ADO Den Haag wint in Zoetermeer een oefenwedstrijd van promovendus FC Dordrecht

ADO Den Haag heeft het vierde oefenduel van seizoen 2014-2015 weten te winnen. Op sportpark Bentwoud van voetbalvereniging DSO uit Zoetermeer was het met 3-0 te sterk voor promovendus en de club waar ADO Den Haag-speler Papito Merencia op proef is FC Dordrecht.

1a

ADO Den Haag met Mike van Duinen als aanvoerder begon goed aan de wedstrijd want de eerste kans was al na 9 minuten. Kevin Jansen geeft een goeie steekbal op Mike van Duinen, Mike van Duinen kapt FC Dordrecht verdediger William Troost-Ekong uit maar het schot wat van Duinen vervolgens lost wordt naast getikt door de 1 meter 93 lange Robbert te Loeke. Uit de hoekschop die volgde was het wel raak. Vito Wormgoor kopt de bal bij de 2de paal in de lange hoek waardoor het na 9 minuten al 1-0 staat in het voordeel van ADO Den Haag. Na een rustige periode wordt de stand 2-0 voor ADO Den Haag. FC Dordrecht doelman Robbert Ter Loeke wil een medespeler inspelen maar Kevin Jansen komt goed voor ze man en weet de bal te veroveren. Vervolgens schiet hij op doel maar zijn inzet gaat op de binnenkant van de paal waarna hij in 2de in 2de instantie de bal voor kan tikken naar Dion Malone en Malone tikt de bal van Jansen binnen en zet ADO Den Haag in de 40ste minuut op een 2-0 voorsprong.

2a

In de 2de helft weet FC Dordrecht gevaarlijk te worden. een actie van de linkerkant voor voorgegeven en bij de 2de paal binnen gekopt door de van RKC overgenomen de spits van “de schapenkoppen” Mart Lieder maar ADO doelman Martin Hansen weet de bal te stoppen en in de rebound kan Mart Lieder de bal niet goed raken waardoor doelman Hansen de bal kan oppakken. In de 88ste minuut wordt het nog 3-0. invaller Ricky van Haaren gaat vanaf de linkerkant de 1-2 aan met een andere invaller Michiel Kramer en Ricky van Haaren geeft vervolgens de bal in de 16 in de voeten van nog een invaller Malcolm Esajas en Esajas draait open en tikt de bal in de linkerhoek waardoor de wedstrijd eindigt in 3-0 eindigt voor ADO Den Haag.

3a

Karakteristiek ADO Den Haag 3-0 (2-0) FC Dordrecht Scoreverloop: 9. Wormgoor 0-1, 40. Malone 0-2, 88. Esajas 0-3 Scheidsrechter: Blom Kaarten: geen

Opstellingen: FC Dordrecht: Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Fortes, Troost-Ekong, Haddad (Hamdaoui), Peersman; Gosens, Ojo, Alisic (Merencia); Meulens, Lieder (Pisas) en Ten Voorde.

ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Buwalda, Wormgoor (65. Ebuehi), Kanon; Kristensen, Malone, Jansen (59. Van Haaren); Houtkoop (80. Esajas), Van Duinen (80. Kramer), Schet (80. Korte).

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *