ADO Den Haag verliest kaarten festijn in eigen Kyocera Stadion

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd van het Eredivisie seizoen 2014-2015 niet kunnen winnen. In een wedstrijd waarin de meeste kaarten ooit in een Eredivisie duel vielen (13) werd er voor het oog van 11,716 man in eigen huis verloren van Feyenoord.

P1020765-BorderMaker

Bij ADO Den Haag dezelfde namen als voor het laatste oefenduel tegen Levante alleen verscheen Michiel Kramer in de spits, daardoor was Mike van Duinen de linksbuiten en moest Xander Houtkoop plaatsnemen op de reservebank. En bij Feyenoord 3 wijzigingen ten opzichte van het midweekse duel in de voorronde van de Champions League, Luke Wilkshire en Bilal Başacıkoğlu debuteerde voor de ploeg van trainer Fred Rutten dat ging ten koste van Miquel Nelom en Ruben Schaken, en spits Mitchell Te Vrede was gepasseerd hij werd vervangen door Elvis Manu.

De wedstrijden tussen ADO Den Haag en Feyenoord zijn altijd enerverende duels en ook nu was dat weer het geval maar de eerste kans is voor de bezoekers. Terence Kongolo tikt de bal op links naar Jean-Paul Boëtius, die geeft hem op zijn beurt terug aan de weer mee opgekomen Terence Kongolo, Kongolo geeft de bal voor op het hoofd van Lex Immers maar Martin Hansen weet de kopbal van Lex Immers over het doel te tikken. Een kleine 6 minuten later is de de 2de kans van de wedstrijd en die is ook voor Feyenoord. Jordy Clasie tik de bal naar debutant Bilal Başacıkoğlu, Başacıkoğlu geeft een steekbal op spits Elvis Manu maar de inzet van Manu gaat voorlangs. In de 17de minuut ontstaat de 1ste goeie kans voor ADO. uit een hoekschop van Kevin Jansen kopt Mike van Duinen de bal door, die vind het hoofd van Gianni Zuiverloon maar de kopbal van de 27 jarige oud Feyenoorder gaat via de lat over het doel van Erwin Mulder. 4 minuten later is ADO weer dichtbij de 1-0. Thomas Kristensen geeft de bal aan Dion Malone en vervolgens denkt Dion Malone ik probeer het gewoon van ongeveer 40 meter maar het schot van Malone kets via de lat weer terug in het veld.

P1020892-BorderMaker

In de 25ste minuut geeft scheidsrechter Makkelie die op ze zachts gezegd niet zo’n heel goeie wedstrijd floot de eerste kaart van de wedstrijd. Vito Wormgoor speelt Gianni Zuiverloon in en Zuiverloon wil de bal terugspelen naar doelman Martin Hansen maar Gianni Zuiverloon wordt gewoon van achter op ze kuit gestampt door Elvis Manu maar scheidsrechter uit Dordrecht Danny Makkelie doet het slechts af met een gele kaart. Maar ADO laat zich niet zomaar kennen en de volgende kans is alweer voor de Hagenezen. De opgekomen linksback Aaron Meijers geeft de bal voor, die bal is te hoog voor de naar 1ste paal gelopen Mike van Duinen maar valt wel voor de voeten van Kevin Jansen maar de poging van Kevin Jansen gaat over het Rotterdamse doel. In de 35ste minuut is het volgende discutabele moment van scheidsrechter Makkelie. Mitchell Schet jaagt op Sven van Beek. van Beek speelt de bal lang maar Schet en van Beek komen in een botsing waar scheidsrechter Makkelie besluit om Mitchell Schet de gele kaart te tonen. Slechts 4 minuten later is het weer raak voor Schet en weer is dit discutabel. Terence Kongolo gaat de 1-2 aan met Jean-Paul Boëtius en vervolgends valt Kongolo over ze eigen benen maar volgens scheidsrechter Makkelie tikt Mitchell Schet het rechterbeen van Kongolo aan waardoor hij een kansrijke aanval zou onderbreken en dus moet Mitchell Schet met zijn 2de gele kaart naar de kant en moet ADO Den Haag in de 40ste minuut al verder met 10 man.

P1020828-BorderMaker

In de 2de helft laat scheidsrechter Makkelie vooral zien hoe inconsequent hij is want binnen het 1ste kwartier nog geeft hij Kevin Jansen geel omdat hij de bal weg trapt maar spaarde hij eerder Jean-Paul Boëtius toen hij een duidelijke schwalbe maakte en besluit hij Luke Wilkshire bij een overtreding die erger was dan beide overtredingen van Mitchell Schet geen kaart te geven. Al met al probeert ADO Den Haag nog altijd de wedstrijd naar zich toe te trekken want in de 62ste minuut probeert Kevin Jansen uit een vrije trap van ongeveer 30 meter Feyenoord keeper Erwin Mulder te verassen door het in 1 keer te proberen maar Mulder is nog net op tijd om de poging van Kevin Jansen tot corner te verwerken. Na een verdere periode die vooral bestond uit gele kaarten voor beide ploegen was het in de 91ste minuut toch raak. Na een overtreding van ADO invaller Papito Merencia op Jordy Clasie (waar hij overigens ook geel voor kreeg) werd de vrije trap van Ruud Vormer hoog in het Haagse doelgebied geschoten en die bal beland op het hoofd van de 1,91 lange Feyenoord invaller Mitchell Te Vrede, en hij kopt de bal in de lange hoek langs Martin Hansen waardoor Feyenoord in het duel dat vooral in het tekenstond van gele kaarten en inconsequente beslissingen van scheidsrechter Danny Makkelie met de 3 punten terug naar Rotterdam gaat.

Karakteristiek: ADO Den Haag 0-1 Feyenoord

Scoreverloop: 90+1. Te Vrede 0-1 Scheidsrechter: Makkelie Aantal toeschouwers: 11.716 Gele kaarten: Meijers, Kramer, Jansen, Zuiverloon, Kristensen, Merencia (allen ADO Den Haag), Manu, Te Vrede, Van Beek, Wilkshire, Clasie (allen Feyenoord) Rode kaarten: Schet (ADO Den Haag, 2x geel)

Opstellingen: ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers ; Jansen (87. Merencia), Kristensen, Alberg (38. Ebuehi), Kristensen, Jansen; Schet, Kramer, Van Duinen

Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Immers, Clasie, Vilhena; Basacikoglu (67. Schaken), Manu (80. Vormer), Boëtius (58. Te Vrede)

tomas eblé klein

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *