ADO Den Haag verliest in eigen huis van AZ

tomas eblé kleinTekst: Thomas Eblé

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen AZ dit seizoen niet weten te winnen. Na gestreden te hebben voor wat het waard was waren de gasten uit Alkmaar met 2-3 te sterk.

foto site-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 4 wijzigingen ten opzichte van het verloren bekerduel tegen Almere City. Martin Hansen staat gewoon weer in het doel daardoor moet Robert Zwinkels weer genoegen nemen met een plek op de bank, Tyronne Ebuehi vervangt de geschorste Timothy Derijck, Roland Alberg is niet 100% fit en wordt vervangen door Dion Malone en Danny Bakker vervangt de geblesseerde Mitchell Schet. En bij AZ 2 wijzigingen ten opzichte van de gewonnen competitie wedstrijd tegen PEC Zwolle. Guus Huppers en de van FC Volendam overgekomen Robert Mühren beginnen in de basis omdat Mikhail Rosheuvel en Muamer Tanković door interim-coach Dennis Haar zijn gepasseerd.

P1040671a-BorderMaker

De wedstrijd is nog maar 8 minuten jong maar de eerste kans is er al voor ADO Den Haag. Kevin Jansen geeft een voorzet vanaf links vervolgens wordt de bal niet goed weggewerkt door de AZ defensie waardoor de bal voor de voeten komt van Thomas Kristensen. Maar het schot van Kristensen van ongeveer 18 meter wordt gestopt door doelman Sergio Rochet. De 2de kans van de wedstrijd is voor AZ na ongeveer 20 minuten spelen komt AZ rechtsback Kevin Luckassen loop op en geeft vervolgens een steekbal aan Thom Haye. Thom Haye ziet vervolgens Markus Hendriksen op 18 meter van het doel van Martin Hansen vrij staan en probeer het maar eens maar het schot van Markus Hendriksen wordt gestopt door Matin Hansen. 5 minuten later is AZ weer dicht bij de 0-1. De lange bal van Wilfried Kanon wordt onderschept door Jeffrey Gouweleeuw vervolgens geeft Jeffrey Gouweleeuw de bal weer lang op Robert Mühren, vervolgens valt de bal achter de Haagse verdediging en kan Mühren ermee vandoor, maar de poging van Mühren vervolgens kan onschadelijk worden gemaakt door Martin Hansen. In de 42ste minuut gooit Roland Alberg de bal over de linkerkant naar Aaron Meijers vervolgens geeft Meijers een voorzet panklaar op het hoofd van Michiel Kramer en die kan de bal achter AZ doelman Sergio Rochet koppen en ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong brengen. Maar lang kan ADO niet van de voorsprong genieten wat 3 minuten later is het Jeffrey Gouweleeuw die de bal hoog geeft naar de linkerkant naar Linksback Simon Poulsen. Die loopt op en gaat 3/4 man voorbij en schiet hij de bal hoog onderkant lat in en brengt hij vlak voor de rust de stand gelijk.

P1040707-BorderMaker

Na een paar kleine kansjes te hebben gehad is het AZ dat op een 1-2 voorsprong komt. Tyronne Ebuehi speelt de bal te zacht terug naar doelman Martin Hansen waardoor Robert Mühren ertussen kan komen, vervolgens kiest Mühren voor de voorzet maar wordt de bal weggekopt door Wilfried Kanon. De weggekopte bal van Kanon valt voor de voeten van Mathias Johansson, Johansson gaat vervolgens Roland Alberg op snelheid voorbij en schiet hij op ongeveer de zelfde manier als de 1-1 de 1-2 op het scorebord. Gelijk na de goal wordt Danny Bakker door Guus Huppers neergehaald op een manier waarbij geel toch op ze plaats is, eerder in de wedstrijd heeft Guus Hupperts al een gele kaart gehad voor een schwalbe dus dan zou je zeggen 1 en 1 is 2 maar bij scheidsrechter Tom van Sichem werkt dat schijnbaar anders want hij besluit Guus Huppers niet op de bon te slingeren voor deze overtreding waardoor de van Roda overgekomen Limburger binnen de lijnen mag blijven staan. 1 minuut later levert Danny Bakker de bal in bij Thom Haye, Haye geeft vervolgens een steekbal op Robert Mühren waarna Mühren Hansen voorbij gaat en 1-3 denkt te maken, maar Robert Mühren stond op het moment van spelen buitenspel en dat is ook gezien door de assistent scheidsrechter en dus wordt de goal van Robert Mühren ongeldig verklaart. In de 83ste minuut begaat Roland Alberg op ongeveer 22 meter een overtreding op Nemanja Gudelj, Gudelj besluit de vrije trap die volgt zelf te nemen en hij schiet hem over de muur heen in de touwen waardoor AZ op een 1-3 voorsprong komt. Maar ADO Den Haag legt zich niet zomaar bij een nederlaag neer en brengt 5 minuten voor tijd de spanning terug. Kevin Jansen tikt de bal naar Roland Alberg op randje 16, Alberg vervolgens in de kleine ruimte tussen 3 man met het klassieke puntertje op goal en het puntertje van Alberg gaat laag in de rechterhoek langs doelman Rochet waardoor ADO weer helemaal terug in de wedstrijd is met nog 5 minuten te spelen. En ADO Den Haag gaat natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. in d 87ste minuut is het Roland Alberg die een vrije schop tikt naar de vrij staande Kevin Jansen, maar Jansen lijkt de bal niet te verwachten waardoor hij hem niet goed kan raken en hij over het Alkmaarse doel vliegt. vervolgens krijgt ADO Den Haag nog in de blessuretijd creëert ADO Den Haag nog wat kansjes met Kanon en Alberg maar het mocht niet baten. AZ gaat met de volle buit terug naar Alkmaar en ADO weet voor de 5de keer oprij niet te winnen.

Karakteristiek:

ADO Den Haag 2-3 AZ

Scoreverloop: 42. Kramer 1-0 45. Poulsen 1-1 67. Johansson 1-2 83. Gudelj 1-3 85. Alberg 2-3 Scheidsrechter: Van Sichem Aantal toeschouwers: 10.678 Gele kaarten: Zuiverloon, Alberg (beiden ADO Den Haag), Lucassen, Hupperts (beiden AZ)

Opstellingen: Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Ebuehi (70. Houtkoop), Zuiverloon, Kanon, Meijers ; Malone, Kristensen (38. Alberg), Bakker, Jansen; Kramer, Van Duinen.

Opstelling AZ: Rochet, Lucassen (46. Johansson), Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Hupperts (71. Rosheuvel), Gudelj, Ortiz, Haye; Henriksen, Mühren.

Foto’s: Alberto

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *