ADO Den Haag verliest op bezoek bij PSV

ADO Den Haag heeft op bezoek bij PSV voor geen stunt weten te zorgen. Op bezoek in het Philipsstadion tegen 10 man van de Philipse Sport Vereniging werd het 1-0 in het voordeel van de Eindhovenaren.site-BorderMaker

 

Bij PSV was Georginio Wijnaldum weer terug van een blessure hij verving Adam Maher en bij ADO Den Haag keert Wilfried Kanon weer terug van een schorsing dat gaat ten koste van Xander Houtkoop.

Ondanks dat de beginfase redelijk hectisch was met blessures, scheidsrechtersfouten en gele kaarten ontstaat de eerste echte kans pas in de 13de minuut en die is voor de thuisclub. Mexicaan Andrés Guardado geeft een lange bal vanaf links op het middenveld naar Luuk de Jong. Luuk de Jong geeft hem vervolgens in 1x met ze borst aan Memphis Depay en de uithaal van Depay van zo’n 8 meter van het Haagse doel gaat op de lat waardoor de beruchte brilstand op het scorebord blijft staan. In de 29ste minuut zet Kevin Jansen druk op PSV doelman Jeroen Zoet. Zoet speelt vervolgens de bal op zo’n 19 meter van het doel in de voeten van Eredivisie topscoorder Michiel Kramer en Kramer wordt terwijl hij met de bal richting het doel loopt ten val gebracht door Jorrit Hendrix. Hendrix krijgt voor deze overtreding geel en omdat de 19 jarige verdediger annex middenvelder in de 6de minuut al geel kreeg voor een eerdere overtreding op Michiel Kramer mag hij nu het veld verlaten met zijn 2de gele kaart en dus moet PSV verder spelen met 10 man. Ondanks de man minder situatie weet PSV vlak voor rust nog een grote kans te creëren. Memphis Depay krijgt de bal op zo’n 20 meter van het doel van Santiago Arias. Depay draait vervolgens open en geeft een steekbal tussen Wilfried Kanon en Vito Wormgoor door aan aanvoeder Georginio Wijnaldum en Wijnaldum tikt de bal binnenkant paal en vervolgens kan Aaron Meijers de bal wegschieten waardoor het gevaar geweken is.

En de 1ste kans na rust is het gelijk raak voor de thuisclub. Luciano Narsingh kiest voor een lage voorzet naar de 2de paal en daar staat PSV topscoorder Memphis Depay en hij schiet PSV op een 1-0 voorsprong. In de 52ste minuut is PSV dicht bij de 2-0. Andrés Guardado geeft de bal aan Memphis Depay. Depay ziet vervolgens dat Martin Hansen op ongeveer 8 meter voor ze doel staat en denkt ik probeer het maar is maar het schot van Depay gaat net naast. En ondanks het vele balbezit en vele voorzetten die ADO de hele 2de helft heb geleverd wist het helaas niet echt gevaarlijk te worden en vandaar dat het 1-0 blijft en ADO dus met lege handen terug naar Den Haag moet.

Karakteristiek:

PSV 1-0 ADO Den Haag Scoreverloop: Memphis Depay 49’1-0. Gele kaarten: geen. Rode kaarten: Jorrit Hendrix (PSV). Scheidsrechter: Pol van Boekel. Toeschouwers: 30,800.

Opstellingen:

Opstelling PSV: Jeroen Zoet, Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems (Joshua Brenet’16): Georginio Wijnaldum, Jorrit Hendrix, Andrés Guardado: Luciano Narsingh (Florian Jozefzoon’79), Luuk de Jong, Memphis Depay (Nicolas Isimat-Mirin’88).

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen, Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Wilfried Kanon, Aaron Meijers: Kevin Jansen (Xander Houtkoop’57), Dion Malone, Thomas Kristensen, Matthias Gehrt (Segun Owobowale’84): Mike van Duinen, Michiel Kramer (Roland Alberg’50).

tomas eblé kleinTekst: Thomas Eblé

Foto’s Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *