ADO Den Haag pakt punt tegen Go Ahead Eagles

ADO Den Haag heeft in het eigen Kyocera Stadion een punt gepakt tegen Go Ahead Eagles. In een duel waarin ADO Den Haag de bovenliggende partij was kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

P1450145-BorderMaker

Bij ADO Den Haag is Kevin Jansen terug in de basis hij ontbrak vorige week door een gebroken middenhandsbeentje dat gaat ten koste van de niet 100% fitte aanvoerder Roland Alberg. En bij Go Ahead Eagles 5 afwezigen. Bart Vriends was geschorst en Lesley de Sa, Marnix Kolder, Deniz Türüç en Alex Schalk waren geblesseerd voor hun in de plaats speelde Jeffrey Rijsdijk, Fernando Lewis, Sander Duits, Peter van Ooijen en Giliano Wijnaldum.

P1450159-BorderMaker

ADO Den Haag begint de wedstrijd goed want de eerste kans ontstaat al na 5 minuten. Een goeie voorzet van Thomas Kristensen op het hoofd van Michiel Kramer vervolgens wordt de kopbal van Kramer gestopt door Go Ahead Eagles doelman Erik Cummins en in de rebound weet Kevin Jansen de bal wel tussen de palen te krijgen maar de goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Een kleine 5 minuten later is het weer gevaarlijk voor het doel van de bezoekers uit Deventer. Dion Malone met een goeie voorzet richting de 2de paal waar Michiel Kramer gepositioneerd vervolgens beland de bal daar ook en probeer Kramer de bal in de lange hoek te tikken, maar de inzet van Michiel Kramer gaat maar net voorlangs. Na een half uur is het weer ADO dat gevaarlijk is. Mike van Duinen ontvangt de bal op eigen helft van Thomas Kristensen vervolgens gaat van Duinen een 1-2 aan met Michiel Kramer Mike van Duinen is snel maar omdat ook doelman Erik Cummins uit zijn doel is gekomen is hij eerder bij de bal en weet hij de steekbal van Michiel Kramer te onderscheppen. een kleine 4 minuten later is het Kristensen die de combinatie aangaat met Mitchell Schet op randje 16 en vervolgens besluit Kristensen maar te schieten en dat is helemaal niet zo’n slecht besluit want zijn uithaal gaat maar net over. valk voor rust is Go Ahead voor het eerst ‘gevaarlijk’ Jules Reimerink komt vanaf links naar binnen en schiet met ze rechterbeen de bal in de handen van Martin Hansen. vervolgens in de blessuretijd van de 1ste helft is het Gianni Zuiverloon die de bal goed voor de goal slingert vervolgens beland die bal bij Mike van Duinen maar de volley van van Duinen gaat maar net over. Het laatste hachelijke moment in de 1ste helft is echter van Go Ahead Eagles. Jules Reimerink op snelheid over de linkerkant komt naar binnen maar wanneer hij de bal voor het doel tikt staat er niemand in een zwart shirt (het uit shirt van Go Ahead Eagles) om die bal binnen te tikken.

P1450156-BorderMaker

Een kleine 5 minuten na rust is ADO weer dicht bij een voorsprong. na een kort genomen hoekschop op Kevin Jansen vliegt de voorzet van die zelfde Kevin Jansen bij de 2de paal en kan Gianni Zuiverloon inkoppen, maar omdat Gianni Zuiverloon die bal niet goed op ze hoofd krijgt is het nog altijd geen 1-0. En zoals een ouwe voetbalwet geld “als je hem zelf niet maakt maakt de tegenstander hem” gebeurt dat ook nu. Sven Nieuwpoort geeft de bal in de 60ste minuut hoog op de 1,93 lange invaller Teije ten Den en ten Den lijkt zijn eerste goal in het betaalde voetbal te maken maar na het zien van de beelden is het Timothy Derijck die in het duel met ten Den de bal ongelukkig op zijn hoofdkrijgt en hem daardoor achter ze eigen doelman kopt 0-1. En ADO legt zich natuurlijk niet zomaar neer bij deze achterstand en gaat natuurlijk op jacht naar de 1-1. Want in de 67ste minuut is het Mike van Duinen die langs Giliano Wijnaldum glipt en de bal laag voor de goal geeft maar Xander Houtkoop kan de voorzet van Mike van Duinen niet goed raken waardoor het niet echt gevaarlijk wordt. Vervolgens lijkt 1 minuut later Go Ahead Eagles opweg naar de 0-2. Fernando Lewis krijgt de bal op de middenlijn en kan zo doorlopen in de richting van het Haagse doel maar eenmaal op de 16 aangekomen wordt Lewis van de bal gezet door Timothy Derijck en Thomas Kristensen waardoor ADO verder opweg kan naar de gelijkmaker. 6 minuten voor tijd is het dan eindelijk raak een verdwaalde voorzet van Aaron Meijers beland op de lat vervolgens blijft de bal liggen voor het doel en staat Michiel Kramer daar om zijn 4de doelpunt van het seizoen te maken en ADO op gelijke hoogte te schieten 1-1. Na de 1-1 gaat ADO gewoon opzoek naar de overwinning 2 minuten voor tijd is het weer een verdwaalde voorzet deze keer van Wilfried Kanon, Go Ahead doelman Cummins heb er moeite mee vervolgens valt de bal voor de voeten van van Duinen maar van Duinen weet de bal niet langs de doelman te krijgen en dus is het nog 1-1. En in de blessuretijd nog een hoop hoge ballen maar het mocht niet baten in eigen huis in een duel waarin ADO veel beter was blijft het steken op een 1-1 gelijkspel.

P1450150-BorderMaker

Karakteristiek ADO Den Haag 1-1 Go Ahead Eagles

Scoreverloop: 60. Derijck (eigen doelpunt) 0-1, 84. Kramer 1-1 Scheidsrechter: Van de Graaf Aantal toeschouwers: 10.367 Gele kaarten: Kanon (ADO Den Haag), Duits (Go Ahead Eagles)

 

Opstellingen: Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers ; Malone (23. Alberg), Kristensen, Jansen (75. Bakker); Schet (62. Houtkoop) , Kramer, Van Duinen.

Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Schenk, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen (63. Lambooij), Overgoor, Duits (79. De Bondt); Rijsdijk, Lewis, Reimerink (57. Ten Den).

tomas eblé klein

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *