ADO Den Haag in tweede helft langs FC Groningen en boekt eerste overwinning van het seizoen

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Haagse ploeg won in eigen huis met 3-0 van FC Groningen.

P1030948-BorderMaker

Bij ADO Den Haag keerde Mitchell Schet terug van een schorsing daardoor moest Xander Houtkoop weer plaatsnemen op de bank en Wilfried Kanon verving de geblesseerde Vito Wormgoor. Verder de zelfde namen als vorige week tegen FC Twente. En bij FC Groningen de zelfde 11 als wie vorige week in De Euroborg wonnen van Heracles Almelo. Dus dat betekend dat Hagenees en nieuwkomer Mimoun Mahi moest plaatsnemen op de bank en dat oud  ADO spelers Tjaronn Chery en
Jarchinio Antonia in de basis begonnen.

P1030772-BorderMaker

P1030775-BorderMaker

De laatste keer dat de bezoekers uit Groningen een Eredivisie wedstrijd verloren dateert alweer van zaterdag 15 maart 2014 toen was ADO Den Haag met 2-1 te sterk. Maar dat geeft geen enkele garantie op de wedstrijd van vandaag want in de 9de minuut is de eerste kans voor FC Groningen. Yoëll van Nieff geeft de bal vanaf links aan Nick van der Velden. van der Velden gaat de 1-2 aan met Danny Hoesen. van der Velden lijkt buitenspel te staan als hij de bal ontvangt van Hoesen maar de grensrechter beoordeelt dat anders dus mag hij door. Maar Martin Hansen weet de inzet van Nick van der Velden te stoppen. Een kleine 4 minuten later is FC Groningen weer dicht bij de 0-1 voorsprong. Rasmus Lindgren speelt de bal lang op de snelle Jarchinio Antonia vervolgens loopt Antonia het strafschopgebied in en gaat hij naar zijn linker maar de inzet van Antonia gaat wel voorbij doelman Martin Hansen maar Gianni Zuiverloon staat goed opgesteld en kan de bal daardoor van de lijn halen. In de 19de minuut is het dan de beurt aan ADO. Wilfried Kanon geeft de bal lang op Michiel Kramer. Kramer wint vervolgens het kopduel van Eric Botteghin de verdediger die de vorige ontmoeting nog rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Vervolgens valt de bal bij Mike van Duinen. van Duinen legt de bal laag voor op de inlopende Mitchell Schet. Maar de inzet van Schet gaat over het doel van Groningen doelman Sergio Padt.

P1030953-BorderMaker

In de 2de helft is de eerste kans voor FC Groningen. Tjaronn Chery geeft een steekbal op Jarchinio Antonia. Antonia gaat voorbij Zuiverloon en legt hem klaar voor de meegelopen Tjaronn Chery. Maar de inzet van Tjaronn Chery gaat voor het Haagse doel langs. In de 56ste minuut wordt er een kleine overtreding gemaakt op Kevin Jansen Jansen neemt die vrije trap snel naar Aaron Meijers, Meijers legt de bal terug op aanvoerder Roland Alberg, Alberg geeft hem op zijn beurt weer aan Kevin Jansen, Jansen verliest vervolgens de bal in het strafschop gebied van Groningen, vervolgens levert Groningen de bal weer in bij Thomas Kristensen, Kristensen legt hem weer breed op Aaron Meijers, speelt de bal naar Roland Alberg de randje 16 staat maar Alberg doet een overstapje waardoor de bal bij Michiel Kramer terecht komt, Kramer denkt ik geef hem terug aan Alberg maar daar staat een Groningse verdediger tussen,vervolgens wordt de bal weer niet goed weggewerkt door FC Groningen en komt de bal bij Dion Malone, Malone geeft de bal aan Kristensen, kristensen denkt ik loop een paar meter en gaat vervolgens de 1-2 aan met Dion Malone waardoor Kristensen alleen voor doelman Padt komt en Kristensen faalt niet en schiet de bal in de rechter hoek en brengt daarmee ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong.

P1040003-BorderMaker

Een kleine 6 minuten later is Groningen alweer in de buurt van de gelijkmaker. Nick van der Velden geeft de bal lang waardoor de bal achter de Haagse verdediging valt op Tjaronn Chery en Chery probeert het maar eens maar Martin Hansen weet de bal van Chery te stoppen maar Chery krijt nog een rebound maar ook in 2de instantie is doelman Martin Hansen te sterk en hij kan de poging van Chery tot corner verwerken. In de 73ste minuut is het weer billen knijpen voor de ADO fans. Tjaronn Chery geeft een steekbal op invaller Michael de Leeuw waardoor de Leeuw 1 op 1 komt met keeper Hansen, maar weer is Martin Hansen te sterk en stopt hij zowel de 1ste poging van Michael de leeuw als de rebound waardoor ADO Den Haag op voorsprong blijft.

P1030888-BorderMaker

8 minuten voor tijd lijkt het dan beslist. Roland Alberg geeft een lange bal op Michiel Kramer en Kramer ziet Groningen doelman Sergio Padt iets voor zijn goal staan en Kramer tikt de bal van Alberg op randje 16 zo over de doelman heen waardoor ADO Den Haag de score verdubbelt en de 3 punten veilig lijkt te stellen. in de 85ste minuut wordt het zelfs 3-0. Kanon weet de voorzet van van der Velden weg te koppen, vervolgens valt de kopbal van Kanon voor de voeten van Alberg, Alberg tikt hem naar Kevin Jansen, vervolgens geeft Kevin Jansen de bal terug op Roland Alberg en Alberg geeft een steekbal op Michiel Kramer en Kramer gaat doelman Padt voorbij en tikt de 3-0 binnen en Kramer schiet daarmee zijn 2de van de middag binnen en ADO Den Haag definitief naar de eerste Eredivisie overwinning van het seizoen 2014-2015!

Karakteristiek: ADO Den Haag 3-0 FC Groningen Scoreverloop: 56. Kristensen 1-0, 82. Kramer 2-0, 85. Kramer 3-0 Scheidsrechter: Liesveld Aantal toeschouwers: 10.214

Opstellingen: Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Kanon, Meijers ; Jansen (89. Ebuehi), Kristensen, Alberg (88. Bakker) ; Schet (88. Houtkoop), Kramer, Van Duinen

Opstelling FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren (69. De Leeuw), Chery, Kieftenbeld; Van der Velden, Hoesen (59. Islamovic), Antonia (77. Mahi)

Tekst: Thomas Eblé  tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *