ADO Den Haag pakt 3 belangrijken punten thuis tegen FC Dordrecht

ADO Den Haag heeft 3 belangrijke punten gepakt. Na 7 wedstrijden niet te hebben gewonnen was de ploeg in eigen huis met 2-0 te sterk voor FC Dordrecht.

P1050964-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van het uitduel tegen NAC vorige week. Vito Wormgoor is weer terug van 2 maanden blessureleed hij vervangt de geschorste Wilfried Kanon. En Roland Alberg heeft een enkelblessure hij wordt vervangen door Xander Houtkoop. En bij FC Dordrecht 3 wijzigingen ten opzichte van het verloren thuis duel van een week eerder tegen FC Utrecht. Mart Lieder, Rihairo Meulens en Everon Pisas zijn gepasseerd zij worden vervangen door Ilias Hadad, ADO huurling Ricky van Haaren en spits Ibrahima Sory Touré.

ADO Den Haag – FC Dordrecht een wedstrijd die weer voor het eerst sinds 1991 op het programma staat in de Eredivisie maar dat maakt de wedstrijd er niet minder belangrijk om. ADO Den Haag heeft al 7 wedstrijden op rij niet weten te winnen maar begint aan de wedstrijd in de 1ste minuut gaat Xander Houtkoop op snelheid over de linkerflank. Vervolgens geeft hij de bal voor het doel en weet Dord de bal niet goed weg te werken maar na een scrimmage voor het doel van Filip Kurto wordt de bal weggeschoten door Ryan Koolwijk en zo is het eerste gevaar in het voordeel van ADO Den Haag. Het 2de gevaar is voor FC Dordrecht. ADO huurling Ricky van Haaren die een steekbal geeft tussen Dion Malone en Vito Wormgoor door waardoor Robin Gosens oog in oog komt met doelman Martin Hansen. Maar Hansen weet de poging van de Vitesse huurling te stoppen waardoor na een kwartier nog de brilstand op het scorebord staat. Vervolgens de counter van ADO via Thomas Kristensen de geeft de bal aan Kevin Jansen en Jansen wordt op zo’n 25 meter van het Dordse doel neergehaalt door Jeffrey Fortes waardoor ADO en vrije trap mag nemen. De vrije trap die volgt van Mathias Gehrt komt op het hoofd van Gianni Zuiverloon. Maar de kopbal van Zuiverloon wordt gestopt door Filip Kurto. Een kleine 2 minuten later is het Vito Wormgoor die een lange bal geeft op links naar Xander Houtkoop. Dordrecht Rechtsback Jeffrey Fortes is Xander Houtkoop volledig kwijt daardoor heeft Houtkoop alle tijd om een goeie voorzet te geven en Houtkoop geeft de bal laag voor op maat voor Michiel Kramer waardoor Kramer zijn 8ste doelpunt van het seizoen maakt en ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong zet! Na de 1-0 is er wat meer rust gekomen maar ondanks wat kleine kansjes voor de bezoekende Dordtenaren gaat ADO rusten met een 1-0 voorsprong.

P1050976-BorderMaker

5 minuten na rust is ADO dicht bij de 2-0. Mathias Gehrt geeft een lage voorzet op de naar de 1ste paal gekomen Michiel Kramer maar omdat verdediger Josimar Lima zijn werk goed doet zorgt hij ervoor dat de bal naast gaat en ADO een hoekschop krijgt. De hoekschop die volgt is niet gevaarlijk. 7 minuten later is het weer bijna 2-0. Na een voorzet van Kevin Jansen is het de mee naar voren gekomen Vito Wormgoor die op doel kopt maar zijn kopbal wordt gepakt door Filip Kurto. Vervolgens is het de beurt aan Dordrecht. Joris van Overeem een van de vele huurlingen in de selectie van Dordrecht geeft de bal aan de 19 jarige Ibrahima Sory Touré. Touré die gister een 2 jarig profcontract tekende draait vervolgens weg bij Gianni Zuiverloon. Maar de poging van Touré brengt Martin Hansen nou niet bepaalt in de problemen. In de 70ste minuut is er een eerbetoon aan Marnix Rueb. Rueb de striptekenaar van Haagse Harry overleed Donderdag aan de gevolgen van longkanker. Rueb is 59 jaar geworden en als eerbetoon werd er door 11.123 mensen 1 minuut lang geklapt en werden er spandoeken gehezen waarin Rueb bedankt werd voor zijn strips. De 70ste minuut is gekozen omdat het altijd trots was op 070 de 3 begincijfers van de Haagse telefoon nummers de stadscode om het zo maar te zeggen. En een kleine 4 minuten later zorgt Mathias Gehrt voor de beslissing. Na een lange bal van Martin Hansen tikt Marvin Peersman de bal tegen het hoofd van Michiel Kramer aan en via het hoofd van Kramer valt de bal voor de voeten van Mathias Gehrt die 1 op 1 met Filip Kurto eerst nog de bal over de keeper heen tikt en vervolgens de 2-0 binnen tikt waardoor ADO sinds 7 wedstrijden weer de volle buit pakt en 3 hele belangrijke punten in Den Haag houd!

Karakteristiek:

ADO Den Haag 2-0 FC Dordrecht

Scoreverloop: 17. Kramer 1-0, 74. Gehrt 2-0 Scheidsrechter: Liesveld Aantal toeschouwers: 11.123 Gele kaarten: 9. Van Haaren, 15. Fortes (beiden FC Dordrecht), 39. Jansen (ADO Den Haag)

Opstellingen: Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Kristensen, Gehrt (89. Smith), Jansen; Van Duinen ©, Kramer, Houtkoop (73. Hevel).

 

Opstelling FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Lima, Peersman; Gosens (71. Lieder), Ojo ©, Van Haaren, Van Overeem (81. Ten Voorde), Koolwijk; Touré.

Tekst: Thomas Eblé

Foto´s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *