ADO Den Haag pakt dik verdient punt thuis tegen 020.

ADO Den haag heeft in het uitverkochte eigen Kyocera Stadion een dik verdient punt gepakt. Na een vroege 0-1 achterstand wist het zich terug te knokken tot de uiteindelijke uitslag 1-1P1070207-BorderMaker.

 

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van de nederlaag van vorige week tegen Heracles. Thomas Kristensen is gepasseerd hij wordt vervangen door Kevin Jansen. En bij 020 ook 1 wijziging ten opzichte van hun laatste duel Nick Viergever vervangt de geblesseerde linksback Nicolai Boilesen.

P1070213-BorderMaker

ADO Den Haag – 020 een wedstrijd die altijd bekend staat om de strijd en de belevenis en dat is ook nu weer het geval maar ondanks alles komt 020 met eigenlijk de 1ste kans al in de 8ste minuut op een 0-1 voorsprong. ADO jeugdproduct Ricardo Kishna geeft een voorzet vanaf links die komt in de 16 op het hoofd van de Pools international Arkadiusz Milik en Milik kiest ervoor om de bal terug te koppen richting de penalty stip en daar staat Davy Klaassen die 020 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong schiet.

P1070269a-BorderMaker

Nadat er de hele 1ste helft eigenlijk geen kansen verder meer zijn ontstaan was de 2de helft heel wat spectaculairder en dat gebeurt al 5 minuten na rust. Roland Alberg onderschept de bal op links van Ricardo van Rhijn. Vervolgens levert Alberg een voorzet aan Michiel Kramer maar Kramer kan de bal niet goed raken waardoor zijn kopbal voorlangs gaat. een kleine 6 minuten later was ADO weer dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van de linksback Aaron Meijers weet Mike van Duinen de bal goed op goal te krijgen maar 020 doelman Jasper Cillessen weet de kopbal van Mike van Duinen maar net over te tikken. Maar ADO blijft gewoon doorgaan waar het de 2de helft al de hele tijd mee bezig is en dat is strijden voor de gelijkmaker en in de 72ste minuut was ADO weer heel dichtbij. Na een afvallende bal is het Mathias Gehrt die de bal maar weer hoog in het 16 meter gebied geeft. Vervolgens komt die bal voor de voeten van Gianni Zuiverloon op ongeveer 7 meter van het doel en dus besluit die uit te halen maar de uithaal van Gianni Zuiverloon wordt gepakt door Jasper Cillessen. Ondanks alle druk die ADO vooruit geeft moet het natuurlijk ook oppassen dat het niet de 0-2 tegen krijgt want 1 minuut na de kans van Zuiverloon is het 020 invaller Kolbeinn Sigthórsson die de bal vanaf links hoog voorgeeft. De voorzet van Sigthórsson valt precies goed voor Lasse Schöne en dus besluit Schöne de bal in 1x uit de lucht te schieten en de volley van Schöne gaat maar net voor het doel langs van Martin Hansen. En na gestreden te hebben voor wat het waard was is het 5 minuten voor tijd dan eindelijk 1-1! invaller Xander Houtkoop met een goeie voorzet naar de 2de paal richting Roland Alberg. Alberg tikt op zijn beurt de bal richting de 1ste paal naar Mike van Duinen. van Duinen behoud goed het overzicht en kopt de bal richting Eredivisie topscorer Michiel Kramer en Kramer tikt de bal langs doelman Jasper Cillessen waardoor hij zijn 10de doelpunt van het seizoen maakt en ADO dik verdient op gelijke hoogte komt.

head site-BorderMaker

Maar ondanks alles moet ADO nog gewoon scherp blijven want het is natuurlijk nog niet afgelopen en 3 minuten voor tijd krijgt 020 nog een flinke mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Uit een hoekschop van Lasse Schöne is het invaller Mike van der Hoorn die de bal richting het Haagse goal tikt maar Martin Hansen weet de inzet van Mike van der Hoorn onschadelijk te maken. terwijl de blessure tijd eigenlijk al verstreken is besluit de scheidsrechter uit Haarlem Serdar Gözübüyük nog een rode kaart te trekken. Gianni Zuiverloon haalt Thulani Serero onderuit waardoor Zuiverloon zijn 2de gele kaart krijgt en dus het speelveld moet verlaten. De vrije trap wordt weg gekopt door Kevin Jansen en dan fluit scheidsrechter Gözübüyük af en pakt ADO Den Haag nadat het lang tegen een achterstand aankeek en gestreden te hebben voor wat het waard was een dik verdient punt thuis tegen de aartsrivaal!

Karakteristiek:

Scoreverloop: 0-1 Davy Klaassen (8’) en 1-1 Michiel Kramer (85’).Gele kaarten: Michiel Kramer (ADO Den Haag), Davy Klaassen (020), Kevin Jansen (ADO Den Haag) en Nick Viergever (020). Rode kaart: Gianni Zuiverloon (2x geel). Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Toeschouwers: 14.657.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Hansen, Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Kanon, Jansen, Gehrt (Houtkoop/77), Alberg, Meijers, Kramer (Kristensen/90+1) en Van Duinen.

Opstelling 020: Cillessen: Van Rhijn, Veltman, Moisander (v.d Hoorn/83) en Viergever; Klaassen, Serero en Andersen (Riedewald 82); Schöne, Milik en Kishna (Sightorsson/72).

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

6 Reacties op ADO Den Haag pakt dik verdient punt thuis tegen 020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *