ADO Den Haag speelt gelijk in De Grolsch Veste en pakt eerste punt van het seizoen

Bij ADO Den haag weinig wijzigingen ten opzichte van het duel tegen Feyenoord alleen ontbreekt Mitchell Schet vanwege een schorsing hij wordt vervangen door Xander Houtkoop die daarmee zijn officiële debuut maakt voor ADO Den Haag . En bij FC Twente moesten Robbert Schilder, Torgeir Børven en Tim Breukers plaatsnemen op de bank zij werden vervangen door nieuwkomer Kamohelo Mokotjo, Tim Hölscher en Rasmus Bengtsson.

twad 1-BorderMaker

De eerste helft begon met meteen een kans voor de tukkers in de eerste minuut na een combinatie tussen Kyle Ebecilio, Youness Mokhtar en Luc Castaignos kwam Ebecilio oog in oog met doelman Martin Hansen maar Martin Hansen weet de bal te stoppen en in de rebound weet Vito Wormgoor de bal tot hoekschop te verwerken. 9 minuten later schiet Aaron Meijers de bal naar voren maar de bal van Meijers komt bij Darryl Lachman, Lachman speelt de bal terug op keeper Nick Marsman en dat lijkt geen probleem te zijn voor die 23-jarige Zwollenaar maar omdat Kramer druk zet schiet Marsman de bal tegen Kramer aan maar Michiel Kramer weet de bal niet goed genoeg te raken dat hij de bal tussen de palen weet te krijgen. en veel meer gebeurt er eigenlijk niet in de 1ste helft en waar de Twente fans al een broodje worst en wat drinken voor de 2de helft aan het halen zijn komt FC Twente in de blessuretijd van de eerste helft op een 1-0 voorsprong. nieuwkomer Kamohelo Mokotjo gaat de 1-2 aan met Kyle Ebecilio en Mokotjo tikt de bal in de rechter hoek langs keeper Hansen waardoor de Zuid Afrikaan scoort bij zijn thuisdebuut en ADO Den Haag met een 1-0 achterstand de rust ingaat.

P1030248-BorderMaker

De 2de helft is een stuk vermakelijker en dat begint allemaal in de 50ste minuut. Kasper Kusk geeft een steekbal aan Luc Castaignos waardoor de bal achter de Haagse verdediging komt en Castignos oog in oog met keeper Hansen maar het schot van Luc Castaignos weet ADO-doelman Martin Hansen met ze voet te stoppen en vervolgends wordt de bal weggeschoten door Vito Wormgoor. Een kleine 2 minuten later is het de beurt aan ADO. Xander Houtkoop op snelheid over de linkerflank geeft een voorzet op Michiel Kramer maar Kramer wordt in het strafschopgebied neergetrokken door Rasmus Bengtsson en dat is gezien door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer waardoor hij de bal op de stip legt en Bengtsson bestraft met een gele kaart. De penalty vervolgens wordt benut door aanvoerder Roland Alberg hij tikt de bal cool in de rechter hoek langs keeper Nick Marsman en brengt daarmee de stand op 1-1 en maakt hij het eerste doelpunt van ADO Den Haag van dit seizoen. En 13 minuten voor tijd komt ADO Den Haag uit een counter zelfs op een 1-2 voorsprong! Roland Alberg speelt de bal lang op Michiel Kramer. die neemt hem aan op ze borst en tikt hem naar Kevin Jansen, Kevin Jansen tikt hem met ze hoofd naar Thomas Kristensen, Kristensen tikt hem naar de mee opgekomen rechtsback Dion Malone, Malone geeft hem voor op Kramer, Kramer tikt hem terug op Kevin Jansen, die geeft hem weer terug aan Kramer, Kramer tikt hem naar Xander Houtkoop die tikt hem op zijn beurt weer naar Kevin Jansen, Kevin Jansen tikt hem weer naar Thomas Kristensen, Kristensen tikt hem weer naar Malone een beetje hoe de aanval begon alleen komt Malone nu naar binnen en wil zo lijkt het een steekbal geven op Mike van Duinen maar hij krijgt de bal terug van Rasmus Bengtsson en in 2de instantie schiet Malone op goal die bal wordt van richting verandert door Mike van Duinen waardoor die op de linkerpaal gaat via de linkerpaal komt de bal weer voor de voeten van Mike van Duinen, van Duinen schiet in 1ste instantie op de voet van keeper Marsman maar via die voet stuitert de bal omhoog en kan Mike van Duinen de 1-2 binnenkoppen en met deze goal zet Mike van Duinen ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong! In de 86ste minuut komt er een vrije trap voor FC twente waar hij toch voor ADO Den Haag leek te zijn maar scheidsrechter Wiedemeijer geeft hem aan de tukkers vervolgens wil ADO wisselen, scheidsrechter Wiedemeijer geeft toestemming voor de wissel alleen wacht de 47-jarige scheidsrechter uit Velden niet tot de wissel is afgerond waardoor ADO verdedigend nog niet goed staat en er een vrije trap van de linkerkant genomen wordt in 1ste instantie kan doelman Martin Hansen de vrije trap van FC Twente nog weg boksen maar vervolgens beland hij voor de voeten van invaller Shadrach Eghan en die schiet van buiten het 16 meter gebied 4 minuten voor tijd de 2-2 binnen. In de blessuretijd is ADO Den Haag nog heel dicht bij de overwinning. Danny Bakker geeft de bal aan Mike van Duinen, Mike van Duinen gaat vervolgends op snelheid langs Cuco Martina en geeft hem laag voor maar Michiel Kramer komt slechts een kleine teen te kort om die bal binnen te tikken en daardoor eindigt de wedstrijd in De Grolsch veste tussen FC Twente en ADO Den Haag in 2-2.

P1030096-BorderMaker

Karakteristiek:

FC Twente 2-2 ADO Den Haag

Scoreverloop: 45+1. Mokotjo 1-0 54. Alberg (strafschop) 1-1 77. Van Duinen 1-2 86. Eghan 2-2 Scheidsrechter: Wiedemeijer Aantal toeschouwers: 28.500 Gele kaarten: Mokhtar, Bengtsson (beiden FC Twente), Alberg (ADO Den Haag)

Opstellingen: Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Lachman, Bengtsson (82. Börven), Koppers; Ebecilio, Hölscher (66. Eghan), Mokotjo; Kusk, Castaignos, Mokhtar (82. Ould-Chikh)

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Jansen, Kristensen, Alberg; Houtkoop (86. Bakker), Kramer, Van Duinen

Tekst: Thomas Eblé

tomas eblé klein

Foto´s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *