ADO Den Haag speelt gelijk in Friesland en gaat als nummer 14 van de Eredivisie de winterstop in

ADO Den Haag gaat als nummer 14 van de Nederlandse Eredivisie de winterstop in. Op bezoek bij SC Heerenveen in Friesland werd het de beruchte brilstand 0-0. En dat bleek omdat de concurrenten Go Ahead Eagles en Heracles Almelo verloren genoeg om als nummer 14 de eerste seizoenshelft af te sluiten.

P1080545-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van vorige week doelman Martin Hansen is geblesseerd hij wordt vervangen door Robert Zwinkels, Kevin Jansen keert terug van een schorsing en daardoor moet Thomas Kristensen weer plaatsnemen op de bank en Roland Alberg is geschorst hij wordt vervangen door Timothy Derijck.

ADO Den Haag – SC Heerenveen en duel met niet echt heel veel spektakel maar het resultaat is het belangrijkst en dat is achteraf ook zo geweest. In de eerste helft ontstond er 1 echte kans dat was een vrije trap van SC Heerenveen aanvoerder Marten de Roon maar Robert Zwinkels wist zijn vrije trap naast te tikken.

P1080568a-BorderMaker

En in de tweede helft waren er nog 2 goeie kansen  die ontstonden in de laatste minuten. De eerste was voor ADO Den Haag in de 79ste minuut passeerde de ingevallen Mitchell Schet Pele van Anholt kwam hij naar binnen en koos hij voor een lage voorzet op Mike van Duinen maar ook Heerenveen doelman Kristoffer Nordfeldt laat zien dat hij kan keepen en met zijn benen weet hij de inzet van Mike van Duinen uit het doel te houden waardoor van Duinen niet zijn 3de competitie treffer en 4de seizoenstreffer (omdat hij ook in de beker 1 keer trefzeker was) wist te maken. In de blessure tijd was de Duitse spits Mark Uth nog dicht bij de winnende treffer. Uit een hoge voorzet werd hij de bal op doel te koppen maar Robert Zwinkels weet de kopbal van Uth te stoppen waarna Michiel Kramer kon wegwerken en ADO Den Haag met een 0-0 gelijkspel en een 14de plaats de winterstop ingaat. De competitie wordt op Zaterdag 17 januari weer hervat dan speelt ADO Den Haag thuis tegen de andere eredivisieclub uit Friesland Cambuur Leeuwarden.

13142[1]

Tot die tijd gaat de selectie van ADO Den Haag eerst gezellig kerst en oud en nieuw vieren waarna ze van zondag 4 januari tot en met  vrijdag 9 januari vertrekken naar het Spaanse Estepona om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft van de competitie.

En bij deze wil ik ook de lezers van me verslag en eigenlijk iedereen met een geel groen hart zeer gezellige kerstdagen wensen en een gelukkig en gezond 2015.

Karakteristiek:

Scoreverloop: 0-0.

Gele kaarten: Nordfeldt, Uth (Heerenveen), Zwinkels, Kramer, Jansen (ADO Den Haag). Scheidsrechter: Pieter Vink. Toeschouwers: 23.200.

Opstellingen:

Opstelling Heerenveen: Nordfeldt, Otigba, Van Anholt, Marzo, Larsson, Van Aken, De Roon, Sinkgraven, Slagveer (Van Amersfoort’73), Uth en Van den Berg.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Zuiverloon (Ebuehi’82), Derijck, Wormgoor, Kanon, Meijers, Jansen (Bakker’89), Malone, Gehrt (Schet’70), Kramer, Van Duinen.

Tekst: Thomas Eblétomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

2 Reacties op ADO Den Haag speelt gelijk in Friesland en gaat als nummer 14 van de Eredivisie de winterstop in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *