ADO Den Haag weet niet te winnen van 020.

tomas eblé klein  Tekst: Thomas Eblé

ADO Den Haag heeft niet weten te winnen van 020. De ploeg van Henk Fraser verloor uit maar nipt 3-2.

Bij 020 3 wijzigingen ten opzichte van het duel van vorige week tegen Vitesse, Christian Poulsen vervangt de geschorste Daley Blind als controleur, Ruben Ligeon vervangt de geschorste Ricardo van Rhijn en Thulani Serero keerde terug van een blessure en daardoor moest Lerin Duarte weer op de bank plaatsnemen. Bij ADO Den Haag de zelfde 11 als vorige week tegen FC Utrecht dus Dion Malone weer op rechtsback omdat Gianni Zuiverloon nog geblesseerd is.

P1440201-BorderMaker

De 020’ers die bij een overwinning vandaag en een nederlaag van Feyenoord bij PSV kampioen worden kwamen goed uit de startblokken want in de 2de minuut was daar de eerste kans al. Na een steekbal van Thulani Serero passeerde Bojan Krkić Tom Beugelsdijk maar het schot van de FC Barcelona huurling werd naast getikt door ADO-doelman Gino Coutinho. In de 10de minuut was daar weer Bojan Krkić. Deze keer komt hij na een actie over de linkerkant naar binnen en schiet hij op doel maar weer weet Gino Coutinho zijn inzet te stoppen. Na 35 minuten is het dan wel raak. Na een overtreding van Vito Wormgoor op Bojan Krkić wordt de vrije trap vanaf links van Lasse Schöne door Christian Poulsen verlengt waardoor de bal in de lange hoek beland. Overigens stond Christian Poulsen tijdens het nemen van de vrije trap buitenspel maar dat ontging scheidsrechter Liesveld dus werd de goal gewoon goed gekeurt. Maar ADO laat er geen gras over groeien en 1 minuut later is het alweer gelijk. Vanaf de aftrap werd Tom Beugelsdijk aangespeeld die legde het balletje breed op linksback Aaron Meijers die gaf Danny Bakker over links een steekbal en de lage voorzet van Danny Bakker werd door Stefano Denswil in zijn eigen doel getikt 1-1.

P1440202-BorderMaker

In de 2de helft kwam de eerste echte kans pas in de 66ste minuut. Bojan Krkić legt de bal terug op Davy Klaassen en die besluit vanaf een metertje of 20 te schieten maar zijn schot wordt gepakt door Coutinho en in de rebound tik Thulani Serero de bal naar Kolbeinn Sigthórsson maar de IJslandse spits maait met links over de bal heen. In de 69ste minuut komen de 020’ers op voorsprong. Davy Klaassen gaat een een-tweetje met Thulani Serero aan en kan doorlopen en weet de bal in de korte hoek te schieten 2-1. En in de 79ste minuut wordt het zelfs 3-1. Thulani Serero vertrekt uit de rug van Vito Wormgoor en weet na de lange bal van Christian Poulsen zijn 3de treffer van het seizoen binnen te schieten. Maar ADO Den Haag legt zich niet zomaar neer bij een nederlaag want 1 minuut later stuurt Danny Holla Roland Alberg met een lange bal weg maar Roland Alberg schiet de bel niet hard genoeg in waardoor Jasper Cillessen simpel redding kan brengen. In de blessuretijd weet ADO Den Haag de stand nog terug te brengen naar 3-2. Tom Beugelsdijk verandert een kopbal van Michiel Kramer na een voorzet van Mike van Duinen van richting maar het mocht niet meer baten want Henk Fraser verliest na 9 wedstrijden zijn eerste duel als trainer en 020 is nog geen kampioen omdat Feyenoord met 0-2 heeft gewonnen in Eindhoven uit bij PSV.

P1440212-BorderMaker

Karakteristiek 020 – ADO Den Haag 3-2 (1-1) Scoreverloop: 35. Poulsen 1-0 36. Denswil (eigen doel) 1-1 69. Klaassen 2-1 79. Serero 3-1 90+1. Beugelsdijk 3-2 Scheidsrechter: Liesveld Aantal toeschouwers: 52.671 Gele kaarten: Poulsen (020), Meijers, Beugelsdijk (beiden ADO Den Haag)

020: Cillessen; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen (90. Riedewald); Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, Krkic (70. De Sa), Sigthorsson (84. Duarte)

ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Holla, Alberg, Bakker (74. Kanon); Schet (62. Wildschut), Kramer, Van Duinen

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *