Tweede zege Jong ADO Den Haag op Dordtse beloften

Na de uitwedstrijd hebben de beloften van ADO Den Haag ook het thuisduel tegen Jong FC Dordrecht gewonnen. De ploeg van coach Ger van Weelden zegevierde met 2-1 na een 0-1 achterstand. De Haagse goals vielen in de tweede helft. Tom van Veen en Xander Houtkoop verzorgden de doelpuntenproductie.

De wedstrijd, waarin Mathias Gehrt na maanden blessureleed zijn rentree maakt, begon erg tam. Door vele foutieve passes van beide kanten werd het voor de doelen amper dreigend. Het zei veel dat een hoog, maar weinig krachtig schot van Houtkoop het enige hoogtepunt was in het eerste kwartier.

Veel beter werd het daarna niet. Het tempo ging weliswaar omhoog, maar de strijd werd met name op het middenveld uitgevochten. Op twee afstandsschoten van FC Dordrecht-speler Quincy Boogers en Gehrt na gebeurde er weinig spectaculairs.

Dat er in de eerste helft toch een goal viel, was een klein wonder. Eerst kreeg ADO Den Haag de beste kans van het eerste bedrijf via rechtsback Derrin Wijdenbosch, die net naast mikte na goed voorbereidend werk van Gehrt. Direct na de spelhervatting kwam FC Dordrecht op voorsprong. Erixon Danso, spelend in de beloften als onderdeel van zijn herstel, werd de diepte ingestuurd en troefde zijn directe tegenstander op snelheid af. De aanvaller schoot in de verre hoek raak met rechts.

P1040816a-BorderMaker

Na de pauze werd de wedstrijd wat levendiger. Beide ploegen besloten meer op de aanval te gaan spelen. ADO Den Haag had daar als eerste succes mee. FC Dordrecht leed slordig balverlies op het middenveld, waarna Houtkoop met de bal aan de haal ging. Hij bediende Van Veen, die met een lage schuiver voor de 1-1 zorgde.

P1040827a-BorderMaker

Een paar minuten na de gelijkmaker kwam ADO Den Haag zelfs op voorsprong. Dit keer waren de rollen omgedraaid: Van Veen die de assist gaf op Houtkoop. De goal was voor de rest ook vrijwel identiek aan de 1-1, gezien het feit dat er weer balverlies van FC Dordrecht aan vooraf ging.

Bij 2-1 zou het blijven. Daarmee mocht ADO Den Haag in z’n handjes wrijven. FC Dordrecht kreeg in de slotfase van de wedstrijd namelijk nog een paar uitstekende kansen. Een hard schot van invaller Noel Goossens werd goed gepakt door doelman Tim Coremans. Even later stond de keeper ook in de weg bij een volledig vrije kop kans van Adnan Alisic. In de blessuretijd kwam ADO Den Haag helemaal goed weg. Een pegel van Goossens spatte uiteen op de lat.

P1040847a-BorderMaker

Door de overwinning stijgt ADO Den Haag één plek op de ranglijst van divisie C. Samen met Jong VVV/Helmond Sport staan de mannen van Van Weelden op een tweede positie, achter Jong Feyenoord/Excelsior. De Hagenaars hebben nu negen punten uit vijf wedstrijden. Volgende week treft ADO Den Haag de koploper. Het duel in Rotterdam begint op maandag 6 oktober om 18.30 uur.

Karakteristiek

Jong ADO Den Haag – FC Dordrecht 2 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 36. Danso 0-1, 54. Van Veen 1-1, 61. Houtkoop

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaarten: De Vlugt (ADO Den Haag), Yekhlef (FC Dordrecht)

Opstelling

ADO Den Haag: Coremans; Wijdenbosch, Smith (46. Weissenberg), Groos (61. Seghrouchni), Fecunda; Merencia, De Vlugt, Gehrt (46. Hevel); Owobowale, Van Veen, Houtkoop

FC Dordrecht: Meulmeester; Korporaal (61. Hoekstra), Wormgoor, Yekhlef, Statia; Alisic, Boogers, Staas (79. Boers); Lopes, Toure, Danso (64. Goossens)

Door: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *