ADO Den Haag wint laatste wedstrijd van de voorbereiding en lijkt klaar voor Feyenoord thuis

ADO Den Haag lijkt klaar te zijn voor het seizoen 2014-2015. In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding wordt de Spaanse middenmoter Levante met 2-0 verslagen.

P1020574-BorderMaker

ADO Den Haag met Roland Alberg als nieuwe aanvoerder begint goed aan de wedstrijd want al vroeg in de wedstrijd weet Vito Wormgoor Roland Alberg in de diepte te bereiken maar Alberg weet zijn schot niet achter Levante doelman Alejandro Zagalá te krijgen. De 2de kans was voor de Spanjaarden. David Barral Torres wordt in de diepte aangespeeld maar 1 op 1 met de Deense doelman Martin Hansen weet ook hij zijn inzet niet in het doel te krijgen. Binnen 20 minuten krijgen de Spanjaarden weer een kans na een bal die achter de Haagse verdediging werd gegeven wordt de bal teruggelegd op de Marokkaans international van Levante Nabil El Zhar maar ook deze bal weet doelman Martin Hansen tegen te houden. De 4de kans van de wedstrijd is het wel raak Thomas Kristensen geeft de bal naar recht op Xander Houtkoop. Die komt op zijn beurt naar binnen en geeft een steekbal op Michiel Kramer die in de 16de minuut inviel voor de geblesseerde Mitchell Schet en Kramer tikt de bal onder de benen door bij keeper Alejandro Zagalá en tekent daarmee in de 26ste minuut voor de 1-0 in het voordeel van ADO Den Haag.

P1020558-BorderMaker

In de 2de helft speelt Martin Hansen de bal lang op Michiel Kramer die verliest het kopduel van de Spaanse verdediger maar Kevin Jansen kan de bal overnemen. Jansen tikt de bal naar Alberg en Alberg geeft hem op zijn beurt aan de in de rust ingevallen Papito Merencia. Merencia tikt de bal naar de linker kant waar linksback Aaron Meijers is opgekomen en Aaron Meijers geeft de bal voor op Michiel Kramer en Kramer kopt in de 50ste minuut zijn 2de goal van de middag binnen en dat betekend dat ADO Den haag op een 2-0 voorsprong is gekomen. En na de 2-0 lijkt ADO wat losser te zijn gekomen want Alberg gaat een 1-2 aan met Kramer. Vervolgens tik hij de bal naar Papito Merencia. Merencia geeft hem net als bij de 2de goal aan de mee opgekomen Aaron Meijers maar deze keer komt de voorzet van Aaron Meijers te hoog voor Kramer maar de bal wordt niet goed weggewerkt door de Spaanse verdediging waardoor Thomas Kristensen nog kon schieten maar zijn inzet beland ook niet in het doel van Levante. Vervolgens een inworp van Malone aan de rechterkant van het veld. Malone gooit de bal naar Thomas Kristensen. Kristensen verliest vervolgens het duel met 2 tegenstander maar Kevin Jansen kan dat herstellen. Kevin Jansen gaat vervolgens een 1-2 aan met Thomas Kristensen waarna Kevin Jansen de bal via een Levante speler bij Kramer weet te krijgen Kramer op de achterlijn met een hakje naar Thomas kristensen. Kristensen weet de bal bij de in de 16 gepositioneerde Alberg te krijgen maar het puntertje van Alberg vliegt op de lat maar Kevin Jansen houd ADO op de linkerflank in balbezit maar de voorzet van Kevin Jansen wordt door Roland Alberg op de linkerpaal gekopt en zo blijft het nog altijd 2-0 voor ADO. De laatste serieuze kans van de wedstrijd is voor reserve aanvoerder Mike van Duinen. Martin Hansen speelt de bal weer lang op Michiel Kramer maar Kramer verliest het kopduel maar Levante weet de bal nog niet goed weg te werken waardoor Papito Merencia de bal bij Michiel Kramer weet te krijgen Kramer geeft een steekbal op Mike van Duinen maar Mike van Duinen ziet zijn inzet 1 op 1 met doelman Zagalá op de linkerpaal belanden en zo wint ADO Den Haag de laatste wedstrijd in de voorbereiding met 2-0 van het Spaanse Levante en lijkt het klaar te zijn voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen waarin op 10 augustus Feyenoord op bezoek in het Kyocera Stadion komt.

Karkarteristiek:

ADO Den Haag 2-0 (1-0) Levante UD Scoreverloop: 26. Kramer 1-0, 50. Kramer 2-0 Scheidsrechter: Liesveld Aantal toeschouwers: 2640

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor (87. Buwalda), Zuiverloon, Meijers (68. Kanon); Alberg (68. Van Haaren), Kristensen, Jansen (87. Ebuehi) ; Schet (16. Kramer) , Van Duinen, Houtkoop (46. Merencia)

Opstelling Levante UD: Zagalá; Lopez (87. Simao), El Adoua, Torrent, Karampelas; El Zhar, Camarasa (56. Garcia), Diop, Gavilan; Barral (77. Nong), Perez

Tekst: Thomas Eblé

tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *