ADO Den Haag wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen en handhaaft zich definitief in de eredivisie

ADO Den Haag heeft zich definitief weten te handhaven in de Eredivisie. In een druk bezocht Kyocera stadion was het met 2-1 te sterk voor AZ.

sterkte bodde-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van 2 weken geleden Robert Zwinkels vervangt de aan ze enkel geblesseerde Gino Coutinho en Gianni Zuiverloon keert weer terug van een blessure en daardoor moest Vito Wormgoor plaatsnemen op de reservebank. En bij AZ 1 wijziging ten opzichte van 2 weken geleden Jan Wuytens is gepasseerd en daardoor staat Nick Viergever weer in het centrum van de verdediging en staat Simon Poulsen linksback.

P1440351-BorderMaker

De wedstrijd begon meteen met een moment van opwinding want in de 5de minuut leek Michiel Kramer in het strafschopgebied te worden gehaakt door Nick Viergever maar scheidsrechter Kamphuis zag er geen strafschop in. In de 6de minuut was er een eerbetoon voor de uit een coma ontwaakte Ferrie Bodde. Bodde speelde 7 seizoenen voor ADO Den Haag en zijn rugnummer was altijd 6 vandaar de 6de minuut. In de 21ste minuut was de eerste echte kans van de wedstrijd en dat leverde meteen een doelpunt op. Aaron Meijers die zijn 250ste wedstrijd in het betaalde voetbal speelde verraste AZ doelman Esteban door van links op goal te schieten. Deze poging wist de Costa Ricaanse doelman nog wel te stoppen maar in de rebound was Mike van Duinen alert en wist met deze 1-0 zijn 8ste goal van het seizoen te maken.

P1440373-BorderMaker

In de 2de helft was ook de eerste echt grote kans voor ADO Den Haag. In de 55ste minuut ontvangt Roland Alberg de bal van Aaron Meijers vervolgens gaat hij de 1-2 aan met Mitchell Schet waarna hij Michiel Kramer een goeie steekbal geeft maar Kramer weet zijn poging niet tussen de palen te krijgen. En 3 minuten later was ADO Den Haag weer dichtbij om de marche te verdubbelen. Michiel Kramer ontvangt de bal op rechts naar een geblokt schot van Roland Alberg. Hij weet de bal op randje 16 bij Dion Malone te krijgen maar de poging van Dion Malone gaat op de lat. In de 72ste minuut was het de beurt aan AZ. Jóhann Berg Gudmundsson gaat de 1-2 aan met Steven Berghuis en schiet op goal maar Robert Zwinkels tikt de bal naast het doel. In de 80ste minuut weet ADO Den Haag de 2-0 op het scorebord te brengen. Danny Holla gaat de 1-2 aan met Michiel Kramer en speelt door de benen bij Jeffrey Gouweleeuw waardoor hij 1 op 1 komt met doelman Esteban en de bal langs de doelman stift waardoor de wedstrijd beslist lijkt. Maar schijnt bedriegt want in de 83ste minuut wordt het nog spannend. Steven Berghuis weet de ingevallen Markus Henriksen te bereiken en Hendriksen tikt de bal in de lange hoek waardoor de 2-1 op het scorebord komt en de wedstrijd weer spannend is.

P1440513-BorderMaker

Maar echt in gevaar komt ADO Den Haag niet meer en dat betekend dat ADO Den Haag met deze overwinning stijgt naar de 9de plaats in de eredivisie en omdat RKC niet heeft weten te winnen van NAC is het verschil tussen ADO Den Haag en nummer 16 RKC Waalwijk 8 punten en met nog 1 wedstrijd te spelen betekend dat dat ADO Den Haag zich definitief heeft weten te handhaven in de Eredivisie.

Karakteristiek ADO Den Haag – AZ 2-1 (1-0) Scoreverloop: 21.Van Duinen 1-0, 80. Holla 2-0, 83. Henriksen 2-1 Scheidsrechter: Kamphuis Aantal toeschouwers: 14.756 Gele kaarten: Beugelsdijk (ADO Den Haag), Avdic (AZ)

ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Zuiverloon (84. Wormgoor), Beugelsdijk, Meijers; Holla, Alberg (71. Gehrt), Bakker; Schet , Kramer, Van Duinen (78. Wildschut).

AZ: Esteban; M. Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz (46. Gudmundsson), Elm (78. Henriksen); Berghuis, A. Johannsson (60. Avdic), Beerens.

Tekst: Thomas Eblétomas eblé klein

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *