wedstrijdverslag Cambuur – ADO zaterdag 3 mei 2014

ADO Den Haag wint in Leeuwarden en eindigt als 9de in de Eredivisie

ADO Den Haag heeft bij het eerste bezoek in Leeuwarden in de Eredivisie ooit goed zaken gedaan. De Haagse formatie wist met 1-2 te winnen van SC Cambuur Leeuwarden en eindigt daardoor als 9de op de Eredivisie ranglijst van het seizoen 2013-2014.

P1440655-BorderMaker

Bij Cambuur 4 wijzigingen ten opzichte van vorige week. Martijn van der Laan en Marcel Ritzmaier keerde terug in de basis dat ging ten koste van Mart Dijkstra en Erik Bakker en ook mochten Bartholomew Ogbeche en FC Utrecht huurling Bob Scherpers van de aftrap beginnen. Dat kwam omdat Jody Lukoki geschorst was en Elvin Manu geblesseerd was. Doelman Leonard Nienhuis, is nog steeds geblesseerd. En bij ADO Den Haag keerde Vito Wormgoor terug in de basis hij verving de geschorste Tom Beugelsdijk, Ricky van Haaren vervangt de op de laatste training geblesseerd geraakte Danny Bakker hij heeft zijn 5de middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet gebroken, en Matthias Gehrt vervangt de geblesseerde Roland Alberg.

P1440664-BorderMaker

De wedstrijd begon op het veld relatief rustig. Het publiek ging tegen elkaar te keer maar het eerste kleine kansje was voor ADO Den Haag. Na 5 minuten wist Danny Holla de op de rechterflank vrijstaande Mitchell Schet te bereiken die kwam naar binnen en wist door het centrum Michiel Kramer weg te steken maar de inzet van Kramer was te zacht om echt gevaar op te leveren. na 17 minuten was het de beurt aan Cambuur. Bob Scherpers wist na een actie vanaf rechts voor te geven, zijn voorzet werd ingekopt door Paco van Moorsel maar ook deze poging was te zacht om echt gevaar op te leveren. Na 22 minuten was het wel even schikken voor de meegereisde ADO fans. Marcel Ritzmaier probeert het is van afstand zijn schot lijkt makkelijk gestopt te worden door ADO doelman Robert Zwinkels maar Zwinkels liet de bal nog even los waardoor egt gevaar dreeg maar Zwinkels wist de bal alsnog te vangen. na 29 minuten was het weer de beurt aan ADO. Mathias Gehrt draait goed weg bij rechtsback Wout Droste en schiet van afstand maar Cambuur doelman Harm Zeinstra weet de bal te corner te verwerken. De daarop volgende hoekschop van Danny Holla wordt geschampt door Gianni Zuiverloon en daardoor gaat de bal voorlangs. na 34 minuten was de volgende kans weer dees was voor Cambuur Leeuwarden. Bob Schepers ontvangt de bal van Marcel Ritzmaier en komt naar binnen. hij schiet met links van afstand maar Robert Zwinkels weet de poging van Bob Schepers naast te tikken. En uit de hoekschop komt Cambuur op 1-0 en het is nota bene oud ADO speler en Cambuur aanvoerder Ramon Leeuwin die de hoekschop van Marcel Ritzmaier achter ADO doelman Robert Zwinkels weet te koppen. Maar ADO legt zich niet zomaar neer bij een achterstand en in de 41ste minuut was daar alweer een antwoordt van de Hagenezen. Rechtsback Dion Malone geeft de bal voor en weet de bal op het hoofd van Mathias Gehrt te krijgen maar de kopbal van Gehrt wordt overgetikt door keeper Harm Zeinstra.

P1440673-BorderMaker

In de 2de helft was de 1ste kans voor Cambuur. Mohamed El Makrini ontvangt  de bal in de 49ste minuut uit een inworp en probeert de bal met een boogje over Robert Zwinkels te krijgen maar de ADO doelman let goed op en weet de bal met zijn vingertoppen over het doel te tikken. In de 55ste minuut was ADO weer aan de beurt. Mathias Gehrt zet Mohamed El Makrini van de bal en geeft een steekbal op Michiel Kramer. Maar ook deze poging van Michiel Kramer weet Cambuur doelman Harm Zeinstra te stoppen. 10 minuten later was het Cambuur weer die een kans wist te creëren. Bartholomew Ogbeche speelt Mitchell Schet door de benen en geeft Martijn Barto een steekbal. Die denkt Robert Zwinkels voorbij te kunnen maar Zwinkels laat dat niet zomaar gebeuren en tikt de bal nog aan waardoor Barto zijn poging niet in het doel ziet verdwijnen. Na 73 minuten weet ADO de stand op gelijke hoogte te brengen. Mohamed El Makrini leid balverlies daardoor kan Mathias Gehrt overnemen die gaat de 1-2 aan met Dion Malone en geeft voor en voor het doel is Michiel Kramer en die weet de bal met een halve volley in de lange hoek te krijgen 1-1. Maar ook Cambuur wil de laatste wedstrijd van het seizoen winnen en een kwartier voor tijd komen ze weer bijna op voorsprong. Paco van Moorsel geeft voor Gianni Zuiverloon weet zijn hoofd wel tegen de bal te krijgen maar kopt hem voor de voeten van Bartholomew Ogbeche maar Ogbeche krijgt zijn schot niet tussen de palen. En ook 1 minuut later is het weer gevaarlijk. Lucas Bijker gaat de 1-2 aan met Bartholomew Ogbeche en geeft voor. Zijn voorzet wordt door Bob Schepers op tegen Aaron Meijers aan geschoten en in de rebount schiet Paco van Moorsel de bal op de vuisten van Robert Zwinkels vervolgends geeft Danny Holla de bal lang op Michiel Kramer die draait open en geeft Mitchell Schet een steekbal Schet is sneller dan Ramon Leeuwin maar Schet kan de bal met zijn linkerbeen alleen maar voorlangs krijgen. En 7 minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd komt ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong. Ricky van Haaren geeft een steekbal aan de over links mee opgekomen Aaron Meijers. Die geeft de bal laag voor en weet Michiel Kramer te bereiken. En de 26-jarige Rotterdammer maakt zijn 6de eredivisie goal in ze Carrière en van het seizoen en brengt met zijn 2de goal van de avond ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong. En verder komt ADO Den Haag niet echt meer in gevaar en wint het met 1-2 op bezoek in Leeuwarden en daardoor wordt ADO Den Haag 9de in de Nederlandse Eredivisie en dat betekend dat de gehele selectie op koste van John van Zweden een wedstrijd gaat bezoeken van het in de Engelse Premier League uitkomende Swansea City.

P1440744-BorderMaker

Karakteristiek

Cambuur Leeuwarden – ADO Den Haag 1-2 (1-0) Scoreverloop: 35. Leeuwin 1-0 73. Kramer 1-1 83. Kramer 1-2 Kaarten: er zijn deze wedstrijd geen kaarten gegeven

Scheidsrechter: Van de Graaf Aantal toeschouwers: 9.955

Cambuur Leeuwarden: Zeinstra; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Schepers, Van Moorsel, El Makrini, Ritzmaier (86. Feldballe); Ogbeche, Barto (70. Hemmen).

ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers; Gehrt (90. Kanon), Holla, Van Haaren; Schet, Kramer, Van Duinen (67. Gouriye).

Tekst: tomas eblé klein

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *