ADO Den Haag geeft voorsprong weg en verliest in Leeuwarden

ADO Den Haag heeft het duel met SC Cambuur Leeuwarden niet weten te winnen. Zonder meegereiste uitsupporters werd het enerverende duel in de Friese hoofdstad verloren met 3-2.

Naamloos

BIJ SC Cambuur Leeuwarden 2 wijzigingen ten opzichte van het gewonnen uit duel met Heracles Almelo vorige week. Marlon Pereira vervangt op de rechtsback positie de met een zware hersenschudding afwezige Wout Droste. En Dejan Meleg vervangt de gepasseerde Sander van de Streek. En bij ADO Den Haag ontbreekt enkel de zieke Mike van Duinen hij wordt vervangen door Xander Houtkoop.

neal 2

Cambuur – ADO altijd gerand voor spektakel en ook dit jaar was het weer een leuk duel en dat begint in de 3de minuut al als Dion Malone Xander Houtkoop een steekbal op rechts geeft, vervolgens kiest Xander Houtkoop voor een lage voorzet in de richting van spits Michiel Kramer, vervolgens neemt Michiel Kramer die lage voorzet aan een draait hij weg bij zijn tegenstander, maar het schot wat hij vervolgens levert wordt gepakt door doelman Leonard Nienhuis. In de 10de minuut is Kramer weer dicht bij de 0-1. Gianni Zuiverloon geeft een lange bal in de richting van de opgekomen Aaron Meijers, Meijers gaat voorbij Marlon Pereira, vervolgens kiest Meijers voor een voorzet op knie hoogte maar de voorzet van Aaron Meijers wordt door Michiel Kramer op de lat getikt. Vervolgens wordt de bal lang gespeeld door de Litouwse verdediger Vytautas Andriuškevičius, die komt terecht bij Michiel Hemmen, Hemmen kopt hem terug op Manchester City huurling Albert Rusnak, Rusnak vervolgens met een steekbal op links naar Dejan Meleg, Meleg kiest vervolgens voor een lage voorzet op de van rechts naar binnengekomen Bartholomew Ogbeche, maar ook de uithaal van Ogbeche beland op de lat en gaat vervolgens over het doel van doelman Martin Hansen. een kleine 11 minuten later is Cambuur weer gevaarlijk. De hoekschop van Dejan Meleg draait bijna meteen in het Haagse doel maar de indraaide bal kan nog net uit het doel worden getikt door Martin Hansen. 1 minuut later is het Bartholomew Ogbeche die middenvelder Erik Bakker een steekbal over de linkerkant geeft, vervolgens beland de voorzet van Bakker bij Cambuur spits Michiel Hemmen maar de topscorer van de Jupiler League in het seizoen 2010-2011 weet de bal niet goed te raken waardoor er geen enkel probleem is voor Martin Hansen. Een kleine 5 minuten voor rust speelt Lucas Bijker de bal naar Albert Rusnak, Rusnak kiest voor het overstapje waardoor de bal bij Bartholomew Ogbeche terecht komt, Ogbeche geeft vervolgens de de bal mee aan de mee opgekomen rechtsback Marlon Pereira, Pereira geeft vervolgens een lage voorzet op Erik Bakker, Bakker vind vervolgens Ogbeche weer in de 16, Ogbeche geeft de bal terug aan Erik Bakker, en het schot van Erik Bakker beland via de rug van Wilfried Kanon in het doel waardoor ADO Den Haag vlak voor rust tegen een 1-0 achterstand aankijkt.

neal 3

Vlak na rust is het gelijk ADO dat goed begint. Een vrije trap van Xander Houtkoop wordt vanaf rechts hoog in het strafschop gebied gegeven en kan Timothy Derijck de bal bijna inkoppen. Maar het nieuwe aanwinst van ADO Den Haag kan de bal niet goed raken waardoor Leonard Nienhuis de bal kan tegenhouden. In de 52ste minuut denkt Dejan Meleg van Cambuur naar binnen te komen maar de bal wordt onderschept door Dion Malone, Malone geeft gelijk een steekbal op Michiel Kramer en net als vorige week tegen Groningen gaat Kramer ook nu weer de keeper voorbij en zorgt hij voor de gelijkmaker voor ADO Den Haag. En 2 minuten later geeft Wilfried Kanon een lange bal op Xander Houtkoop en Houtkoop neemt die bal goed aan, vervolgens ziet Houtkoop dat doelman Nienhuis ver uit zijn doel is en tikt Houtkoop de bal langs keeper Nienhuis en weet Houtkoop sinds 30 november 2013 het net weer te vinden en schiet hij ADO Den Haag zelfs op een 1-2 voorsprong in Leeuwarden. een kleine 8 minuten later krijgt ADO Den Haag zelfs kans op 1-3, Timothy Derijck weet de bal te onderscheppen en tikt hem naar Roland Alberg, vervolgens geeft Alberg een steekbal op Michiel Kramer, maar omdat Kramer de bal niet meer verwachten begint hij te laat met rennen en is doelman Leonard Nienhuis deze keer wel op tijd uit zijn doel. 2 minuten later is het weer Cambuur Leeuwarden wat gevaarlijk is. Albert Rusnak ontvangt de bal op links van Lucas Bijker, vervolgens gaat Rusnak naar binnen en kiest hij voor een schot op doel maar doelman Martin Hansen weet de uithaal van Rusnak te stoppen. in de 67ste minuut ontvangt Rusnak de bal weer en maakt hij weer een actie eerst gaat hij Dion Malone voorbij en vervolgens gaat hij het strafschopgebied in, in het strafschopgebied besluit Timothy Derijck een slijding in te zetten waardoor Rusnak ten val komt en scheidsrechter van de Kerkhof wijst naar de stip en geeft een strafschop aan Cambuur Leeuwarden, de strafschop wordt genomen door Erik Bakker en die schiet de bal laag in de rechterhoek en maakt daarmee zijn 2de van de avond en brengt hij Cambuur op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd wordt de bal lang gespeeld door doelman Leonard Nienhuis op Michiel Hemmen, omdat Michiel Hemmen wegdraait spring Wilfried Kanon volledig mis waardoor Michiel Hemmen over de rechterkant verder kan, vervolgens besluit Michiel Hemmen de bal af te geven op Mohamed El Makrini, El Makrini geeft vervolgens een lage voorzet op Bartholomew Ogbeche, maar Ogbeche kan de bal niet goed raken waardoor de bal naast het Haagse doel gaat. En 10 minuten voor tijd is het dan wel raak. uit een hoekschop van Bob Schepers wordt de bal nog wel weggekopt door Kevin Jansen maar valt die op randje 16 voor de voeten van Lucas Bijker, vervolgens wordt het schot van Bijker door alles en iedereen aangeraakt en gaat de bal via de voet van spits Michiel Hemmen langs Martin Hansen en zo wint Cambuur Leeuwarden met 3-2 in eigen huis en beleeft het met 2 gelijke spelen en 2 overwinningen op het hoogste niveau de beste competitie start uit de clubgeschiedenis.

Karakteristiek: Cambuur Leeuwarden 3-2 ADO Den Haag Scoreverloop: 40. Bakker 1-0, 53. Kramer 1-1, 55. Houtkoop 1-2, 67. Bakker 2-2 (pen.), 80. Hemmen 3-2 Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof Aantal toeschouwers: 9279.

Opstellingen: Opstelling Cambuur Leeuwarden: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius (46. Dijkstra); Bakker, Rusnak, El Makrini; Ogbeche, Hemmen (84. Barto), Meleg (59. Schepers).

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon (25. Derijck), Kanon, Meijers; Jansen, Alberg (80. Bakker), Kristensen (87. Owobowale); Schet, Kramer, Houtkoop.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s : Neal klik hier voor meer foto’s en zijn verslag.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *