ADO Den Haag vecht voor wat het waard is en neemt punt mee uit Rat Verlegh Stadion

ADO Den Haag heeft gestreden voor wat het waard was. In het uit duel tegen NAC Breda waarin het ruim 80 minuten met 10 man speelde. Wist het na een 1-0 achterstand een punt mee terug naar Den Haag te nemen.

P1050663-BorderMaker

Bij de thuisploeg van trainer Eric Hellemons, die de taken van de afgelopen maandag ontslagen Nebosja Gudelj op interim basis overneemt slecht 1 wijziging ten opzichte van het verloren uitduel met Heracles Almelo. Chelsea huurling Stipe Perica is geschorst hij wordt in de spits vervangen door Mats Seuntjens. en bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen Vitesse. Timothy Derijck is geblesseerd zijn plaats wordt ingenomen door Matthias Gehrt en Thomas Kristensen is weer terug van een hamstring blessure. Daardoor moet Xander Houtkoop weer plaatsnemen op de bank.

P1050700-BorderMaker

NAC Breda zet al vroeg aan en na al een aantal kansen van Joeri de Kamps, Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini maar de grootste komt toch in de 9de minuut. Mats Seuntjens geeft een steekbal door de verdediging naar Kingsley Boateng. Boateng is snel met Kanon in de achtervolging. Vervolgens komt Boateng met de bal in het strafschopgebied maar als Boateng wil schieten legt Kanon in het duel zijn hand op de schouder van Boateng. Vervolgens gaat Boateng neer en volgens scheidsrechter Kamphuis heeft Wilfried Kanon een overtreding gemaakt en dus een strafschop voor nar en omdat het volgens Kamphuis ook nog een directe scoringskans is moet Kanon met rood van het veld. De strafschop die volgt wordt vervolgens overgeschoten door Adnane Tighadouini. De storm is vervolgens een beetje gaan liggen maar in de 31ste minuut is het wel raak. Adnane Tighadouini gaat op snelheid langt Dion Malone. Vervolgens geeft Tighadouini een lage voorzet richting de eerste paal. En naar de 1ste paal is Mats Seuntjens gekomen en hij tikt de bal achter Martin Hansen en brengt NAC daardoor op een 1-0 voorsprong. een kleine 3 minuten na de goal is het ADO wat van zich laat horen. Na een overtreding van Joeri de Kamps op Mathias Gehrt is de vrije schop voor ADO. Die vrije schop wordt genomen door Roland Alberg en Alberg krijgt die bal voor het doel op het hoofd van Kramer. Maar de kopbal van Kramer vliegt op de paal waardoor hij dus niet zijn 7de goal van het seizoen maakt. Naar mate de wedstrijd vordert wordt ADO sterker. In de 38ste minuut is het een zelfde situatie is de vrije trap daarvoor van Alberg. Deze keer is de overtreding van Henrico Drost en wordt de overtreding gemaakt op Eredivisie topscoorder Michiel Kramer. Alberg vind weer het hoofd van Kramer maar deze keer beland de kopstoot van Kramer in het zijnet.

P1050867-BorderMaker

Meteen na de rust is NAC dicht bij de 2-0. Mats Seuntjes krijgt een steekbal in de 16 waardoor hij oog in oog komt met Martin Hansen. Maar het schot wat volgt van Seuntjens wordt gepakt door Martin Hansen. In de 67ste minuut komt ADO na veel strijden op 1-1. Roland Alberg gaat een 1-2 aan met Mike van Duinen. Vervolgens ziet hij voor het doel topscoorder Michel Kramer staan en Kramer tikt de bal van Alberg binnen en maakt daarmee zijn 7de doelpunt van het seizoen en brengt daarmee ADO Den Haag op gelijke hoogte. In de allerlaatste minuut is er nog een reuze kans voor NAC om op voorsprong te komen. Erik Falkenburg krijgt de bal op randje 16 van Henrico Drost, vervolgens draait Falkenburg weg en wete hij de bal richting doel te krijgen maar het schot van Falkenburg gaat maar net naast waardoor ADO Den Haag na gestreden te hebben voor wat het waard was en ruim 80 minuten met 10 man heb gespeeld met een punt mee terug naar Den Haag.

Karakteristiek:

NAC Breda 1-1 ADO Den Haag

Scoreverloop: 31. Seuntjens 1-0 67. Kramer 1-1 Scheidsrechter: Kamphuis Aantal toeschouwers: 18.200 Gele kaarten: Damcevski, Ssewankambo, De Kamps (allen NAC Breda), Alberg, Kramer, Malone (allen ADO Den Haag) Rode kaarten: Kanon (ADO Den Haag)

Opstellingen: Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux; Falkenburg, De Kamps, Matic; Boateng, Seuntjens (79. Robinson), Tighadouini (68. Sarpong).

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Kanon, Meijers; Jansen, Kristensen, Gehrt (87. Houtkoop); Van Duinen, Kramer (78. Schet), Alberg.

tomas eblé kleinTekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *