ADO Den Haag verliest op bezoek in de GelreDome

ADO Den Haag heeft bij het bezoek dit jaar in het Arnhemse GelreDome geen punten weten mee te nemen. Tegen de nummer 6 van het afgelopen seizoen verloor de ploeg uit de residentiestad met 6-1.

site-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van het afgelopen thuisduel tegen AZ. Thomas Kristensen ontbreekt door een hamstring blessure hij wordt vervangen door Roland Alberg, Timothy Derijck keert terug in de basis na een schorsing en daardoor moet Tyronne Ebuehi weer plaatsnemen op de bank en Danny Bakker is niet fit genoeg om te starten hij wordt vervangen door Xander Houtkoop. En Vitesse speelt met de zelfde 11 als bij het duel aan de Krommedijk tegen FC Dordrecht dus geen Davy Pröpper, Zakaria Labyad en Guram Kashia aller 3 waren ze nog geblesseerd.

P1040956-BorderMaker

Vitesse begint vliegend aan de wedstrijd want na 5 minuten is het al 1-0. Valeri Qazaishvili geeft een steekbal door de Haagse verdediging richting Kelvin Leerdam die is weggelopen bij Roland Alberg en 1 op 1 met doelman Martin Hansen faalt Leerdam niet en zet hij Vitesse al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Gelijk na de 1-0 laat ADO zich gelden. Aaron Meijers geeft de bal voor richting Mike van Duinen. van Duinen kan de bal van Meijers niet goed controleren waardoor Xander Houtkoop maar schiet op goal maar hij schiet tegen de hak van van Duinen aan, vervolgens komt de bal voor de voeten van Michiel Kramer maar Kramer kan de bal niet tussen de palen krijgen en schiet maar net naast. De volgende poging is weer voor ADO Den Haag 14de minuut. Rochdi Achenteh wil de bal naar de linkerkant schieten maar hij red dat niet waardoor Xander Houtkoop de bal kan onderscheppen. Vervolgens gaat Houtkoop op snelheid over de linkerkant langs Arnold Kruiswijk. Maar Houtkoop kan d bal niet voor of in het doel krijgen en dus krijgen we weer een doeltrap voor Vitesse. de volgende kans is voor Vitesse en dat is ook gelijk 2-0. Valeri Qazaishvili of ‘Vako’ zoals op ze shirt staat tikt de bal naar rechts naar Abiola Dauda. Dauda geeft de bal in 1x laag voor het doel en daar loopt Kelvin Leerdam. Die lijkt buitenspel te lopen maar de grensrechter beoordeelt dat niet zo en dus maakt Leerdam zijn 2de van de avond en verdubbelt hij in de 14de minuut de Arnhemse voorsprong. Een kleine 6 minuten later legt ADO zich niet zomaar al bij een nederlaag neer. Timothy Derijck geeft een lange bal op Michiel Kramer. Kramer controleert de lange bal en tikt hem naar Gianni Zuiverloon. Zuiverloon geeft de bal voor het doel en daar staat Roland Alberg. Alberg besluit vervolgens de bal een tikje te geven en daar heb doelman Piet Velthuizen moeite mee en kan hij hem alleen maar tegenhouden vervolgens valt de bal voor Michiel Kramer en dan is het wel raak en is ADO terug in de wedstrijd en maakt Kramer zijn 6de doelpunt van het seizoen. Maar 10 minuten later is de marche alweer 2. Rochdi Achenteh geeft de bal van links voor het doel en daar denkt Timothy Derijck de bal simpel terug te kunnen koppen naar Martin Hansen. Maar omdat Martin Hansen de voorzet van Achenteh zelf wel denkt te kunnen vangen en uitkwam kwam de bal achter Hansen terecht en dus is de stand na een half uur 3-1 omdat Timothy Derijck de bal in zijn eigen doel kopt. En 7 minuten later wordt het zelfs 4-1. Kelvin Leerdam tikt de bal tegen de hand van Timothy Derijck aan. Eigenlijk gewoon triest om daar een vrije trap voor te geven maar goed scheidsrechter Kuipers besluit het te doen. En omdat de vrije trap van Marko Vejinović wordt nog in de muur aangeraakt door Dion Malone en daardoor is Martin Hansen kansloos en is het dus 4-1. En 5 minuten voor rust wordt het zelfs 5-1. Terwijl Rochdi Achenteh de bal voor wil geven maakt Mike van Duinen een sliding en heeft hij zijn arm in de lucht. Vervolgens komt de bal tegen de arm aan van Mike van Duinen en omdat van Duinen de tackel in het strafschop gebied maakte gaat de bal op de stip. De strafschop die volgt wordt niet gemist en dus maakt ook Marko Vejinović zijn 2de van de avond.

P1040995-BorderMaker

In de 2de helft gebeurde er niet zo heel veel wel werd het nog 6-1. in de 60ste minuut trekt Kevin Jansen Vitesse spits Abiola Dauda naar mening van scheidsrechter Kuipers neer. Dat gebeurde in het strafschopgebied en dus kwam er een 2de strafschop en ook deze werd niet gemist door Marko Vejinović waardoor hij zijn 3de doelpunt van de avond op ze naam scheef en daarmee de eindstand bepaalde op 6-1.

Karakteristiek:

Vitesse 6-1 ADO Den Haag Scoreverloop: 5. Leerdam 1-0 14. Leerdam 2-0 21. Kramer 2-1 31. Derijck (eigen doel) 3-1 37. Vejinovic 4-1 40. Vejinovic (strafschop) 5-1 62. Vejinovic (strafschop) 6-1 Scheidsrechter: Kuipers Aantal toeschouwers: 13.231 Gele kaarten: Derijck, Jansen, Zuiverloon (allen ADO Den Haag)

Opstellingen: Opstelling Vitesse: Velthuizen; Wallace, Kruiswijk (90+1. Bosz), Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili, Leerdam (84. McEachran); Traoré, Dauda (76. Djurdjevic), Oliynyk.

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers; Malone, Alberg (81. Gehrt), Jansen (81. Bakker); Houtkoop (81. Merencia), Kramer, Van Duinen.

Tekst: Thomas Eblé tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *