ADO Den Haag neemt een punt mee uit Utrecht

ADO Den Haag heeft in het uitduel tegen FC Utrecht waar oud ADO spelers Ramon Leeuwin en Christian Kum onder contract staan een punt behaalt. in Stadion de Galgenwaard werd het de beruchte brilstand 0-0.

P1040170-BorderMaker

FC Utrecht met de zelfde 11 als in het 2 weken geleden verloren uitduel tegen SC Heerenveen. En bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het verloren uitduel van 2 weken geleden tegen SC Cambuur Leeuwarden, Kevin Jansen heeft ze middenhandsbeentje gebroken en daardoor begint de man die vorig jaar nog voor FC Utrecht speelde Timothy Derijck in de basis, is Gianni Zuiverloon de rechtsback en is Dion Malone doorgeschoven naar het middenveld.

P1040307-BorderMaker

De wedstrijd is nog jong maar ondanks dat ontstaan er al 2 kleine kansjes. In de 2ste minuut weet Kristoffer Peterson de voorzet van Tommy Oar niet goed te raken en in de 3de minuut is het Michiel Kramer die een voorzet van Aaron Meijers die de bal niet tussen de palen weet te krijgen waardoor beide ploegen wel gevaarlijk werden maar niet wisten te scoren. 17 minuten later is daar de volgende poging in de wedstrijd en deze is van ADO Den Haag. Gévero Markiet loopt zich vast tussen 2 ADO Den Haag verdedigers daardoor kan Dion Malone de bal onderscheppen vervolgens geeft Dion Malone een steekbal op Michiel Kramer, Kramer op recht geeft vervolgens een voorzet op het hoofd van Mike van Duinen, maar de kopstoot van Mike van Duinen is geen probleem voor de 1,96 lange doelman van FC Utrecht Robbin Ruiter. 1 minuut later is het weer gevaarlijk aan de andere kant. Anouar Kali geeft een steekbal op de linksbuiten Tommy Oar, vervolgens geeft Oar een lage voorzet op Anouar Kali, maar de hakbal van kali beland in de handen van Martin Hansen. 1 minuut voor rust is ADO Den Haag nog heel dichtbij de voorsprong. Martin Hansen geeft een lange bal op het hoofd van Michiel Kramer, via het hoofd van Michiel Kramer beland de bal voor de voeten van Mike van Duinen, maar de uithaal van van Duinen van een metertje of 18 wordt gestopt door Robbin Ruiter.

P1040385a-BorderMaker

De eerste echt grote kans in de 2de helft ontstaat pas in de 61ste minuut Anouar Kali tikt de bal naar Kristoffer Peterson, vervolgens maakt Peterson een actie en gaat hij langs Aaron Meijers, als hij dat heb gedaan kiest hij voor de lage voorzet maar omdat Rubio Rubin de Amerikaanse aanvaller van Utrecht de bal niet goed weet te raken kan Martin Hansen de bal gewoon oppakken. 1 minuut later is het weer FC Utrecht dat dicht bij een doelpunt is, Wilfried Kanon begaat een overtreding op Rubio Rubin waardoor er een vrije schop onstaat voor FC Utrecht, de vrije schop van de linkerkant (uit ado oogpunt gezien) wordt genomen door Tommy Oar, Oar kiest voor de voorzet en zijn voorzet beland op het hoofd van invaller Yannick Cortie, maar de kopbal van Cortie wordt gepakt door Martin Hansen. in de 74ste minuut is ook ADO heel dichtbij de openingstreffer. Gévero Markiet speelt de bal te zacht in waardoor Mitchell Schet halverwege de helft van Utrecht de bal kan overnemen vervolgens gaat Schet op snelheid over de rechterkant en geeft hij een voorzet op Mike van Duinen, maar de poging van Mike van Duinen kan Robbin Ruiter nog maar net uit de lange hoek tikken waardoor er nog altijd 0-0 op het scorebord staat. 10 minuten voor tijd dacht FC Utrecht hem dan gemaakt te hebben de openingstreffer. Anouar Kali geeft een steekbal op de ingevallen spits Nacer Barazite waardoor Barazite 1 op 1 met doelman Hansen komt en de bal in de langs hoek schiet, maar toen de steekbal van kali gegeven wedstrijd stond Barazite in buitenspelpositie, dat werd gezien door grensrechter Richard Brondijk en daardoor werd de goal ongeldig verklaart door de 28 jarige scheidsrechter uit Haarlem Serdar Gözübüyük. Vlak voor tijd zijn beide ploeg nog in de buurt van de winnende treffer. De eerste is voor FC Utrecht 2 minuten voor tijd is het A-junior Issa Kallon die op snelheid over de rechter kant gaat en de bal terug legt op Rubio Rubin maar Rubin weet zijn uithaal niet tussen de palen te krijgen waardoor Martin Hansen geen inspanning hoeft te leveren om deze bal uit het doel te houden. Vervolgens is het in de 91ste minuut FC Utrecht dat weer heel dichtbij de 1-0 is. Rubio Rubin kopt de bal terug in de 16 van ADO op Anouar Kali maar de uithaal van Kali gaat maar net langs het Haagse doel. De laatste kans in de wedstrijd is voor ADO Den Haag. Martin Hansen geeft de bal lang op Mike van Duinen vervolgens gaat Mike van Duinen een actie aan op de linkerkant en komt hij Tommy Oar wel voorbij maar de vervolgens verliest hij de bal een Mark van der Maarel en daardoor eindigt de versie van FC Utrecht – ADO Den Haag van dit seizoen in 0-0.

Karakteristiek FC Utrecht 0-0 ADO Den Haag

Scheidsrechter: Gözübüyük Aantal toeschouwers: 14.910 Gele kaarten: Leeuwin, Cortie (beiden FC Utrecht), Alberg (ADO Den Haag)

Opstellingen:

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Markiet, Kum (42. Cortie); Kali, Janssen (75. Barazite), Ayoub; Peterson (69. Kallon), Rubin, Oar

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers; Malone, Kristensen, Alberg (82. Bakker); Schet (90. Houtkoop), Kramer, Van Duinen

tomas eblé kleinTekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag neemt een punt mee uit Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *