ADO Den Haag contracteert Xander Houtkoop

Linksbuiten Xander Houtkoop (25) speelt vanaf komende zomer bij ADO Den Haag. Hij had zijn huidige club Go Ahead Eagles in januari van dit jaar al te kennen gegeven niet in te gaan op een contractverlenging en te willen gaan voor een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij nu gevonden bij de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser. Houtkoop speelde afgelopen seizoen in op één na alle duels van Go Ahead Eagles en had keuze uit diverse clubs aan het einde van het seizoen. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een optiejaar bij ADO Den Haag.

xander houtkoop

Xander Houtkoop werd in de jonge jeugd, als D-speler, al gescout voor de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Tot een definitieve doorbraak kwam het nooit, daarom werd hij in het seizoen 2009/2010 verhuurd aan FC Emmen.

In het voorjaar van 2010 nam Heracles Almelo hem over. In de zomer van 2011 verruilde Houtkoop Heracles Almelo voor Go Ahead Eagles. Op 5 augustus van dat jaar maakte hij zijn debuut. In het seizoen 2012/13 promoveerde hij met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie, zelf had hij ook een prima seizoen met 14 doelpunten. Op 4 augustus 2013 maakte hij zijn rentree in de Eredivisie en bekroonde dat met een goal.

Houtkoop speelde een paar jaar geleden twee interlands bij Oranje Onder 19.

Bron en foto : Adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *