ADO Den Haag pakt eerste punt ooit in De Grolsch Veste

ADO Den Haag heeft het eerste punt ooit gepakt in De Golsch Veste. In Enschede werd het duel tussen FC Twente en ADO Den Haag 1-1. De laatste keer dat ADO een punt wist mee te nemen uit Enschede was op zondag 29 Maart 1992. Dat duel toen de tijd nog in Stadion Het Diekman (de voorganger van De Grolsch Veste) eindigde in 0-0.

P1430662-BorderMaker

Bij FC Twente keert Dico Koppers weer terug na een schorsing daardoor begint Robbert Schilder weer op de bank en Wout Brama keert na een jaar blessureleed weer terug op het middenveld, daardoor staat Quincy Promes rechtsvoorin, Dušan Tadić linksvoorin en is Youness Mokhtar gepasseerd. En bij ADO Den Haag keert Dion Malone terug na een schorsing, hij keert terug op het middenveld, dit gaat ten koste van Mathias Gehrt. En omdat Mike van Duinen en Tom Beugelsdijk tegen FC Twente een schorsing uitzitten, Is Michiel Kramer de spits, is Danny Bakker centrale verdediger, zakt Roland Alberg terug naar het middenveld en mag Jerson Cabral spelen tegen zijn formele werkgever. Kevin Jansen, is nog steeds geblesseerd.

P1430663-BorderMaker

ADO Den Haag begon de wedstrijd redelijk. Na een goede voorzet van Jerson Cabral kopte Mitchell Schet de bal richting de penaltystip waar Roland Alberg de bal met ze chocolade been maar net miste. Desondanks kwam FC Twente in de 9de minuut al op een 1-0 voorsprong. Quincy Promes tik de bal naar de opkomende Felipe Gutiérrez en de Chileen kapt Vito Wormgoor uit en weet de bal rustig in de lange hoek te tikken. Na de 1-0 werd het een saaie en slaapverwekkende eerste helft. Er waren wel wat kleine kansjes voor beide ploegen zoals voor Michiel Kramer die niet snel genoeg was om Andreas Bjelland af te schudden en daardoor net gevaarlijk kon worden, of voor Luc Castaignos die ze voet bij de eerste paal niet tegen de bal kon zetten maar echt veel was het ook niet.

P1430665-BorderMaker

Na de rust was het duel een stuk vermakelijker en het gebeurde allemaal in de 53ste minuut, Luc Castaignos krijgt de bal bij Dušan Tadić die de bal  wel in het Haagse doel weet te krijgen maar in buitenspel positie staat waardoor de goal door scheidsrechter Blom wordt afgekeurd. In de 65ste minuut komt dan de ommekeer. Rasmus Bengtsson die na een prachtige lange bal van Aaron Meijers de doorgebroken Michiel Kramer ten val bracht en daardoor zijn tweede rode kaart in vier jaar ontvangt en de eerste rode kaart voor FC Twente dit seizoen. De daaropvolgende prachtige vrije trap van Danny Holla ging via de vinger toppen van Nick Marsman en de doelpaal naast het doel van de tukkers. 5 minuten later dacht FC Twente het duel alsnog op slot te gooien maar weer werd de goal afgekeurd door buitenspel. Nadat Dušan Tadić een steekbal kreeg van Quincy Promes legde hij de bal breed op de meegelopen Luc Castaignos die vervolgens de bevrijdende 2-0 dacht binnen te tikken. Maar toen Dušan Tadić de steekbal kreeg stond hij in buitenspel positie en dus wordt ook de goal van Luc Castaignos afgekeurd. Het Twente publiek dacht hier echter anders over waarna er verschillende spreekhoren aan het adres van scheidsrechter Kevin Blom werden gezongen. De scheidsrechter was hier niet van gediend waarna hij liet omroepen dat de spreekhoren moesten stoppen omdat hij anders de wedstrijd zal stil leggen. In de 77ste minuut kreeg FC Twente nogmaals een goede kans op de 2-0 Luc Castaignos weet een goede voorzet van Quincy Promes bij de eerste paal binnen te tikken maar doelman Gino Coutinho weet goed redding te brengen waardoor ADO nog in de race blijft. In de 82ste minuut weet ADO Den Haag de stand eindelijk gelijk te trekken. De lange Michiel Kramer torent boven iedereen uit en kan de geweldige voorzet vanaf rechts van Dion Malone goed binnenknikken. 5 minuten later krijgt FC Twente de tweede rode kaart van het seizoen en komt het dus met 9 man te staan, Luc Castaignos staat op de rechter enkel van Dion Malone en moet het veld met rood verlaten. Na 3 minuten in de blessure tijd in plaats van de aangegeven 4 minuten vind scheidsrechter Kevin Blom het genoeg en dat betekend dat ook het achtste duel onder leiding van trainer Henk Fraser niet wordt verloren.

P1430713-BorderMaker

 

Karakteristiek FC Twente – ADO Den Haag 1-1 (1-0) Scoreverloop: 9. Gutierrez 1-0, 82. Kramer 1-1 Scheidsrechter: Kevin Blom Aantal toeschouwers: 29.100 Rode kaarten: Rasmus Bengtsson en Luc Castaignos (beiden FC Twente)

FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Koppers; Ebicilio (90+2. Breukers), Brama, Gutierrez; Promes (82. Mokhtar), Castaignos, Tadic

ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon (59. Van Haaren), Wormgoor, Bakker, Meijers; Malone, Holla, Alberg; Schet (82. Wildschut), Kramer, Cabral (78. Gouriye)

Tekst: Thomas Eblé

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag pakt eerste punt ooit in De Grolsch Veste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *