ADO Den Haag niet verder dan een gelijkspel tegen FC Eindhoven.

tomas eblé kleinTekst: Thomas Eblé

ADO Den Haag heeft het afsluitende duel van het trainingskamp niet weten te winnen. Op sportpark de groote speel in het Brabandse Leende kwam het niet verder dan 1-1 tegen de ploeg waar oud ADO speler Chiro N’Toko onder contract staat FC Eindhoven.

001

Het duel begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van het gecrashte vliegtuig in Oekraïne die vanaf Schiphol onderweg was naar het Maleisische Kuala Lumpur en daardoor speelde beide ploegen ook met rouwbanden. Ondanks de 32 graden kwam ADO Den Haag in de 22ste minuut op voorsprong. Thomas Kristensen legt de bal breed op jongeling Tyronne Ebuehi die gaf Ninos Gouriye een steekbal op rechts, Gouriye trekt naar binnen en legt de bal terug op Kevin Jansen en Kevin Jansen schiet de bal goed binnen brengt de Haagse ploeg op een 0-1 voorsprong.

002

Na de rust was ADO Den Haag nog een keer gevaarlijk voor 2-0. In de 63ste minuut gaat een lange bal over Michiel Kramer heen en valt achter de Eindhovense verdediging, de van Go Ahead Eagles overgekomen Xander Houtkoop gaat er achteraan maar schiet zowel in 1ste instantie als in de rebount op FC Eindhoven keeper Tom Muyters. En als je hem zelf niet maakt,  maakt de tegenstander hem zo luid een ouwe voetbalwet en dat was ook nu weer het geval na een aantal hoekschoppen was het in de 73ste minuut wel raak voor FC Eindhoven. uit een hoekschop van Roald van Hout viel de bal in een scrimmage en schoot FC Eindhoven-aanvoerder Jens van Son de 1-1 binnen. In de laatste minuut gebeurde nog een aantal dingen. Michiel Kramer maakt een overtreding op Sidney Gakpo. Kramer is het daar niet mee eens en na een woordenwisseling met de scheidsrechter moet hij (zonder rood) het veld verlaten. In de blessuretijd was ADO Den Haag nog dicht bij de 1-2 Ricky van Haaren geeft een goeie lange bal op de op links vertrokken Giovanni Korte, Korte legt hem terug op Dion Malone maar Malone ziet zijn poging naast gaan en daardoor kwam ADO Den Haag niet verder dan 1-1 tegen FC Eindhoven.

003

Karakteristiek:

FC Eindhoven 1-1 (0-1) ADO Den Haag. Doelpuntenmakers: 22. Kevin Jansen 0-1, 73. Jens van Son 1-1. Kaarten: geen. Toeschouwers: 274.

Opstellingen:

Opstelling FC Eindhoven: Kramer (46. Muyters); Durwael, N’Toko (46. Nieveld), Rossen (61. Gakpo), Gunst (46. De Wilde); Van der Ven (61. Van Son), Deschilder, Van den Boomen (61. Swinnen); Lopes (61. Van Hout), Van den Hurk (81. Van den Boomen), Bourdouxhe (61. Boere).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi (46. Fecunda), Buwalda (46. Wormgoor), Zuiverloon (46. De Wit), Esajas (46. Kanon); Kristensen (46. Van Haaren), De Vlugt (46. Malone), Jansen (46. Houtkoop); Poepon (46. Schet), Van Duinen (46. Kramer), Gouriye (46. Korte).

neal-BorderMaker

Fotografie: Neal McClimon / ADOforExpats  voor een verslag en meer foto’s ga naar deze link.

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *