ADO Den Haag ondanks come back niet langs Excelsior

ADO Den Haag heeft de o zo belangrijke thuiswedstrijd tegen Excelsior niet weten te winnen. in het eigen Kyocera Stadion kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

P1080393-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het verloren uitduel tegen PEC Zwolle Gianni Zuiverloon keert terug van een schorsing en hij vervangt de geschorste Kevin Jansen. en bij Excelsior ook 1 wijziging ADO huurling Ninos Gouriye begint voor het eerst dit seizoen in de basis hij vervangt de geblesseerde Daryl van Mieghem.

P1080449a-BorderMaker

De wedstrijd is pas 13 minuetn jong en de eerste poging op goal van de wedstrijd vliegt er gelijk ik. Luigi Bruins ontvangt de bal van Jordan Botaka en passeert Wilfried Kanon en schiet de bal met links in de lange hoek waardoor Martin Hansen de bal niet kan pakken en Excelsior dus vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong komt. 3 minuten later is Excelsior dicht bij de 0-2. Ninos Gouriye zet Vito Wormgoor opzij en vertrekt richting Martin Hansen. Eenmaal aangekomen bij het 16 meter gebied ziet hij Wilfried Kanon aankomen en besluit hij te schieten maar het schot kan worden naast getikt door Martin Hansen. In de 35ste minuut komt Excelsior op een 0-2 voorsprong. uit een hoekschop kopt Vito Wormgoor de bal voor de voeten van de op randje 16 staande van ADO gehuurde Ninos Gouriye en die besluit in 1x uit te halen en schiet hij de bal achter Martin Hansen. Maar 1 minuut later is het ADO die wat terug doet. Na een overtreding van Jurgen Mattheij op Michiel Kramer valt de vrije trap van de rechterkant van het veld genomen door Roland Alberg voor de voeten van Mike van Duinen en die schiet de bal met links hoog langs oud ADO doelman Gino Coutinho en zo is ADO weer terug in de wedstrijd. En 4 minuten later wordt het zelfs nog 2-2. Na een hoge bal van Wilfried Kanon wordt de bal doorgekopt door Michiel Kramer en is het Gianni Zuiverloon die de doorgekopte bal op ze borst aanneemt en in 1x uit de lucht achter doelman Gino Coutinho knalt en ADO weer op gelijke hoogte brengt.

P1080466-BorderMaker

In de 2de helft doet ADO er nog alles aan om de volle buit te pakken en ontstaan er nog kansen voor beide ploegen maar er wordt niet meer gescoord en dus blijft ADO Den Haag steken op een 2-2 gelijkspel.

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *