wedstrijdverslag ADO Den Haag – FC Utrecht zondag 6 april 2014

ADO Den Haag boekt historische zege tegen FC Utrecht

site 3-BorderMaker

ADO Den Haag heeft in eigen huis een historische zege geboekt. De ploeg van Henk Fraser was met 4-1 te sterk voor FC Utrecht en door deze overwinning werd er voor de 9de keer op rij niet verloren, dat is de langste reeks in de clubgeschiedenis.

Bij ADO Den Haag keerde Mike van Duinen en Tom Beugelsdijk terug van een schorsing en daardoor moest Jerson Cabral weer plaats nemen op de bank en speelde Danny Bakker weer op het middenveld. Gianni Zuiverloon was geblesseerd en daarom speelde Dion Malone op de rechtsback positie en Kevin Jansen ontbreekt nog steeds wegens een kruisband blessure. En bij FC Utrecht verving Christian Dorda de geschorste Tommy Oar links op het middenveld en was Jacob Mulenga nog niet helemaal fit en voor hem in de plaats speelde Cedric van der Gun. verder de zelfde namen als het duel van afgelopen woensdag tegen SC Cambuur Leeuwarden.

ADO Den Haag – FC Utrecht staat bekend als een pikant duel en dat wordt in de 3de minuut al laten zien nadat Danny Holla verhaal kwam halen bij Steve de Ridder waarom hij de bal niet uitschoot bij een blessure ontstond er een opstootje, na wat duw en trek werk werd de boel gesust en kregen beide heren een gele kaart. Die zelfde Steve de Ridder mocht al na 23 minuten het veld verlaten. nadat hij in duel met Vito Wormgoor zijn linkerarm naar achter zwaaide en dees tegen het hoofd van Vito Wormgoor kwam ontving hij al vroeg in de wedstrijd zijn 2de gele kaart en mocht hij gaan douchen. ADO Den Haag maakte meteen gebruik van de man meer situatie want 7 minuten later was het al raak. Aaron Meijers houd een voorzet van Dion Malone binnen vervolgens gaat hij Mark van de Maarel voorbij en legt hij de bal terug op randje 16 waar Roland Alberg de bal goed in de rechterhoek plaatst en zijn 6de goal in 7 wedstrijden maakt. 4 minuten later was de volgende kans Michiel Kramer kopte de bal  na een goeie voorzet van Mitchell Schet bij de eerste paal goed in maar Robbin Ruiter weet de bal met een goeie redding uit het Utrechtse doel te houden. Vervolgends weet FC Utrecht de bal niet goed weg te werken maar echt gevaarlijk werd de rebound niet Robbin Ruiter weet de voorzet van Dion Malone weg te boksen waarna Dave Bulthuis de bal wegschiet. in de 42ste minuut wordt de score verdubbelt. Matthieu Delpierre weet niet dat Michiel Kramer in ze rug komt en leid daardoor balverlies waarna Michiel Kramer de bal terug legt op Mike van Duinen en Mike van Duinen plaatst de bal goed in de lange hoek en daarmee de 2-0 op het scorebord zet.

In de 2de helft gaat ADO gewoon vrolijk door met waar het de 1ste helft gebleven was en in de 69ste minuut werd het 3-0. Mike van Duinen wint het duel van Matthieu Delpierre en legt de bal terug op Mitchell Schet en Mitchell Schet schiet met zijn linkerbeen de bal door de benen van FC Utrecht keeper Robbin Ruiter en zorgt met zijn 2de doelpunt van het seizoen voor de 3-0 voorsprong. En een kwartier voor tijd werd het zelfs 4-0. Na een zwakke poging van Johan Mårtensson slaat ADO Den Haag genadeloos toe in de counter. Gino Coutinho rolt de bal snel mee aan Aaron Meijers, Aaron Meijers rent met de bal over de linkervleugel en weet bal over de grond bij de in het centrum meegelopen Michiel Kramer te krijgen en Michiel Kramer schiet de bal goed in de rechter hoek en zet daarmee de 4-0 op het scorebord. 1 minuut voor tijd werd het nog 4-1 Jens Toornstra schiet na een kort genomen hoekschop de bal in de lange hoek maar dat was meer een eretreffer want ADO Den Haag wint met 4-1 van FC Utrecht en is zo goed als zeker gehandhaafd in de Eredivisie.

Karakteristiek

ADO Den Haag – FC Utrecht 4 – 1 (2 – 0) Scoreverloop: 31. Alberg 1-0 42. Van Duinen 2-0 69. Schet 3-0 75. Kramer 4-0 90. Toornstra 4-1 Scheidsrechter: Nijhuis Aantal toeschouwers: 8.500 Gele kaarten: Holla (ADO Den Haag), Van der Gun (FC Utrecht) Rode kaarten: De Ridder (FC Utrecht, twee keer geel)

ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor (81. Kanon), Beugelsdijk, Meijers; Alberg (83. Gehrt), Holla, Bakker; Schet , Kramer (83. Cabral), Van Duinen

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis; Sarota (70. Mulenga), Toornstra, Martensson, Dorda (46. Agudelo); Van der Gun (80. Diemers), De Ridder

Tekst: Thomas Eblé

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *