Ado en Pec spelen gelijk.

ADO Den Haag heeft het toetje van speelronde 30 niet kunnen winnen. De ploeg van Henk Fraser speelde in eigen huis 1-1 gelijk tegen bekerfinalist PEC Zwolle.

P1430531-BorderMaker

Bij ADO Den Haag de zelfde 11 als in het twee weken geleden gewonnen thuisduel tegen FC Groningen alleen verving de van een schorsing terugkerende Danny Holla de geschorste Dion Malone, de van een blessure terugkerende Yanic Wildschut begon op de bank. En bij PEC Zwolle maar liefst zeven wijzigingen ten opzichte van het bekerduel van Dinsdag tegen NEC. Kevin Begois vervangt de niet fitte doelman Diederik Boer, Giovanni Gravenbeek en Darryl Lachman vervangen de geschorste Bram van Polen en Joost Broerse, Stef Nijland vervangt de Poolse middenvelder Mateusz Klich die bij het instappen van de bus door zijn rug ging (hij overigens wel op de reserve bank zat), Furdjel Narsingh verving de gepasseerde Athanasios Karagounis en Mustafa Saymak verving de geblesserde Ryan Thomas.

P1430512-BorderMaker

ADO Den Haag begon de wedstrijd zwak. Ondanks dat was wel de eerste kans voor de Hagenezen, Roland Alberg stuurde de mee opgekomen Aaron Meijers weg maar die schoot maar net voorlangs. In de 20ste minuut kwam PEC op een 0-1 voorsprong, nadat Gianni Zuiverloon maar net over het eigen doel uitverdedigde kon Maikel van der Werff uit de hoekschop van Bart van Hintum bij de tweede paal vrij inkoppen. Twee minuten later is de stand alweer bijna gelijk ADO aanvoerder Danny Holla zet zijn naamgenoot Danny Bakker met een goeie steekbal 1 op 1 met PEC Zwolle doelman Kevin Begois maar die weet zijn inzet niet in het doel te krijgen. Na een half uur was trainer Henk Fraser het slechte spel van zijn ploeg zat. Hij hield Mitchell Schet eraf voor de van een blessure terugkerende Yanic Wildschut. Dat leek te werken want al in de 37ste minuut was Tom Beugelsdijk na een goeie voorzet heel dicht bij de gelijkmaker maar PEC Zwolle doelman Kevin Begois wist met zijn linkervoet de bal goed uit het doel te houden. na 42 minuten was het dan wel raak. Roland Alberg, die een door Aaron Meijers ingekopte bal met zijn borst controleerde en van ongeveer 25 meter op geweldige wijze de 1-1 binnenschoot. In de rust blijft Kevin Begois in de kleedkamer achter hij zou teveel last hebben van een enkel blessure en voor hem in de plaats komt de derde doelman van PEC Leon ter Wielen.

P1430545-BorderMaker

De eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurde er niet veel maar in de 63ste minuut werd de tweede helft opengebroken, Mustafa Saymak bedient vanaf rechts de in het centrum meegekomen Guyon Fernandez. Maar de Haagse spits in Zwolse dienst kan hem dankzij de goed uitgekomen Gino Coutinho alleen maar naast krijgen. een minuut later is het de beurt aan ADO Den haag. na een prachtige lang bal van Danny Holla grijpt PEC Zwolle verdediger Darryl Lachman niet goed in en daardoor kan Roland Alberg de bal maar net over het Zwolse doel krijgen. Het laatste kwartier werd het een open wedstrijd met grote kansen voor beide ploegen. Eerst stuurt Gianni Zuiverloon met een hoge steekbal de ingevallen Michiel Kramer weg maar die weet de bal niet in het doel te krijgen. Vervolgens schiet Fred Benson twee minuten voor tijd oog in oog met Gino Coutinho een niet te missen kans naast. En een minuut later volleyt Mike van Duinen een door Michiel kramer aangekopte bal net over waardoor de eindstand eindigt op 1-1 en Henk Fraser zijn record verbeterd door de eerste ADO-trainer ooit te zijn die zijn eerste 7 duels niet verloor.

P1430560-BorderMaker

Karakteristiek ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1 (1-1) Scoreverloop: 20 Van der Werff 0-1, 42. Alberg 1-1 Scheidsrechter: Kamphuis Aantal toeschouwers: 11.711 Gele kaarten: Beugelsdijk, Wormgoor, Van Duinen (allen ADO Den Haag), Saymak, Nijland (beiden PEC Zwolle)

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Gehrt (74. Kramer), Holla, Bakker; Schet (30. Wildschut), Van Duinen, Alberg PEC Zwolle: Begois (46.Ter Wielen); Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Drost, Nijland (84. Benson), Mokotjo; Narsingh (57 Karagounis), Fernandez, Saymak.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *