ADO Den Haag speelt eerste duel van 2015 gelijk

ADO Den Haag heeft het eerste duel van 2015 de punten gedeeld. In eigen huis wordt het tegen SC Cambuur Leeuwarden 2-2.

P1090615-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 4 wijzigingen ten opzichte van het laatste duel voor de winterstop tegen SC Heerenveen. Michiel Kramer is geschorst hij werd vervangen door Mitchell Schet, Wilfried Kanon is met Ivoorkust mee naar de Afrika cup hij wordt vervangen door Danny Bakker en Matthias Gehrt is gepasseerd voor hem in de plaats speelt de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Roland Alberg. En bij SC Cambuur Leeuwarden 1 wijziging ten opzichte van het 2-1 gewonnen thuisduel voor de winterstop tegen PEC Zwolle. de van Manchester City gehuurde Slowaak Albert Rusnak is vertrokken naar FC Groningen voor hem in de plaats speelt Daniel de Ridder.

P1090650-BorderMaker

Vooraf was er een mooi eerbetoon voor de in de winterstop overleden supporter Kaja. Via vuurwerk, rookpotten, spandoeken, fakkels, en met het nummer you never walk alone bij opkomst voor de spelers werd hij op prachtige wijzen herdacht. Kaja werd helaas slechts 21 jaar oud. En ook de spelers laten er geen gras over groeien want ADO Den Haag  begint geweldig en na 25 seconden is het al raak. Dion Malone geeft een steekbal op Mike van Duinen. die passeert de Cambuur verdedigers Calvin Mac-Intosch en Lucas Bijker en 1 op 1 met doelman Leonard Nienhuis faalt hij niet en tikt hij de bal tussen de benen door en daarmee bezorgt hij ADO een droomstart en een mooier eerbetoon aan Kaja ken je denk niet hebben. ADO Den Haag heeft al bijna een maand en 2 weken niet meer verloren en is dat van plan vandaag ook niet te doen maar 35 minuten later is de volgende echte kans van de wedstrijd en die is voor de Friese bezoekers. Erik Bakker geeft een steekbal aan Sander van de Streek. Van de Streek is vervolgens Aaron Meijers te slim af mij stuit vervolgens op doelman Martin Hansen die de bal tot hoekschop kan verwerken vervolgens de hoekschop van Daniel de Ridder kan niet goed worden weggewerkt door de Haagse verdediging waardoor de bal op randje 16 voor de voeten komt van Calvin Mac-Intosch. Mac-Intosch tikt de bal vervolgens naar Bartholomew Ogbeche. En Ogbeche faalt niet tegen over doelman Hansen en zet de bezoekers op 1-1 gelijke hoogte. Maar 3 minuten later is daar alweer het antwoord van ADO. Mitchell Schet schiet in 1ste instantie op doelman Nienhuis vervolgens wordt de bal niet goed weggewerkt en valt die voor de voeten van Malone en op ongeveer de zelfde wijze als de 1-1 tikt Malone de bal naar aanvoerder Alberg en ook Alberg faalt niet in zo’n situatie en brengt ADO Den Haag weer op voorsprong 2-1!

150117LP1393-BorderMaker

foto : Laurens Lindhout

En ook de 2de helft begint ADO Den Haag goed want na 7 minuten is ADO Den Haag al heel dicht bij de 3-1. Vito Wormgoor geeft een lange bal op Mike van Duinen. van Duinen die veel sneller is dan Calvin Mac-Intosch en daardoor 1 op 1 komt met doelman Nienhuis. Maar 1 op 1 met doelman Nienhuis weet Mike van Duinen de bal niet tussen de palen te krijgen waardoor nog steeds die 2-1 stand op het scorebord staat. en in de 56ste minuut is ADO opnieuw dicht bij de 3-1. Roland Alberg met een goeie steekbal op Kevin Jansen. Kevin Jansen komt wat meer aan de rechter kant van de 16 maar besluit het gewoon proberen maar zijn poging is net te hoog. Maar zoals de oude voetbalwet voorschrijft als je hem zelf niet maakt maat de tegenstander hem. 12 minuten voor tijd is het Marlon Pereira die de bal gewoon hoog voorgeeft in de 16 en zijn voorzet beland op het hoofd van Bartholomew Ogbeche en de Nigeriaan kopt Cambuur met zijn 2de goal van de avond op gelijke hoogte 2-2. Maar 1 minuut later is ADO weer in de buurt van de voorsprong. Na een inworp van Gianni Zuiverloon komt de bal via het hoofd van Kevin Janssen voor de voeten van Danny Bakker. Maar de inzet van Bakker is te hoog. Maar ook Cambuur kan nog de volle buit pakken. Bartholomew Ogbeche is sneller dan Timothy Derijck. Maar omdat Vito Wormgoor zijn werk goed doet kan Bartholomew Ogbeche de bal vanaf 16 meter niet goed raken en gaat zijn inzet over het doel. De laatste vrije trap van de wedstrijd is voor ADO Den Haag. De ingevallen Thomas Kristensen vind het hoofd van Vito Wormgoor maar wordt vervolgens weggewerkt door de Cambuur defensie waarna scheidsrechter Higler affluit en dus delen ADO Den Haag en Cambuur Leeuwarden de punten 2-2.

Karakteristiek:

Scoreverloop: 1-0 Mike van Duinen (1′), 1-1 Bartholomew Ogbeche (36′), 2-1 Roland Alberg (38′), 2-2 Bartholomew Ogbeche (78′).Gele kaarten: Mitchell Schet (ADO Den Haag). Rode kaarten: geen. Scheidsrechter: Dennis Higler. Toeschouwers: 10.021.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Dion Malone, Kevin Jansen (Thomas Kristensen’82), Roland Alberg, Danny Bakker; Mitchell Schet (Xander Houtkoop’84), Mike van Duinen.

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis; Marlon Pereira, Etiënne Reijnen, Calvin Mac Intosh, Lucas Bijker; Erik Bakker, Martijn Barto (Furdjel Narsingh’46), Mohamed El Makrini, Sander van de Streek; Bartholomew Ogbeche, Daniël de Ridder (Sinan Bytyqi’64).

Tekst: Thomas Eblé. tomas eblé klein

Foto’s: Alberto.

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag speelt eerste duel van 2015 gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *