ADO Den Haag wint doelpuntrijk duel en pakt 3 belangrijke punten

ADO Den Haag heeft in een doelpuntrijk duel tegen Willem II de 3 punten in het Kyocera Stadion weten te houden. Tegen de promovendus uit Tilburg waar oud ADO spelers Jerson Cabral en Charlton Vicento momenteel spelen won het met 3-2.

P1060289-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van vorige week in de uit wedstrijd tegen PSV. Aanvoerder Roland Alberg keert terug van een blessure hij speelt in plaats van Kevin Jansen. En bij Willem II ook 1 wijziging ten opzichte van het gelijkspel in eigen huis tegen Cambuur. Bruno Andrade speelt voorin hij vervangt de gepasseerde Terell Ondaan.

ADO Den haag begint de wedstrijd geweldig want de 1ste kans van ADO na precies 1 minuut en 10 seconden is meteen raak. Roland Alberg gaat op ongeveer 20 meter van het Willem II doel een 1-2tje aan met Dion Malone vervolgens tikt hij de bal breed naar Mathias Gehrt waardoor Gehrt 1 op 1 komt met de keeper en Gehrt faalt niet en hij verschalkt Feyenoord huurling Kostas Lamprou al in de 2de minuut door de bal strak in de lange hoek te schieten 1-0! En nadat de storm na de wervelende start is gaan liggen ontstaat de volgende kans in de 35ste minuut na een steekbal van Mathias Gehrt is Kramer in balbezit gekomen. Kramer loopt de 16 in en vervolgens denkt hij dat Roland Alberg naast hem loopt maar zijn goede idee en bedoeling krijgen niet de juiste uitvoering want het tikje breed wordt onderschept door een Willem II verdediger. En 1 minuut later is het wel raak! Kramer ontvangt de bal van Malone op randje 16 tussen 3 man vervolgens draait hij open en legt die de bal even goed en vervolgens 1 op 1 met Lamprou faalt hij niet en maakt hij alweer ze 9de goal van het seizoen 2-0!

P1060321-BorderMaker

Na de rust lijkt het een beetje de omgekeerde want Willem II komt beter de kleedkamer uit en na 5 minuten in de 2de helft maken ze ook 2-1. Bruna Andrade vanaf links tikt het balletje breed op de meelopende Stijn Wuytens. Wuytens loopt vervolgens gewoon door Malone en Wormgoor heen waarna hij 1 op 1 komt met keeper Hansen vervolgens wil hij de bal breed leggen maar omdat de bal wordt aangeraakt door Martin Hansen rolt hij het doel in en is Willem II weer terug in de wedstrijd 2-1. Een kleine 8 minuten later is ADO weer dichtbij 3-1. Dion Malone kiest voor een lage voorzet het strafschop gebied in. Die voorzet valt goed voor Alberg en Alberg kan ook uithalen maar de uithaal van Alberg gaat maar net naast. 3 minuten later is het dan toch 2-2. Na een voorzet van Mitchell Dijks is het Anderlecht huurling Samuel Armenteros die de bal bij de 2de paal achter doelman Hansen kopt en zijn club weer op gelijke hoogte brengt 2-2. Na de 2-2 gaat het publiek er extra achterstaan en dat werpt ze vruchten af want 20 minuten voor tijd is er een strafschop voor ADO! Wilfried Kanon geeft de bal lang op Michiel Kramer. Kramer kopt vervolgens de bal naar Mike van Duinen die hem meegeeft aan de mee opgekomen Aaron Meijers. Vervolgens loopt Meijers met de bal het strafschopgebied van Willem II en wordt hij neergehaalt door de ingevallen Terell Ondaan en dus gaat de bal op de stip. Vervolgens is het aanvoerder Roland Alberg die de bal koelbloedig achter Willem II doelman Kostas Lamprou schiet en brengt met zijn 3de doelpunt van het seizoen ADO Den Haag weer op een 3-2 voorsprong! Wat er volgt is een bloedstollende slotfase en dat begint een kwartier voor tijd al. Uit een hoekschop van Stijn Wuytens is het Dries Wuytens (geen familie) die kan inkoppen maar Martin Hansen weet de kop kans van Dries Wuytens onschadelijk te maken. 4 minuten voor tijd is het weer Willem II wat dicht bij de gelijkmaker is. Smuel Armenteros krijgt een steekbal van Terell Ondaan in het Haagse 16 meter gebied. Maar de uithaal die volgt van Armenteros gaat net over. Willem II blijft rammelen aan de poort want oud ADO speler Jerson Cabral denkt ik probeer het gewoon van 20 meter van het doel naar Hansen weet de poging van Cabral te stoppen. In de aller laatste minuut is Willem II nog heel dicht bij de gelijkmaker. Robert Braber slalomt om 4 man heen in het Haagse strafschop gebied vervolgens kan Hansen in 1ste instantie redding brengen in de rebound van de bal voor de voeten van Bruno Andrade maar Dion Malone weet de bal van de lijn te halen en weg te werken en dat betekend dat ADO Den Haag de o zo belangrijke 3 punten in het Haagse Kyocera Stadion houd! Daarmee de 3de overwinning van het seizoen boekt en daardoor 14de staat met 13 punten uit 12 wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie!

Karakteristiek:

ADO Den Haag 3-2 Willem II. Toeschouwers: 13,139 Scoreverloop: ‘2 Mathias Gehrt 1-0, ’35 Michiel Kramer 2-0, ’51 Stijn Wuytens 2-1, ’62 Samuel Armenteros 2-2, ’73 Roland Alberg 3-0 (penalty). Scheidsrechter: Eric Braamhaar. Gele Kaarten: Mike van Duinen (ADO Den Haag), Freek Heerkens, Terell Ondaan, Jordens Peters en Mitchell Dijks (allen Willem II). Rode Kaarten: Geen

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen: Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Wilfried Kanon, Aaron Meijers: Dion Malone, Thomas Kristensen (’66 Kevin Jansen), Roland Alberg, Mathias Gehrt (’90+3 Timothy Derijck): Michiel Kramer, Mike van Duinen (’84 Xander Houtkoop).

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou: Freek Heerkens, Dries Wuytens, Jordens Peters, Mitchell Dijks: Ali Messaoud (84’Robert Braber), Stijn Wuytens, Robbie Haemhouts (79′ Jerson Cabral): Bruno Andrade, Samuel Armenteros, Ben Sahar (’46 Terell Ondaan).

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *