ADO Den Haag verliest op bezoek bij Go Ahead Eagles

ADO Den Haag is er weer niet ingeslaagt een uit duel te winnen. Op bezoek in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles won de thuisploeg met nipte cijfers 1-0.

Bij de thuisploeg begint het nieuwe aanwinst Wesley Verhoek in de basis. Verhoek werd deze week gehuurd van Feyenoord en speelde in het verleden 8 seizoenen in het eerste van ADO Den Haag. En bij ADO Den Haag keert Michiel Kramer weer terug van een schorsing daardoor moet Mitchell Schet weer genoegen nemen met een plek op de bank.

P1090845-BorderMaker

ADO Den Haag heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen en vandaag ruikt de Haagse ploeg van Henk Fraser bloed want de laatste overwinning van Go Ahead Eagles dit seizoen dateert alweer van 22 november 2014 toen was het in de eigen Adelaarshorst met 2-0 te sterk voor NAC Bredamaar de Deventenaren beginnen goed want het 1ste kansje van de wedstrijd in de 13de minuut is voor de thuisploeg. Deniz Türüç zet Gianni Zuiverloon opzij en kiest voor een voorzet laag naar de 1ste paal voor spits Marnix Kolder maar de voorzet is te zacht van Türüç en daarom kan Kolder de bal alleen maar naast tikken. nadat er ruim 25 minuten niks gebeurde was de volgende wel echt grote kans voor ADO Den Haag. In de 39ste minuut geeft Martin Hansen een lange bal op Mike van Duinen. van Duinen kopt de bal door naar Kramer die te snel is voor Bart Vriends waarna Kramer 1 op 1 komt met doelman Mickey van der Hart. Maar 1 op 1 met van der Hart weet Kramer de bal niet achter de doelman te krijgen. En 1 minuut later ontstaat er weer een grote kans voor ADO. Kramer krijgt de bal van Roland Alberg op ongeveer 15 meter van het goal van Go Ahead Eagles maar Kramer weet de bal met “ze chocolade been” niet goed te raken waardoor de bal naast rolt. En in de 41ste minuut ontstaat het eerste moment waar de mensen zich over kunnen opwinden. oud ADO speler Wesley Verhoek gaat langs Aaron Meijers. Vervolgens wordt er goed rugdekking gegeven door Vito Wormgoor die besluit een sliding te maken in het Haagse 16 meter gebied waarna Wesley Verhoek de bal tegen de arm van Wormgoor tikt en scheidsrechter Ed Janssen de thuisploeg een penalty geeft en Vito Wormgoor er vanaf stuurt met een rode kaart voor het “ontnemen van een directe scoringskans”. De strafschop wordt door verdediger Job van der Linden benut waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in gaat.

P1090883-BorderMaker

De 2de helft is een heel lastig verhaal met een man minder een een 1-0 achterstand. Te lastig is achteraf helaas gebleken. Trainer Henk Fraser probeerde nog met tactische wijzigingen de boel recht te zetten. Bijvoorbeeld Dion Malone achter Michiel Kramer te laten spelen, en Mitchell Schet en Xander Houtkoop op de vleugels te zetten waardoor ADO de laatste 10 minuten met 4 spitsen speelden maar het mocht niet baten en dus staat ADO Den Haag net als vorig jaar na 90 minuten met lege handen op bezoek in de Adelaarshorst.

P1090906-BorderMaker

Karakteristiek:   Scoreverloop Go Ahead EaglesADO Den Haag 1-0: 1-0 Jop van der Linden. Gele kaarten: Duits (Go Ahead Eagles) Malone (ADO Den Haag). Rode kaarten: Vito Wormgoor (ADO Den Haag). Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstellingen:

Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Lambooij, Overgoor (Rijsdijk’81), Duits; Verhoek (Lewis’74), Kolder, Türüç.

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon (Schet’77), Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Jansen (Houtkoop’77), Bakker; Alberg (Ebuehi’65), Kramer, van Duinen.

tomas eblé klein

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *