bal terug en geeft hij een lage voorzet op Mike van Duinen maar de poging van Mike van Duinen wordt met meer gelijk als wijsheid denk ik gestopt door Warner Hahn. Maar de Haagse wind is nog niet gaan liggen want een kleine 5 minuten later is het Wilson Eduardo die op snelheid langs Maikel van der Werff en Wout Brama gaat vervolgens besluit hij meteen te schieten en ja hoor! In de linkerhoek verschalkt hij doelman Hahn en met zijn 1ste doelpunt voor ADO Den Haag verdubbelt hij de tussenstand en zet hij ADO dus op een 2-0 voorsprong! En ADO gaat vrolijk werden want in de 67ste minuut is het weer Wilson Eduardo. Na een 1-2 met Roland Alberg schiet hij van 20 meter op goal maar dit keer kan Warner Hahn de inzet van Eduardo wel tegen houden en in de rebound is Dion Malone nog in de buurt maar hij loopt net te hard waardoor de bal achter hem beland en hij dus geen poging op goal meer kan doen. Maar 18 minuten voor tijd is PEC toch weer terug in de wedstrijd. Na een scrimmage valt de bal in de 16 voor de voeten van Ben Rienstra die oog in oog staat met Martin Hansen en doet wat die moet doen waardoor de spanning toch weer terug is in het Kyocera Stadion. En ondanks dat het thuispubliek er achter blijft staan en de Haagse ploeg naar voren schreeuwt blijft PEC Zwolle rammelen aan de poort en 7 minuten voor tijd is Bart van Hintum dicht bij de gelijkmaker. Nadat hij de bal op rechts ontving probeerde hij met ze links de bal in de korte hoek te draaien maar Martin Hansen is nog altijd scherp en weet de inzet van van Hintum onschadelijk te maken. Maar in de 91ste minuut is het dan wel raak. Nadat Timothy Derijck de bal niet goed kan wegwerken valt die voor de voeten van invaller Mustafa Saymak en hij schiet vanaf 20 meter de gelijkmaker binnen. En waar sommige mensen al huiswaarts keerden bleven de meeste fans achter de club staan en probeerde de ploeg nog naar 3 punten te schreeuwen en dat leek de ploeg een boost te geven want na de aftrap koos Vito Wormgoor meteen voor de lange bal die omdat Alberg het duel aangaat met Maikel van der Werff niet weggekopt kan worden door de PEC verdediger en dus achter de verdediging valt waar Michiel Kramer loopt en dus kan Kramer zijn 14de doelpunt van het seizoen maken en ADO alsnog de 3 punten bezorgen! Kramer doet die het! JA! MET ZIJN CHOCOLADE BEEN SCHIET HIJ DE BAL IN DE LANGE HOEK WAARMEE HIJ ZIJN 6DE DOELPUNT DIT SEIZOEN IN DE LAATSTE 10 MINUTEN MAAKT DAT IS HET MEESTE VAN ALLE EREDIVISIE SPELERS EN DAARMEE BEZORGT HIJ ADO DEN HAAG IN DE 93STE MINUUT ONDANKS DAT HET EEN 2-0 VOORSPRONG WEGGAF ALSNOG DE 3 PUNTEN EN STUURT HIJ PEC ZWOLLE WEER MET LEGE HANDEN TERUG NAAR OVERIJSSEL 3-2!!!

karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag-PEC Zwolle 3-2: 1-0 Roland Alberg (43), 2-0 Wilson Eduardo (53), 2-1 Ben Rienstra (72), 2-2 Mustafa Saymak (90+1), 3-2 Michiel Kramer (90+3).

Gele kaarten: Jody Lukoki, Mustafa Saymak (beiden PEC Zwolle). Rode kaarten: n.v.t. Scheidsrechters: Bjorn Kuipers. Toeschouwers: 13.895.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Dion Malone (Wilfried Kanon’84), Roland Alberg, Thomas Kristensen; Wilson Eduardo (Xander Houtkoop’77), Michiel Kramer, Mike van Duinen.

Opstelling PEC Zwolle: Warner Hahn; Thomas Lam, Maikel van der Werff, Joost Broerse, Bart van Hintum; Jody Lukoki, Wout Brama (Soufian Moro’79), Jesper Drost, Ben Rienstra, Sheraldo Becker (Mustafa Saymak’15); Eli Babalj (Dimitrios Ferfelis’84).

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *